mkfs-ext4 написа:Mozo написа:При някои хабят ресурси, при други вършат работа. Да, ако използваш калкулатор има значение,но при съвременните компютри няма никакво значение. Напъхали сме в компютрите си гигабайти RAM и гледаме да спестим 10 мегабайта, нелепо е.
Еми виждаш колко РАМ имам, процесорът ми е двуядрен (нисковолтажен), нормално лаптопче, нищо особено. Но и по-мощен да беше, не е в това въпроса - какво ме интересува прозрачността на шрифта на неактивния прозорец? Просто искам да си свърша работата
Визуални ефекти, зарибявки които впечатляват средностатистическия потребител - много.
Практическа полза - нулева.
Не съм против КДЕ, трябва да има и такива среди, просто не е мой тип.

Първо, работната среда отдавна не е решаващ и определящ фактор за потреблението на ресурси в системата, а инсталирания софтуер който се ползва, освен ако седиш и нищо не пускаш, а само си гледаш тапета на десктопа в айдъл режим

Както съм споменавал и преди по други поводи моят ESR е нормално да потребява 1-1.5 глиги само той, като го прави независимо под каква среда или мениджър на прозорци го ползвам.Тук имам качени шотове на Арч с Айс, където системата харчи 90-97MiB в айдъл, но в момента в който пуснеш нещо идилията приключва.Съвременният софтуер е разплута неоптимизирана лоеста свиня и това е факт който изисква хардуер и софтуер да си кореспондират, като това се прави, къде от некадърност, къде умишлено с цел купуването на все по-мощен и нов хардуер

Второто което искам да отбележа е, че приемаш нещата прекалено сериозно и се изказваш по подобен начин без това да е необходимо

Визирам частта с визуалните ефекти-средностатистическия потребител

, според тази крилата сентенция излиза, че аз съм типичен средностатистически залупен усер

, нищо че ползвам Линукс вече 20 години

Сериозна работа може да се върши и с усмивка

Компиз помага много за свалянето на напрежението и е забавен, както и доста други неща помагат за същото - игрички и закачки има тонове

Когато седиш на компира по 15-18-20 часа имаш нужда да разпуснеш от време на време с нещо забавно