Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Автошкола на добра цена в София

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53

Re: Автошкола на добра цена в София

Мнение от Васил Антонов »

демек 20 лв ли беше за седмица , а за другите неща не можах да разбера къде ги сумира Льо хилядарка ?
Прочетено: 9667 пъти
Човек е мярката за всички неща.
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

и нещо да кажете за това близко ли е до целта https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 1-0-i-12-v
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Седмичната винетка е 15 лева, чети новините :p

Тази "кола" не бих я препоръчал на никого.
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Васе, кола ако е нов внос, т.е не е регистрирана, 250 до 420лв мисля че и беше еко таксата, талона и номерата излизат около 50лв, прехвърляне при нотариус преди това около стотарка включително 2% местен данък, застраховката за млад шофьор в столицата може и да надхвърли 300лв зависимост от колата и избрания застраховател, но да речем на изплащане я правиш и имаш една първоначална вноска от 50лв.
Всяка една кола като я купиш, без значение какво са те омаяли че е обслужена, задължително и се сменяват консумативите, щото на горублянските ибрици обслужването се състои от измиване и замазване на проблемите. Зависи от двигателя и колата цената на това обслужване, но в общи линии трябва да се сменят ангренажен ремък със съпътстващите го ролки /на голф 3 струват 30лв и още толкова за смяната, на лагуна не знам, но примерно на ланчия дедра 1,5 бензин струват 700лв само частите/
Задължителна смяна на маслото в двигателя 4-5 литра качествено масло 100-150лв с масления филтър, смяната може и да е безплатна ако си купиш маслото от майстора примерно. Сменяват се всички филтри, въздушен, маслен, филтър на купето, горивен филтър особено ако е дизел колата, още едни 50-70лв за части. Ако си по хард и ти се занимава, смяна на антифриз и спирачна течност, преглед на спирачките и смяна на някой маркуч или накладки ако има нужда и така спокойно можеш да прехвърлиш хилядарката при купуването на новата кола.
Mozo написа:Монтояяяя, стига с тия голфове :toothy10: :toothy10: :toothy10: За същите пари ще вземе Лагуна 2, а паралел няма :p :p :p Един мой приятел, от детството ми, си купи четворка. Кара там, нищо не казва, продава го, купува си Лагуна 2, питам го как е, думите му бяха - пффф, нищо общо, това е автомобил. Та така :p
Аз като ме вози ти казах, за мен реното не е кола с оглед опита ми от 2 авто сервиза, ти просто си уцелил много добре запазен екземпляр и като се грижиш добре за него, затова и те слуша и си е екстра колата. За съжаление сега гъза да си скъсаш такава запазена лагуна няма от къде да намериш.
Миналата седмица с шурея обикаляхме пазарите в Монтана и Враца да му търсим кола, обиколили сме 90% от авто къщите в двата града, е страшни кенефи човек, рено, пежо, ситроен, фият, евтини, но от пръв поглед още отвън си личи че не си заслужава да и отваряш капаците и да я палиш.
Виж голфарници имаше изпънати, дори и доста добри попадения на четворки, обаче хубавите си държат пари, 1,9 тди помпа-дюза под 5 хил не можеш да намериш, но пък са евтини за поддръжка в последствие.
Васил Антонов написа:А между другото да ви питам какво вие мнението за тия " новите " модели на джип Лада или Москвич , щото гледам че напоследък доста станаха модерни доста хора в центъра виждам с такива соц. возила може би имат някакви модернизации или пък са по- евтини от другите джипове :-k
Сакън не занимавай се с тия дивотии молА ти се. Ако щеш ми вярвай по добре е да стиснеш зъби да отидеш да си вземеш ако ти го позволява бюджета разбира се и имаш възможност за някоя нова малолитражка на лизинг. За софийско градско хюндай i20 или i30, кия сиид, шевролет авео, спарк, просто коли които са нови и до изтичането на лизинга им са си изпяли песента и отиват за продажба обикновено, но 200 кинта на месец не е кой знае колко много по принцип
Васил Антонов написа:Макар че на мен инструктора ми каза първо да пробвам с нещо като Опел вектра или астра
Аууууууууу мани бе, по старите вектри и астри преди 2000 година повечето са с железни двигатели, обаче ако ги паркираш пред блока, няма да може да спите нощеска с комшиите, щото ще чувате ръждата как ги яде на паркинга. По новите след 2000 година относно гниене са доста по добре и има запазени откъм купе екземпляри, обаче с тоя екотек мотор, на 100 мотора един НЕ гори масло и работи като хората, пусти пустиняци са това.
Васил Антонов написа:Е ми не щото ми казаха че тия дето са минали пълнолетие са вече бая взели дал
Моята кола е на 26 години, отворен съм ако идваш по надежда тия дни да ти направя тест драйв. Стара кола просто трябва да и се гледа конкретното състояние и да се прецени какво и колко и как може да се ремонтира и да се преценява на място.
Примерно, заради химията по австрия и германия която ползват за почистване на сняг повечето купета на колите са изгнили или започнали да гният, но пък австрийци и немци се славят с добра подръжка въпреки многото изминати километри, редовна смяна на масло и т.н.т, т.е такава кола се купува с идеята да се кара известно време и да се хвърля на скрап.
Кола да речем внесена от Италия в повечето случаи заради климата е с перфектно купе, но жабарите са "мръциняри" и вероятността е 70% тая кола да е на 10 години и още да е със заводското масло в двигателя, тия там не се занимават с обслужване на колите си, поне повечето.
Та такава кола ако си купиш трябва да си готов да ти умре двигателя, но да речем пак намесвам голфа, за една тройка голф двигатели колкото искаш под път и над път на цени от 100 до 300 лв, смяната може да стане и за един ден на целия двигател.

