Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Код: Избери всички
yaourt -S kde-servicemenus-rootactions --noconfirm
Код: Избери всички
$ xfconf-query --channel thunar --property /misc-exec-shell-scripts-by-default --create --type bool --set true
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
*>Объркал сте раздела.[b][u][color=#FF0000]Win_user[/color][/u][/b] написа:Здравейте!
Съвсем начинаещ съм в Линукс, до сега съм ползвал само Windows (и MS DOS). В момента пробвам различни дистрибуции, за да избера коя да разучавам и използвам. Иска ми се да прилича максимално на Windows-а, с който съм свикнал. Инсталирах във виртуални машини 64-битови версии на:
- Ubuntu;
- Lubuntu;
- Linux MINT с KDE, MАТЕ, Cinnamon и XFCE;
- Xubuntu.
LXDE графичната среда ми допадна най-много като външен вид, но се оказа, че има твърде малко опции за настройка, така че се ориентирам по-скоро към MINT с XFCE. Занимавам се със Start менюто и досега разбрах, че има два варианта - класическото Applications menu и новото Whisker menu. Първото ми харесва повече на външен вид - в една колона, като класическото Windows меню, а освен това има възможност за създаване на вложени подменюта, макар и ръчно, с редактиране на текстовия файл /usr/share/xfcemint/xfce-applications.menu. Обаче при клик върху програма с десен бутон то прави същото, което и при клик с ляв бутон - отваря програмата. Освен това му липсва прозорче Search. Whisker menu е с две колони, като на Windows XP/Vista/7 и няма възможност за подменюта. Но пък кликът с десен бутон позволява създаване на shortcut към всяка програма на десктопа и има Search. Някой знае ли дали има трета алтернатива, която обединява плюсовете на двете - една колона, подменюта, десен клик (и евентуално - Search)? Ако има и визуален редактор на подменютата или позволява създаването им с drag and drop - би било идеален вариантИли да ми препоръчате друга дистрибуция, в която Start менюто има всички тези опции?
Защо искаш хубавата сочна пържола да изглежда като сухия кучешки салам?Win_user написа:Иска ми се да прилича максимално на Windows-а, с който съм свикнал.