Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
мусака по драконски
-
- Спамер
- Регистриран: нед юли 27, 2008 22:35
Re: мусака по драконски
Готвена от Жорката мусака не съм опитвала, но на майка му мусаката е превъзходна, а той я готви по нейна рецепта, така че... Добър апетит! 
Прочетено: 1510 пъти

"Другаде нямаше разумна раса, която да е изобретила скуката. И може би тъкмо скуката, а не интелектът, бе тласнала хората нагоре по стълбата на еволюцията. " - Тери Пратчет
Не бех искал да съм невъзпитан и да обиждам майка му...сигурно е превъзходна готвачка...
- drumata
- Черногледец Храбър
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Контакти:
Аз пък подправям мусаката с чубрица /инак не обичам чубричеви яденета/ и в заливката стържа кашкавалЪ, дето все се чудя що му викат скашкан, като е на правилни и твърди буци... А за да стане златна заливката разбивам с водичката, дето е останала между месото и компира, дето съм пекла- в нея си има запържено лукче, доматки, морковки, червен пиперец /онуй дето каймицата подпържвам в него/ и никъв черен пипер- индийско орехче, джинджифил и куркума
И понеже знам и мусака, значи съм перфектна

И понеже знам и мусака, значи съм перфектна

Мусака това си е класика в жанра!
Според майка ми, ако една жена не може да сготви една прилична мусака, просто не е домакиня.
Реших да се включа в темата с моя вариант на мусака.Честно казано мислех, че моята мусака е класическа.Смятах, че да не кажа всеки, но поне всеки втори я приготвя по този начин, а и факта, че така я знам от мама, а и моето Свеки, я готви по същия начин ме навяваше на тази мисъл, до момента в който изчетох темата.Само рецептата на Котката е, като моя вариант, с много малка разлика.
Ето и моята рецепта.
Запържва се средно голяма глава лук, до златист цвят.Добавят се картофите ситно нарязана(точно както съветва Дракон
),добавят се половин буркан домати или настъргани 2-3 средно големи пресни домати, около 200 мл вода .Сваля се от котлона и се добавя каймата, като се бърка интензивно(преди запържвах каймата, но после се изнервям да разкъсвам каймата и сега действам така).Добавям червен пипер, черен пипер, джоджен и сол на вкус.И я прехвърлям в тавата.
Застройката е стандартна-яйце, кисело мляко, брашно и малко сол.

Реших да се включа в темата с моя вариант на мусака.Честно казано мислех, че моята мусака е класическа.Смятах, че да не кажа всеки, но поне всеки втори я приготвя по този начин, а и факта, че така я знам от мама, а и моето Свеки, я готви по същия начин ме навяваше на тази мисъл, до момента в който изчетох темата.Само рецептата на Котката е, като моя вариант, с много малка разлика.

Ето и моята рецепта.
Запържва се средно голяма глава лук, до златист цвят.Добавят се картофите ситно нарязана(точно както съветва Дракон

Застройката е стандартна-яйце, кисело мляко, брашно и малко сол.
Само човек без комплекси може да е истински свободен!
Имаш свеки - няма значение как готвиш мусака... 

[web]http://swfchan.org/1179/helikopter.swf.html[/web]
-
- Спамер
Жорката написа:Имаш свеки - няма значение как готвиш мусака...

"Другаде нямаше разумна раса, която да е изобретила скуката. И може би тъкмо скуката, а не интелектът, бе тласнала хората нагоре по стълбата на еволюцията. " - Тери Пратчет
-
- Спамер
Ами пусни тема де, кога е кастингът? 

Във Вapна - когато кажеш, във останалите градове - когато можеш да дойдеш 

Последна промяна от Жорката на вт ное 01, 2011 20:33, променено общо 1 път.
[web]http://swfchan.org/1179/helikopter.swf.html[/web]
-
- Спамер
Аз не мога да готвя мусака 

Научи се от Жорката как се прави мусака, после се омъжи за друг, направи му я така и колко бой ще отнесеш, няма до ти кажа...Жорката написа:Ще те науча, лесно е

Мита, това е нещо като мусака, ама доматите се слагат накрая и много работи и липсват...Рецептата ми е взета от майстор-готвач от Асеновград, за срам на Жорката...потърси човека, бе аланкоолу...

За теб няма значка, но за друг е от жизненоважно значениеЖорката написа:Имаш свеки - няма значение как готвиш мусака...

Ами явно има различни вариации на мусака, моят вариант е много вкусенdrackon написа: Мита, това е нещо като мусака, ама доматите се слагат накрая и много работи и липсват...Рецептата ми е взета от майстор-готвач от Асеновград, за срам на Жорката...потърси човека, бе аланкоолу...![]()
![]()
![]()

П.П.Дракон подскажи ми какво и липсва, защото не видях нещо в твоята рецепта, което липсва в моята.Благодаря предварително.

Само човек без комплекси може да е истински свободен!
-
- Ветеран
- Регистриран: нед сеп 06, 2009 19:11
"Най-вкусна е, като се извади от фурната, но не може да се раздели на правилни форми"
Ааааааа, може... може.... Като вземеш големия кухненски нож и си я нарежеш на равни порции може.
Ааааааа, може... може.... Като вземеш големия кухненски нож и си я нарежеш на равни порции може.

Усмивката е крива, която изправя всичко.