Баси много писах деа, дано го прочетеш и осмислиш, че ще ме е яд :headbang:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

благодаря Монтоя , че ме светна за доста неща , та де не се излагам да питам още .
значи Льо е прав ако искам да имам кола, която с всички регистрации и допълнения да ми излезе 3000 лв , трябва
да купя за 2000 самата кола.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Montoya написа:
Mozo написа:Монтояяяя, стига с тия голфове :toothy10: :toothy10: :toothy10: За същите пари ще вземе Лагуна 2, а паралел няма :p :p :p Един мой приятел, от детството ми, си купи четворка. Кара там, нищо не казва, продава го, купува си Лагуна 2, питам го как е, думите му бяха - пффф, нищо общо, това е автомобил. Та така :p
Аз като ме вози ти казах, за мен реното не е кола с оглед опита ми от 2 авто сервиза, ти просто си уцелил много добре запазен екземпляр и като се грижиш добре за него, затова и те слуша и си е екстра колата. За съжаление сега гъза да си скъсаш такава запазена лагуна няма от къде да намериш.
Миналата седмица с шурея обикаляхме пазарите в Монтана и Враца да му търсим кола, обиколили сме 90% от авто къщите в двата града, е страшни кенефи човек, рено, пежо, ситроен, фият, евтини, но от пръв поглед още отвън си личи че не си заслужава да и отваряш капаците и да я палиш.
Виж голфарници имаше изпънати, дори и доста добри попадения на четворки, обаче хубавите си държат пари, 1,9 тди помпа-дюза под 5 хил не можеш да намериш, но пък са евтини за поддръжка в последствие.
Така е на магазинен експонат се попада трудно :lol: :lol: :lol: Но вече са стари, трудно е да се попадне дори на нещо читаво, а и тукашните джамбази вкарват само боклуци. Въпреки това един пич дето свиреше с нас си реши да си вземе и той, защото много му харесваше и вече трета година само кара. Той си е малко мърляч и я е оставил на самотек. Въпреки това няма никакви оплаквания. Само детому я надраха цялата, но това е друга тема :lol: :lol: :lol:

А какви автосервизи? Да не си работил монтьор :-k :-k :-k
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Братовчеда има авто сервиз във Враждебна, а в Берковица в свободното си време вися в гаража на един приятел дето се занимава с газови уредби и някой и друг ремонт с друг един приятеб. Аз също попипвам да ремонтирам и то доста но по коли по които зная какво правя, че да не бахтисам някоя по новичка колица.
Абе развит всестранно, странно за милиционера ама :oops:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Освет това имаш и скрит талант на писател. Как можа да изпишеш толкова много букви в по-предния си пост, че и при това смислени :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Честно, домързя ме да изчета всичко. Барнах го по диагоналната система, колкото да видя дали ще има още нещо за техническия вазелин ама не би :toothy10:

