Убунту-базираните са претруфени с излишен софт + са по-бъгави.
Nibelung написа:По-бъгави друг път. Как за 3 г. нищо, ама нищо не ми се е бъгнало на Минт ?
И нищо излишно нямат освен няколко моно-програми, които разкарвам за 2 м.
Не виждам смисъл само да слагат ЛибреОфис, ГИМП и ВЛЦ в исотата, ама и те се махат за 2 м. Смятам, че е по-добре да не са в исото, а отделно да си ги слага, който иска.
Махам и много шрифтове - неевропейски, но и това е бързо. Няма и излишни сървиси/демони.
Дори слагам доста програми от вградените репота и от външни, и пак не се забавя машината.
И чист Дебиан съм пробвал, и минтски, и 2 други модификации - далеч са от удобството на убунтувския минт.
Mozo написа:Минт нямат много общо с бъговете на Убунту Убунту изкараха доста недъгави рилийзи.
"почитатели разных Linux-дистрибутивов довольно враждебно относятся друг к другу и каждый раз пытаются доказать, что их выбор правильный, а оппонент ошибся"
Nibelung написа:По-бъгави друг път. Как за 3 г. нищо, ама нищо не ми се е бъгнало на Минт ?
Tи можеш ли да кажеш същото за Арча си ?
Все нещо му холдваш, все нещо му подменяш, все нещо му компилираш ръчно, все нещо му спираш, докато разработчиците се сапикясат
Как да кажа на черното бяло ?
Освен това и аз го знам тоя виц, ама по друг начин
Говоря ти по принцип, че в света на Linux дистрибуциите, няма нищо по-bug-free от Debian Stable или стабилните версии на CentOS / RedHat. За това казах, че Ubuntu-базираните са по-бъгави, то просто всичко е по-бъгаво...малко или много
Е той ако има авторски права над аватара ще трябва да го пише на самия аватар, няма да е коректно само ако го ползваш в неговия форум, както не е коректно да се дублират аватарите във форумите
AsusVivoBook17 CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Montoya написа:Е той ако има авторски права над аватара ще трябва да го пише на самия аватар, няма да е коректно само ако го ползваш в неговия форум, както не е коректно да се дублират аватарите във форумите
Базикам се, нямам намерение да ползвам този аватар.
Последна промяна от fifi_fifito на ср ное 18, 2015 22:10, променено общо 1 път.
fifi_fifito написа:Тва било аватара на главния на палемоон, сигурно е с авторско право,та за това го махнах[/offtopic]
Според мен добре е, че го махна 1:1.
Приемлив вариант е да го поизмениш малко, примерно да е черно/бял, или кафяв, или с някакъв ефект, или пък върху аватара да пише "Тhanks, Moonchild"