SUSE е билa зеленa, когато думата Manjaro е значела всичко друго, но не и Linux дистрибуция. Само, че това не е точно нейното зелено.
cybercop написа:Извън темата : Любимите ми снимки с Open SUSE 11/11.1 с KDE 3 бяха в Imageshack. Отворих си профила и видя, че дори не ми разрешават да ги прегледам или да ги сваля. Искат ми да платя абонамент. Та, да ми е за урок, какво представлява българо - американската дружба.
Никога не дръж нещо важно, като информация, което има значение за теб на съхранение извън твоят пряк контрол/облаци, хостинги, мъглявината Андромеда и.т.н/
Чак важни не са. Но беше първия ми сайт за хостинг на снимки в който се бях регистрирал. На важните неща правя архив на всеки три месеца и ги записвам на диск.
Nibelung написа:Туй е на Тошибата с Win7 с прекрасния АТИ-драйвер
По-късно и на Линукс ще кача как е.
Aма там драйверът е още по-прекрасен и t'' стои над 70''
За да сравняваш 2-та драйвера, трябва да сравняваш настройките и да ли го ползваш с адаптер, какви са настройките с адаптер и без. Просто така да сложиш един шот с 52 градуса е пълен нон-сенс.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Захранващият адаптер. Настройките по подразбиране са различни, т.е. настройките по подразбиране в Линукс са тези на tlp, както и преди съм писал radeon драйвера няма управление на захранването. Освен това, настройката на tlp по подразбиране е да НЕ пипа ржима на процесора on demand, на ВкисниатДос го задава затвореният драйвер и той е powersave на батерия и balanced на външно захранване. tlp задава по подрабиране на външно захранване, всичко да е max т.е. сравняваш оптимизиран режим срещу функциониращ на пълни обороти - разликата е огромна.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Както и преди съм писал:
1. другите два лаптопа са с интелско видео и т'' си стои под 50 ''. Само АТИ-то стои над 70. 2. Условията са еднакви - и 3-те лаптопа са на ток, и 3-те са на лхде с хфце-пауър-мениджър и тлп с дифолтни настройки.
3. И 3-те се ползват в непрашна среда без цигарен дим и са почиствани от прах.
Това нищо не означава. Нямам идея какво прави Интел драйвера по Виндовс, какви настройки задава и т.н. нито от работата на процесора им при различни режими. За сметка на това на АМД ги знам много добре и 2-те ОС и подобно сравнение е нелепо.