Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Инсталиране на Windows XP/Vista/7 от флаш (flash) памет
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Инсталиране на Windows XP/Vista/7 от флаш (flash) памет
Пробвай да разкачиш втория хард и кажи как е. Ако не стане, сложи това в C: и го направи да е скрит файл. Ще ти каже, че вече има такъв файл и дали искаш да го презапишеш. Даваш Yes:
http://dox.bg/files/dw?a=fb268e7768
Прочетено: 63643 пъти
http://dox.bg/files/dw?a=fb268e7768

- bobidanielov
- Регистриран
- Регистриран: съб яну 21, 2012 10:44
Същото е... разкачих харда- не стана. Заместих файла-пак не стана. А като забода флашката при рестарт, обаче дам да буутне харда, а не флашката ми изписва, че hal.dll missed or corrupted. А иначе като буутне флашката му дам Debug-Disk2>Partition 1 (нещо такова пишеше) и зареди
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Значи ще пробваме следното:
Буутни от флашката и изчакай да зареди, до момента, в който те приканва да натиснеш ентър за инсталация или да избереш R за рекавъри конзолата:

Натисни R на този екран. След това ще те попита коя инсталация искаш да поправиш, ти избираш 1 и натискаш ентър. След това пишеш fixmbr и ентър. Ще ти изкара предупреждение, избираш Y->ентър. След това напиши fixboot C:->ентър, пак ще ти изкара предупреждение и избираш Y->ентър. Рестартираш и гледаш какво се е получило
Буутни от флашката и изчакай да зареди, до момента, в който те приканва да натиснеш ентър за инсталация или да избереш R за рекавъри конзолата:
Натисни R на този екран. След това ще те попита коя инсталация искаш да поправиш, ти избираш 1 и натискаш ентър. След това пишеш fixmbr и ентър. Ще ти изкара предупреждение, избираш Y->ентър. След това напиши fixboot C:->ентър, пак ще ти изкара предупреждение и избираш Y->ентър. Рестартираш и гледаш какво се е получило

- bobidanielov
- Регистриран
Понеже не съм много на "ти", за което моля да ме извините...имам 2 въпроса:
1. Като буутна флашката директно ми излиза 1-st GUI Text... а отдолу е 2-nd GUI...+1-st start of windows и отодлу имам debug-disk1>partition..debug-disk 2>partition и тн. Как да изкарам този екран? (извинявам се за тъпия въпрос)
2. Fixboot C:-дето сте написали; ОС ми е инсталирана на малък партишън, но той е озаглавен SYSTEM (D) а не C- fixboot D: ли да пиша като ос ми е на D или С:
Пак се извинявам за неудобството
1. Като буутна флашката директно ми излиза 1-st GUI Text... а отдолу е 2-nd GUI...+1-st start of windows и отодлу имам debug-disk1>partition..debug-disk 2>partition и тн. Как да изкарам този екран? (извинявам се за тъпия въпрос)
2. Fixboot C:-дето сте написали; ОС ми е инсталирана на малък партишън, но той е озаглавен SYSTEM (D) а не C- fixboot D: ли да пиша като ос ми е на D или С:
Пак се извинявам за неудобството

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Когато буутнеш от флашката избираш "1-st GUI Text". А иначе ще напишеш D, да. Но е хубаво операционната система да си е в C, защото, така или иначе, ОС продължава да си слага разни файлове в C, въпреки че не е инсталирана там. Всъщност, никога не съм поправял по този начин ОС, която е на D, но, да, предполагам, че би трябвало да се напише D и да сработи. Пробвай го без буква. Само fixboot 

- bobidanielov
- Регистриран
То при инсталацията ми изписваше два диска D, май и и аз избрах по-малкия, не знам защо е станало така. А иначе като дам 1-st GUI text и директно ми дава да избирам в кой диск да инсталирам уина... и ми дава трите точки:
To set up Windows, press Enter
а другата точка не беше Repair Windows, а нещо свързано с управление на дяловете и дава да натисна С или F3 за напускане...
To set up Windows, press Enter
а другата точка не беше Repair Windows, а нещо свързано с управление на дяловете и дава да натисна С или F3 за напускане...
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Хм, не съм виждал случай да не се показва рекавъри конзолата като опция, освен на XP SP1
. Виж какво ще те посъветвам. Разкачи харда, на който няма да инсталираш Win и остави само този, на който ще го инсталираш и преинсталирай пак, като този път сложи ОС в C: . След това закачи и другия хард. Така ще си сигурен, че MBR е инсталиран на системния хард диск. Ако пак не стане, начинът показан в тази тема не е подходящ за теб (хората се оплакват понякога от такива грешки) и ще ти дам друг начин за инсталиране от флашка, доста по-сложен, но безотказен 

- bobidanielov
- Регистриран
Благодаря, ще пробвам.
- bobidanielov
- Регистриран
охх...преинсталирах го...оправи се стартирането! Отначало като тръгна беше доста бавен и забиваше, но като гледам се пооправи 
Благодаря за отделеното време

Благодаря за отделеното време

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Няма никакъв проблем. Винаги добре дошъл 

- MalamiR
- Металист
- Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Искам само да кажа, че за пореден път описанието дадено тук ми помага да преинсталирам уиндоус от флашка. Все забравям как ставаше и тук си припомням! 

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
искам да ви попитам при мен дали ще трагне при положение че в биоса в буут менюто има само хардбуут, цдромбуут,флопибуут и нетлоркбуут ? ако може ми пишете на eli_gotinata ако някои ми помогне ще съм много благодарен от 1 месец лаптопа ми кисне

при мен ще стане ли буут менюто ми е само hard drive, cdrom, lanboot, i flopi :? ако някои ми помогне ще сам много благоарен вече месец не ми работи преинсталацията а дъното на лаптопа не разпознава новото цд и за това искам да знам дали ще ми трагне от усб

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Здравей
Щом е лаптоп, вероятността да може да буутва от флашка е доста голяма. Най-вероятно като сложиш флашката, чак тогава тя ще се появи сред устройствата за избор. Опитай 

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Някои модели биоси виждат флашката като харддиск и ако избереш за буутване харддиск, ти излиза нов избор между два харда - вградения и флашката.
Ний тука сички парле ву франсе

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Инсталиране на PhotoScape в Ubuntu Mate 24.04
от usmivka_ta » вт окт 22, 2024 01:22 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 47 Отговори
- 1646 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт ное 05, 2024 19:43
-
-
-
Инсталиране на дистро през VMWare на физически сторидж?
от Валсо » пон ное 04, 2024 22:51 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 31 Отговори
- 1528 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
ср ное 06, 2024 16:43
-
-
-
Желязков: Утре ще е ден на национален траур в памет на загиналите в Кочани
от Mozo » пон мар 17, 2025 12:22 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 56 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo