Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
"За" или "Против" т. н. "споделено пътуване"?
"За" или "Против" т. н. "споделено пътуване"?
Твърдо "За".
По-скоро "За"
По-скоро "Не".
Твърдо "Не".
Не мога да преценя.
Прочетено: 659 пъти
По-скоро "За"
По-скоро "Не".
Твърдо "Не".
Не мога да преценя.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: "За" или "Против" т. н. "споделено пътуване"?
Аз въобще не виждам как може това да е тема на обсъждане. Някой на мен да ми държи сметка кого возя в колата СИ и кого не
Значи Асан може да кара ягнѐто вътре, а аз хора не мога, щото, разбираш ли, на Пешо таксиста му било гадно...

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Aма си забравил да гласуваш 

Ний тука сички парле ву франсе

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Абе не бях, ама хайде, от мен да мине, ще гласувам 

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
За

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Сега ще видим как нашите "избраници" отново ще осъществят "волята на народа" 

Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...
Пример за нелепост в бранша е закона за не по-стари автомобили от 10 години. Закона премахвал старите таксита... Нищо подобно! Премахна конкуренцията. Това го е измислил някой който очевидно не може да мисли или целта е да могат да оцелеят само "тлъстите" и правилни фирми. От момента на въвеждане на тази глупост практически изчезна конкуренцията, защото преди можеше да избираш между Мерцедес, БМВ, Ауди и други поддържани истински качествени марки сравнително висок клас, докато в момента избора е между 3 фирми с лошо поддържани нискобюджетни „нови“ Дачия Логан и... Дачия Логан и... тук, там Голф. Нищо лично към Дачия-та (за служебен автомобил... може би... става... почти) но това е... технология на 30 години в 20 годишна технологична опаковка (позитивно погледнато, защото бих добавил още години... много). Разпознавам този модел такситата само по звука на виенето на скоростите, постоянно прекъсващият "приятно" румолящ двигател и... много, много такива неща, при това си ПЛАЩАМ за това?! За безопасността при катастрофа на този "нов" модел може много да се каже... и все лоши неща. След Дачия, Голф-а (има две... "луксозни" Голф таксита) ми се вижда някаква абсолютна лукс класа, а единственият Опел когато го случа, направо е... Майнбах. И при това съм избрал фирмата с най-добрите и поддържани коли.
За съжаление се налага да използвам таксита (просто не мога да понеса автобусите, а и цените са такива, че като се прибави и загубеното по този начин време и...) като давам не по-малко от 60лв месечно. Вероятно следващата година ще започна пак да "пилотирам", но все още не смея и така... Ако има друг вариант ("споделено пътуване", UBER), ама ВЕДНАГА го избирам, но естествено съвсем целенасочено няма алтернативи и търрррпя все още...
Пример за нелепост в бранша е закона за не по-стари автомобили от 10 години. Закона премахвал старите таксита... Нищо подобно! Премахна конкуренцията. Това го е измислил някой който очевидно не може да мисли или целта е да могат да оцелеят само "тлъстите" и правилни фирми. От момента на въвеждане на тази глупост практически изчезна конкуренцията, защото преди можеше да избираш между Мерцедес, БМВ, Ауди и други поддържани истински качествени марки сравнително висок клас, докато в момента избора е между 3 фирми с лошо поддържани нискобюджетни „нови“ Дачия Логан и... Дачия Логан и... тук, там Голф. Нищо лично към Дачия-та (за служебен автомобил... може би... става... почти) но това е... технология на 30 години в 20 годишна технологична опаковка (позитивно погледнато, защото бих добавил още години... много). Разпознавам този модел такситата само по звука на виенето на скоростите, постоянно прекъсващият "приятно" румолящ двигател и... много, много такива неща, при това си ПЛАЩАМ за това?! За безопасността при катастрофа на този "нов" модел може много да се каже... и все лоши неща. След Дачия, Голф-а (има две... "луксозни" Голф таксита) ми се вижда някаква абсолютна лукс класа, а единственият Опел когато го случа, направо е... Майнбах. И при това съм избрал фирмата с най-добрите и поддържани коли.
За съжаление се налага да използвам таксита (просто не мога да понеса автобусите, а и цените са такива, че като се прибави и загубеното по този начин време и...) като давам не по-малко от 60лв месечно. Вероятно следващата година ще започна пак да "пилотирам", но все още не смея и така... Ако има друг вариант ("споделено пътуване", UBER), ама ВЕДНАГА го избирам, но естествено съвсем целенасочено няма алтернативи и търрррпя все още...

Последна промяна от Inferlin на пет апр 29, 2016 16:43, променено общо 1 път.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Задължение след задължение, забрана след забрана, проверка след проверка, а "нашите" хора - винаги между капките. Какво друго чакаш от милиционери.Inferlin написа:Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...

Сигурен съм че го знаеш този сайт https://prevozvalnik.bg/ но все пак има алтернатива някаква. Не ти знам местоположението евентуално да предложа нещо друго. Въпреки всичко най добре е съвсем скоро да можеш да "пилотираш"Inferlin написа:Ако има друг вариант ("споделено пътуване", UBER), ама ВЕДНАГА го избирам, но естествено съвсем целенасочено няма алтернативи и търрррпя все още

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
За съжаление при мен разстоянията са малки (<5км) но често и би вършила работа само организация от типа на UBER. Но при по-сериозните (междуградски) пътувания ще се замисля за такъв вариант, макар че при мен пак нещата... са сложни. 

Във фейсбук има всякакви групи за такива пътувания, в градовете, между градовете, доста съм срещал.
AsusVivoBook17
- BURN5
- Жител на Wonderful Life
- Регистриран: ср юни 25, 2008 18:15
На мен ми допада едно такова пътуване и съм твърдо : ЗА!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
На червените милиционери обаче законитеNibelung написа:Задължение след задължение, забрана след забрана, проверка след проверка, а "нашите" хора - винаги между капките. Какво друго чакаш от милиционери.Inferlin написа:Целият бранш от автобусният до такситата е изцяло измислен с някакви лобистки африкански закони, за може "нашите" фирми да са добре, а всички останали по-малки "неправилни" фирми да са зле... или направо да ги няма. И това не се знае от кога е, но напоследък направо се самозабравиха...

Aз съм срещал само междуградски групи.Montoya написа:Във фейсбук има всякакви групи за такива пътувания, в градовете, между градовете, доста съм срещал.
Учуден съм просто, че има градски такива.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Във всякакви цветове се пребоядисаха, но милиц. им същност си остана.Mozo написа:На червените милиционери обаче законитеNibelung написа:Какво друго чакаш от милиционери.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
60% от хората не знаят правата си при пътуване
от Mozo » пет май 16, 2025 12:26 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 173 Преглеждания
-