Спам: В следващия час, час и половина да пишете само с една ръка! Ама да не забравите! Защото другата ръка трябва да е заета в стискане на палци отбора на народа да бие заралии :p
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Diananet написа: Спам: В следващия час, час и половина да пишете само с една ръка! Ама да не забравите! Защото другата ръка трябва да е заета в стискане на палци отбора на народа да бие заралии :p
Офтопик:
Ха! Няма пък :надменна:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Diananet написа:Освет това имаш и скрит талант на писател. Как можа да изпишеш толкова много букви в по-предния си пост, че и при това смислени :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Честно, домързя ме да изчета всичко. Барнах го по диагоналната система, колкото да видя дали ще има още нещо за техническия вазелин ама не би :toothy10:

Спам: В следващия час, час и половина да пишете само с една ръка! Ама да не забравите! Защото другата ръка трябва да е заета в стискане на палци отбора на народа да бие заралии :p
Абе техническия вазелин си е страшно полезно нещо, имам почти винаги 200-300 грама в колата, 14-15лв е килото. Това нещо се е утрепало за смазване на брави :p механизми на ел стъкла и изобщо всичко в колата което е изложено на влага и студ.
Замръзваха ми бравите зимата и не можех да си затворя вратите като влезна в колата, сваляне измиване с бензин до блясък от всичкото наслоено боклук вътре, смазване с вазелинче така на богато и вече трета година са като нови. Просто той /вазелина/ не стяга от студа като греста :mrgreen:
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Стига с тоя вазелин, че ще ми докараш коремни болки от смях. Знам, че има такова животно. Ей го на:
Изображение

Ама пак ми е смешно. :toothy10:
А в арсенала на истинския мъж са задължителни ей тези две неща:
Изображение

Изображение

Ако с тях не може да се поправи нещото следва бой с чука или изхвърляне. :p

добавено: пфу, тез мизерници вкараха гол на отбора на народа. Ще гният в 18-ия кръг на ада за това небогоугодно дело...
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19

Мнение от Льо »

Васил Антонов написа:демек 20 лв ли беше за седмица , а за другите неща не можах да разбера къде ги сумира Льо хилядарка ?
Те сега ще ти кажа къде.
265 лева еко такса.
200 лева гражданска.
40 лева номера и талон.
350-500 лева обслужване и то ако няма други дертове.
150 лева акумулатор, щото всичкия нов внос е със скапани такива.
200 лева поне за гуми, щото погледни горе. Със хубави гуми са само непродаваемите коли, а гумите на продаваемите се сменят с галоши, за да се продадат отделно.

Ко стана, бре, Танасе???

Монти, не ми ги хвали германците, майна. Втора кола купувам веднага след германеца и няма масло в двигателя. На Мицака филтъра на купето беше оригиналния, демек, на 16 лазарника и се беше спекъл като турска керемида. Семерингите на балансиращите валове сбръчкани и втвърдени на кокал. Преди години взех оттам и Мазда, ами същата работа - без масло с оригинален ангренажен ремък на над 200к километра, нацепен и изронен, а сервизаджията се чуди и гледа като голям камък, но поне Маздата е животно, нема като нея :lol:
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Васил Антонов написа:и нещо да кажете за това близко ли е до целта https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 1-0-i-12-v
Кола под 1.3 двигател не взимай никога! Екотек, никога! От Орел, само Омега бензин и ако може да е 3.2.

Ориентирай се към кола с регистрация поне, демек, някой си я кара и я продава. Тогава ти пада еко таксата и номерата, стига да е от София регистрацията, пък може и застраховката да и е накуп платена и да има още сума месеци. Щом я кара, значи я обслужва.

Последно, като за първа кола не се хвърляй на такава над 1500 лева. Още през първата година имаш голям шанс да и скъсиш неимоверно живота, докато добиеш навици особено при паркиране. Караш 2 години таван, продаваш и едва тогава взимаш нещо читаво доколкото можеш да си позволиш. :thumbright:
Пък ако искаш дори мога да ти търся и кола, щото постоянно това правя - извратено хоби :evil4:
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

А защо Еко таксата е толкова скъпа , повече от Гражданската , как се изчислява и за всички автомобили ли е еднаква или е различна за различните модели , предполагам тия по новите трябва да им е малка еко таксата , а тия старите на по над 10 години повече , щото са стари и отделят повече вредни газове .
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Еко такса се дължи само при нов внос. Как се изчислява изобщо не ми пука. За коли до 14 години е една, а за по-стари друга/по-малка, но не и под 265 лева. Плаща се еднократно.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Авто-мото”