Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

"За" или "Против" т. н. "споделено пътуване"?

Барометър на общественото мнение :) .

Твърдо "За".
8
89%
По-скоро "За"
0
Няма гласове
По-скоро "Не".
0
Няма гласове
Твърдо "Не".
1
11%
Не мога да преценя.
0
Няма гласове

Общо гласове: 9

Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Твърдо "За".
По-скоро "За"
По-скоро "Не".
Твърдо "Не".
Не мога да преценя.
Прочетено: 659 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: "За" или "Против" т. н. "споделено пътуване"?

Мнение от Mozo »

Аз въобще не виждам как може това да е тема на обсъждане. Някой на мен да ми държи сметка кого возя в колата СИ и кого не :roll: Значи Асан може да кара ягнѐто вътре, а аз хора не мога, щото, разбираш ли, на Пешо таксиста му било гадно...
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Aма си забравил да гласуваш :mrgreen:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Абе не бях, ама хайде, от мен да мине, ще гласувам :p
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

За :съгласен: Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Сега ще видим как нашите "избраници" отново ще осъществят "волята на народа" :evil4:

Изображение
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср май 07, 2014 17:27

Мнение от Inferlin »

Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...

Пример за нелепост в бранша е закона за не по-стари автомобили от 10 години. Закона премахвал старите таксита... Нищо подобно! Премахна конкуренцията. Това го е измислил някой който очевидно не може да мисли или целта е да могат да оцелеят само "тлъстите" и правилни фирми. От момента на въвеждане на тази глупост практически изчезна конкуренцията, защото преди можеше да избираш между Мерцедес, БМВ, Ауди и други поддържани истински качествени марки сравнително висок клас, докато в момента избора е между 3 фирми с лошо поддържани нискобюджетни „нови“ Дачия Логан и... Дачия Логан и... тук, там Голф. Нищо лично към Дачия-та (за служебен автомобил... може би... става... почти) но това е... технология на 30 години в 20 годишна технологична опаковка (позитивно погледнато, защото бих добавил още години... много). Разпознавам този модел такситата само по звука на виенето на скоростите, постоянно прекъсващият "приятно" румолящ двигател и... много, много такива неща, при това си ПЛАЩАМ за това?! За безопасността при катастрофа на този "нов" модел може много да се каже... и все лоши неща. След Дачия, Голф-а (има две... "луксозни" Голф таксита) ми се вижда някаква абсолютна лукс класа, а единственият Опел когато го случа, направо е... Майнбах. И при това съм избрал фирмата с най-добрите и поддържани коли.

За съжаление се налага да използвам таксита (просто не мога да понеса автобусите, а и цените са такива, че като се прибави и загубеното по този начин време и...) като давам не по-малко от 60лв месечно. Вероятно следващата година ще започна пак да "пилотирам", но все още не смея и така... Ако има друг вариант ("споделено пътуване", UBER), ама ВЕДНАГА го избирам, но естествено съвсем целенасочено няма алтернативи и търрррпя все още... :sad:
Последна промяна от Inferlin на пет апр 29, 2016 16:43, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Inferlin написа:Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...
Задължение след задължение, забрана след забрана, проверка след проверка, а "нашите" хора - винаги между капките. Какво друго чакаш от милиционери.

Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Inferlin написа:Ако има друг вариант ("споделено пътуване", UBER), ама ВЕДНАГА го избирам, но естествено съвсем целенасочено няма алтернативи и търрррпя все още
Сигурен съм че го знаеш този сайт https://prevozvalnik.bg/ но все пак има алтернатива някаква. Не ти знам местоположението евентуално да предложа нещо друго. Въпреки всичко най добре е съвсем скоро да можеш да "пилотираш" :съгласен:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср май 07, 2014 17:27

Мнение от Inferlin »

За съжаление при мен разстоянията са малки (<5км) но често и би вършила работа само организация от типа на UBER. Но при по-сериозните (междуградски) пътувания ще се замисля за такъв вариант, макар че при мен пак нещата... са сложни. :sad:
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Във фейсбук има всякакви групи за такива пътувания, в градовете, между градовете, доста съм срещал.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life
Регистриран: ср юни 25, 2008 18:15

Мнение от BURN5 »

На мен ми допада едно такова пътуване и съм твърдо : ЗА!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Nibelung написа:
Inferlin написа:Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...
Задължение след задължение, забрана след забрана, проверка след проверка, а "нашите" хора - винаги между капките. Какво друго чакаш от милиционери.
На червените милиционери обаче законите ;)
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Montoya написа:Във фейсбук има всякакви групи за такива пътувания, в градовете, между градовете, доста съм срещал.
Aз съм срещал само междуградски групи.
Учуден съм просто, че има градски такива.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Mozo написа:
Nibelung написа:Какво друго чакаш от милиционери.
На червените милиционери обаче законите ;)
Във всякакви цветове се пребоядисаха, но милиц. им същност си остана.

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Анкети”