Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Абе, че засега е твърде зле, две мнения по въпроса няма. Остава надеждата да го оправят някога :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 318324 пъти
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Няма нищо за оправяне. КДЕ хич не обичат да пренаписват неща, защото някой друг греши. Така, че това с композитора обновяваш драйвера и проверяваш фикснато ли е :p
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

bvbfan написа:5-цата е идеална, работи в пъти по-добре :p Изолирани проблеми с драйвери могат да се проявят, но това е единственият десктоп с full opengl stack :p
Изолирани проблеми със стотина неща - голяма работа. Не сме виновни ний, другите са.
Нищо, че при другите всичко работи, пък при нас - нищо. Пак другите са виновни.

:evil4:
Последна промяна от Nibelung на вт апр 26, 2016 15:13, променено общо 1 път.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Tsurugi написа:Нещо, което е пипнато до съвършенство не е необходимо да го пипаш повече, наѝ-много да го предобриш, пресен пример е КДЕ ...
:headbang:
Tsurugi написа:Изображение
Според мен ще е готино да наредиш около самурая иконите в някаква геом. фигура, напр. ромб :)

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

bvbfan написа:Няма нищо за оправяне. КДЕ хич не обичат да пренаписват неща, защото някой друг греши. Така, че това с композитора обновяваш драйвера и проверяваш фикснато ли е :p
Ем то друг избор нямам, очевидно :mrgreen: Но пък да кажеш, че няма нищо за оправяне не е никак сериозно :p Току-що открих още едно нещо, което не работи - drag&drop в HFS. На всяка една друга графична среда работи повече от идеално. Тук обаче не...
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Nibelung написа:Изолирани проблеми със стотина неща - голяма работа. Не сме виновни ний, другите са.
Нищо, че при другите всичко работи, пък при нас - нищо. Пак другите са виновни.
Айде - айде, знам много добре "всичкото" работене на LXDE и Xfce :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Mozo написа: Току-що открих още едно нещо, което не работи - drag&drop в HFS. На всяка една друга графична среда работи повече от идеално. Тук обаче не...
Кво е тва HFS?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Уиндоуска програма, която дори няма нужда да се инсталира и симулира http сървър. Разбира се, стартира се, ако имаш инсталиран Wine. Само дропваш файловете в нея и можеш да даваш линковете на когото си поискаш. Използвам я постоянно и перманентно. Ето ти примерен директен линк към файл през нея:

http://77.70.42.107:1053/Screenshot_20160426_153247.rar

Можеш и страница да отвориш дори:

http://77.70.42.107:1053

Няма толкова удобно нещо, използвам я от години.
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Nibelung написа:Според мен ще е готино да наредиш около самурая иконите в някаква геом. фигура, напр. ромб :)
Ще стане, като броненосец :toothy10: Та скапаните икони са цели 46 броя :!: Започнах само с една колона, сега се вижда колко са, десктопа е заприличал на цигански катун, пардон на копие на уѝнски десктоп :!: :lol: Ама пусти мързел :mrgreen: , това ми трябва, онова ми трябва и хоп на десктопа, като тези са само 1/10 част от програмите, които ползвам но ако продължа в този декадентски дух ще нацвъкам целия десктоп с икони :!: :booty: :lol:
bvbfan написа:Айде - айде, знам много добре "всичкото" работене на LXDE и Xfce :lol:
Колкото е по-просто, толкова работи по-добре, като пример автомат "Калашников" :evil3: :headbang: Освен това няма нещо, което да искам да направя или да ми е необходимо и да не мога да осъществя, тези неща под
LXDE или XFCE и като за капак са по-леки и бързи от КДЕ :evil3: Изображение :headbang:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Tsurugi написа:Колкото е по-просто, толкова работи по-добре, като пример автомат "Калашников"

Освен това няма нещо, което да искам да направя или да ми е необходимо и да не мога да осъществя тези неща под LXDE или XFCE

и като за капак са по-леки и бързи от КДЕ
:съгласен:

За иконите - можеш да измислиш нещо. Може би да ги подредиш като замък или нещо там.
Сега всичко друго е в хармония, а те оформят един голям правоъгълник, който не се връзва.
Но това е само мое мнение 8-[
Последна промяна от Nibelung на вт апр 26, 2016 16:47, променено общо 1 път.

Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Може да спорим за бързината. Иначе за простотата е така, но така липсва функционалност.
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Към 5-6 пъти съм питал кое е това, дето липсва, ама отговор от нийде не иде :lol:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа:Уиндоуска програма, която дори няма нужда да се инсталира и симулира http сървър. Разбира се, стартира се, ако имаш инсталиран Wine. Само дропваш файловете в нея и можеш да даваш линковете на когото си поискаш. Използвам я постоянно и перманентно. Ето ти примерен директен линк към файл през нея:

За какво пиша :roll:
Офтопик:
Nibelung написа:Към 5-6 пъти съм питал кое е това, дето липсва, ама отговор от нийде не иде :lol:
Няма и да получиш, защото знам какво ще стане. Ще ти изредя сто неща и ти ще ми кажеш, че на теб не ти трябват. Да, ама на мен ми трябват. За какво да се хабя?
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка

Мнение от Nibelung »

Mozo написа:
Nibelung написа:Към 5-6 пъти съм питал кое е това, дето липсва, ама отговор от нийде не иде :lol:
Няма и да получиш, защото знам какво ще стане. Ще ти изредя сто неща и ти ще ми кажеш, че на теб не ти трябват. Да, ама на мен ми трябват. За какво да се хабя?
За колкото неща при КДЕ кажеш, че не работят или въобще ги няма, получаваш отговор, че това са уиндоуски простотии, които по-добре, че вече ги няма, или пък че КДЕ не са виновни за това. Въпреки че в др. граф. среди работят, а само в КДЕ -не.
:lol:

Предпочитам 10 неща и всички да работят безотказно, отколкото 100, и всичките да са за кофата :lol:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тогава не се чудѝ що не идва отговор от нийде :lol: :lol: :lol:
Mozo написа:Уиндоуска програма, която дори няма нужда да се инсталира и симулира http сървър. Разбира се, стартира се, ако имаш инсталиран Wine. Само дропваш файловете в нея и можеш да даваш линковете на когото си поискаш. Използвам я постоянно и перманентно. Ето ти примерен директен линк към файл през нея:

Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”