Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Любовта по равно ли е?
- siyanchety
- Регистриран
- Регистриран: съб юни 11, 2016 13:51
Любовта по равно ли е?
Вярно ли е , че в една връзка единият винаги обича повече ?
...Аз така като се замисля, при мен във всяка връзка единият от двама ни е обичал повече другия...
Прочетено: 722 пъти
...Аз така като се замисля, при мен във всяка връзка единият от двама ни е обичал повече другия...
- Льо
- Луд за връзване
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Re: Любовта по равно ли е?
Я дай фактиMozo написа:Естествено, няма как да е по равно

"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
-
- Глобална котка-идиотка
- Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Не мисля. Понятията за обич и очаквания са различни и всеки разсъждава от собствената си камбанария и възприятия. Обичта не може да се измерва, не може да казваш на другия "Аз те обичам повече, защото направих еди какво си за теб." Искал си, имал си нужда да го направиш и това е. Никой не ти е опрял пистолет и не те е принудил. Това, че отсрешната страна, не е отговорила по очаквания от теб начин, не означава, че обича по-малко. Просто, по всяка вероятност, приема нещата различно, изразява се по друг начин. Но, да, има и такава любов, в която единия обича до полуда, а другия просто се възползва от някакви облаги и удобства. Но това не е любов споделена от двама души.Mozo написа:Естествено, няма как да е по равно

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
- siyanchety
- Регистриран
- Регистриран: съб юни 11, 2016 13:51
Мисълта ми беше, не тогава когато единия е в тази връзка само за облаги, а когато и двамата се обичате много и не си представяте живота без другия, правите всичко един за друг и за връзката, но когато видиш очите му, и ти е ясно , че този човек отсреща те обича много и всичко в теб и просто знаеш , че той ще умре за теб, и просто го усещаш.Kotkata68 написа:Не мисля. Понятията за обич и очаквания са различни и всеки разсъждава от собствената си камбанария и възприятия. Обичта не може да се измерва, не може да казваш на другия "Аз те обичам повече, защото направих еди какво си за теб." Искал си, имал си нужда да го направиш и това е. Никой не ти е опрял пистолет и не те е принудил. Това, че отсрешната страна, не е отговорила по очаквания от теб начин, не означава, че обича по-малко. Просто, по всяка вероятност, приема нещата различно, изразява се по друг начин. Но, да, има и такава любов, в която единия обича до полуда, а другия просто се възползва от някакви облаги и удобства. Но това не е любов споделена от двама души.Mozo написа:Естествено, няма как да е по равно
И мисля, че това е при хората, които не са били наранявани (във връзка). Те обичат много! Този, чиито очи са били пълни със сълзи , именно заради любов, го е "страх" и много малка част от него , си стои просто така в страх и повече не може да обича на 100% , а на 99 ...
Не знам дали се изразих правилно, дано да сте ме разбрали.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Любовта не е череши да се мери на килограми. А страхът, резултат на горчив опит, вярно пречи.siyanchety написа:И мисля, че това е при хората, които не са били наранявани (във връзка). Те обичат много! Този, чиито очи са били пълни със сълзи , именно заради любов, го е "страх" и много малка част от него , си стои просто така в страх и повече не може да обича на 100% , а на 99 ...
Ний тука сички парле ву франсе

-
- Глобална котка-идиотка
Разбрах те, Сияна.
Но както написах и по-горе, няма еднакво мерило. Ние сме хора с различни характери и няма как да реагираме еднакво в дадени ситуации. Винаги ще има такива, които са се опарили веднъж, два, три пъти и след това да ги е страх. Други в същата ситуация, с розови очила ще оставят всичко в миналото и ще продължават да вярват, че там някъде има един единствен за тях и че ще го намерят. Всичко е въпрос на усещане, не мога да говоря от името на други хора, а само от мое и съм написала как аз го чувствам и мисля. Ако обичам някого, той никога няма да чуе от мен колко много съм направила за него. Ако имам възможност, ще правя малките и големи жестове за него, които знам че ще го зарадват и ще ми стига да видя само усмивката отсреща. Не чакам да ми се отвръща със същото и страшно се изнервям, когато човекът до мен, започне да ми повтаря ежедневно, че не съм откликнала според очакванията му, че не съм казала думите които са само в неговата глава и очаква всеки ден да повтарям колко съм била изненадана от нещо, колко ме е зарадвал и прочие. Това е обсебване и ме задушава, не искам винаги да си мисля дали съм отговорила според очакванията на другия и да се превърна в нещо, което не съм. 

Не го мисли много Сияна.
Почнеш ли да го мислиш,нещо вече не е както трябва.

“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Freyja написа:Почнеш ли да го мислиш,нещо вече не е както трябва.

Ний тука сички парле ву франсе

- Галина Ширлетова
- Доктор
- Регистриран: пон сеп 03, 2012 14:15
Обратното на любов е страх!
Както обратното на приятелство е предателство.

Както обратното на приятелство е предателство.

Сам си и си жив, а ти се иска още по-силно да усетиш, че живееш, дори и по малко странен начин... с широко отворени очи, но в мъглата...
http://www.youtube.com/watch?v=HyatlLeXwLE
http://vbox7.com/play:3842ac3c3e
http://www.youtube.com/watch?v=HyatlLeXwLE
http://vbox7.com/play:3842ac3c3e
Ето.Това е илюстрация на перфектната любов.

“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
-
- Глобална котка-идиотка
Нещо от рода на "Бий мЪ, обичЪм тЪ"

Не съвсем.Котката знае точно колко да натисне за да не се убоде,а кактусът,колко назад да се премести,за да не бъде смачкан.Kotkata68 написа:Нещо от рода на "Бий мЪ, обичЪм тЪ"![]()
![]()

-
- Глобална котка-идиотка
Значи си права, намерили са златната среда и това е перфектната любовFreyja написа: Не съвсем.Котката знае точно колко да натисне за да не се убоде,а кактусът,колко назад да се премести,за да не бъде смачкан.![]()
![]()
![]()

- pepimili
- Регистриран
- Регистриран: ср авг 03, 2016 13:45
- Контакти:
Не мисля че има отговор на този въпрос. Няма как да бъде измерена любовта за да се определи дали е по равно или не. Вярвам че може да е равна 

Който не знае нищо, в нищо не греши.
https://www.keranova.org/
https://www.keranova.org/