Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Какъв gsm да си купя [РЕШЕНА]
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Re: Какъв gsm да си купя
Не, аз ти говоря да влезеш в самата програма и от нейните опции да спреш автоматичните ъпдейти.
Прочетено: 7638 пъти
-
- Ветеран
- Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53
май- го стопирах най накрая тоя ъпгрйид благодаря за съдействиетоZeroadhesion написа:Не, аз ти говоря да влезеш в самата програма и от нейните опции да спреш автоматичните ъпдейти.

Човек е мярката за всички неща.
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Бързо деѝстваш, спор няма

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
-
- Ветеран
Искам да попитам нещо относно сигурността на мобилните устройства както смартфони , така и лаптопи и таблети нали когато се актуализират от ъпдейти на някоя програма измежду актуализацията се пробутва и софтуер който е злонамерен и цели да получи лична информация съдържаща се в съответното мобилното устройство или пък посредством ГПС-а да може да следи местонахождението . Аз не бях много наясно с това че са толкова агресивни в своята дейност софтуерните компании изработващи шпионски софтуер главно с комерсиална цел , но от както ползвам смарт фона си се убедих че наистина много лесно може да бъде извлечена информация от всяко такова устройство . Така например започнах доста често да получавам БЕЗ ДА ЖЕЛАЯ реклами и оферти на продукти или услуги които съм търсил в Интернет посредством Гугъл търсачката на мобилното устройство месеци назад във времето . Това нещо не ми харесва защото ме кара да се чувствам така сякаш някой ме следи и вече доста рядко използвам търсачка на телефона си обикновено когато търся нещо важно ползвам обикновен компютър. Но въпросът ми е следният може ли когато един телефон , таблет или лаптоп е офлайн без мрежа, ако на него има инсталиран зловреден софтуер той да точи информация и по някакъв начин да я предава на този който е инсталирал софтуера въпреки че е офлайн . На пръв поглед ще кажете че задавам тъп въпрос но един мой познат ми каза че хипотетично би могло да стане такова нещо ако има някаква скрита мрежа около мястото където най - дълго през деня се намира съответното устройство.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Всичко може, но с любезното съдействие на Гугъл.
Ний тука сички парле ву франсе

- Tsurugi
- VIP
Васо, само една дума по въпроса и тя е триангулация а за нея няма нужда от ГПС модул
За да не те следят, хвърляш тутурутката и караш на флажна сигнализация за комуникация 

剣リナックスをとともに武士
-
- Ветеран
Говоря сериозно възможно ли е такова чудо дори човек като е офлайн да могат пак да му точат ифо от апарата и да го локализират защото това ми изглежда доста сложноTsurugi написа:Васо, само една дума по въпроса и тя е триангулация а за нея няма нужда от ГПС модулЗа да не те следят, хвърляш тутурутката и караш на флажна сигнализация за комуникация

- Tsurugi
- VIP
Аз съм сериозен
剣リナックスをとともに武士
-
- Ветеран
демек какво значи преведено на нормален език " флажна сигнализация " 

- Tsurugi
- VIP
Ако боксерките ти са шарени и се кяризат отдалече, връзваш ги на сапа от метлата и започваш отривисто да мааш от ляво надясно и после от дясно наляво

剣リナックスをとともに武士
-
- Ветеран
Нищо не разбирам аз питам нещо сериозно вие пак се базикатеTsurugi написа:Ако боксерките ти са шарени и се кяризат отдалече, връзваш ги на сапа от метлата и започваш отривисто да мааш от ляво надясно и после от дясно наляво![]()
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
В първия си пост не се бъзикаше, триангулацията е метод, който се използва много отдавна. А дали може при изключено устройство? Разбира се 

Телефона се следи между 3 клетки и дава доста точна информация за местонахождението. За проба можеш да си пуснеш приложението карти и ще видиш как ще те намери къде си с доста добра точност.
Иначе вместо
Иначе вместо
може да се ползват димни сигнали, по отдалеч се виждатTsurugi написа:Ако боксерките ти са шарени и се кяризат отдалече, връзваш ги на сапа от метлата и започваш отривисто да мааш от ляво надясно и после от дясно наляво![]()
![]()
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
-
- Ветеран
Montoya написа:Телефона се следи между 3 клетки и дава доста точна информация за местонахождението. За проба можеш да си пуснеш приложението карти и ще видиш как ще те намери къде си с доста добра точност.
Иначе вместоможе да се ползват димни сигнали, по отдалеч се виждатTsurugi написа:Ако боксерките ти са шарени и се кяризат отдалече, връзваш ги на сапа от метлата и започваш отривисто да мааш от ляво надясно и после от дясно наляво![]()
![]()
Добре де тогава какво е решението за да съм сигурен че не ме следят да си изхвърля смартфона ли ?
И айде да приемем че като е офлайн смартфона или таблета ме локализират , ама как може като е изключено устройството това да стане ?
И за лаптопа същото ли важи той няма сим карта

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Много Джеймс Бонд си гледал напоследък. Кой ще тръгне точно теб да те следи? Не, с лаптопа не може.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 48 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
съб яну 18, 2025 15:46
-
- 3 Отговори
- 135 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
нед мар 09, 2025 21:47
-
-
Росен Желязков е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС. Ето какъв кабинет предложи
от Mozo » пон юли 01, 2024 13:13 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 78 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон юли 01, 2024 13:13
-
-
-
Какъв е държавният дълг на глава от населението при големите икономики в света
от Mozo » вт авг 06, 2024 14:57 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 65 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 06, 2024 14:57
-
-
-
В какъв мащаб компаниите трябва да прилагат политиките за многообразие и равнопоставеност?
от Mozo » пет авг 23, 2024 13:29 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 58 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет авг 23, 2024 13:29
-