Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Добър вечер ,имам въпрос за охлаждаща подложка за лаптопа дали ми е необходима

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Потребителски аватар
DarkAvenger
Начинаещ
Регистриран: пет май 28, 2010 23:56

Добър вечер ,имам въпрос за охлаждаща подложка за лаптопа дали ми е необходима

Мнение от DarkAvenger »

Дали да си купя охлаждаща подложка с лаптопа?
- за или против ?
http://prntscr.com/41zlrj

http://prntscr.com/41zmm8
Прочетено: 580 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Добър вечер ,имам въпрос за охлаждаща подложка за лаптопа дали ми е необходима

Мнение от Mozo »

Доста са добре температурите за лаптоп. Само на процесора не видях каква е :) Използвай най-новата версия на AIDA :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
DarkAvenger
Начинаещ

Re: Добър вечер ,имам въпрос за охлаждаща подложка за лаптопа дали ми е необходима

Мнение от DarkAvenger »

:)
http://prntscr.com/420a0a

мерси за отговора :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Имах предвид, че не се вижда температурата :) Засича ли я с най-новата версия на AIDA? Ако не, просто влез в BIOS и я виж :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Температурите са супер, нямаш нужда от подложка. Но ако си си наумил да си купиш - не пречи :thumbright:
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср май 07, 2014 17:27

Мнение от Inferlin »

Всичко умряло от студ в този лаптоп и по-скоро му трябва отопление... ;) :)
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

То с лаптопите и подложките е малко странно.
- Ако ти грее - почистване и смяна на термо-паста. След това няма да има нужда от подложка.
- Ако не грее и всичко е ОК, пак няма нужда от подложка. (Твоя случай)
...та следователно подложка взимат тези, които:
- не могат да си почистят сами лаптопа и сменят пастата
- нямат пари да закарат лаптопа на сервиз
- много им е горещо в апартамента и едвам се стои :lol:
Потребителски аватар
DarkAvenger
Начинаещ

Мнение от DarkAvenger »

Благодаря за изчерпателните отговори :) :наздраве:
metalmilitia
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт дек 17, 2013 19:32

Мнение от metalmilitia »

Е те процесорите са най-важни и почти винаги си прегряват след няколко месеца работа, а ти точно него не си дал :усмивка1: Ако работиш нон стоп на топа у вас нищо не ти пречи да си имаш една подложка. Най-малкото ще дадеш повече живот на батерията, защото прегряването я скапва за отрицателно време ;)
Но ако стигнеш до прегряване, дай на мене щайгата да й видя сметката... ако не те е страх естествено хаха :mrgreen:
Ето последната ми галимация от днес: http://s28.postimg.org/qdmaqk5bh/image.jpg :mrgreen:
Кой не верва, не верва, ама с това свалих 10 градуса перманентно :twisted:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това е хитро :clap: :clap: :clap:
Изображение
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

metalmilitia написа:Е те процесорите са най-важни и почти винаги си прегряват след няколко месеца работа
Чудя се какво съм бъркал толкова години, за да не се получава така при мен... ;) с всичките лаптопи с които съм разполагал, без да броя останалото сериозно количество, което съм човъркал в сервиза преди в една фирма, в която се мотаех... нищо че беше епизодично - само когато се затрупваха от работа. :evil4:

Ако продължим с такава логика - слага се охлаждаща подложка, после се добавя докинг станция с по-голям монитор и... мишка и клавиатура за по-удобно... и се получава почти десктоп. Защо тогава да не е истински десктоп, но без лаптопските недостатъци? :evil4:
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Inferlin написа:
metalmilitia написа:Е те процесорите са най-важни и почти винаги си прегряват след няколко месеца работа
Чудя се какво съм бъркал толкова години, за да не се получава така при мен... ;) с всичките лаптопи с които съм разполагал, без да броя останалото сериозно количество, което съм човъркал в сервиза преди в една фирма, в която се мотаех... нищо че беше епизодично - само когато се затрупваха от работа. :evil4:

Ако продължим с такава логика - слага се охлаждаща подложка, после се добавя докинг станция с по-голям монитор и... мишка и клавиатура за по-удобно... и се получава почти десктоп. Защо тогава да не е истински десктоп, но без лаптопските недостатъци? :evil4:
E докинг станцията е малко излишна :)
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Избягват се досадни кабели оплитащи се навсякъде... Моментално се грабва лаптопа, като потрябва на друго място и се изключва от всичко на момента, а не досадно да се "пощи" кабел по кабел. А и има серийни портове (преди ми трябваха)... :)
Известно време се мъчих с лаптоп (няколко) и стигнах точно до този момент, който описах, но без охлаждащата подложка, защото просто никога не съм имал такива проблеми.
metalmilitia
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт дек 17, 2013 19:32

Мнение от metalmilitia »

Даже ако си ползвате компа повечко време на мрежа, изобщо махнете батерията. Така няма да се разрежда от топлината :)
Иначе некои си ползват постоянно топа като десктоп, просто защото всичко им е по-прибрано, а и винаги имат надеждата, че ще пътуват някъде, където би им потрябвал :twisted:
Потребителски аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Чудих се каква е причината за тази поредна такава модна тенденция - махането на батерията на лаптопите... А нямало съвременни легенди... :toothy10:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Хардуер”