Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Помощ!, май искам да съм щастлива, но не с който трябва!

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
biliana
Регистриран
Регистриран: съб апр 12, 2008 21:23

Помощ!, май искам да съм щастлива, но не с който трябва!

Мнение от biliana »

Здравейте приятели,
случиха ми нсе много неща тези дни,
мъкари омъжена, мисля, че срешнах любовта, или поне разбрах, коя съм, и какво заслужавам.
Искам да започна от начало, как да го постиган, без да загубя себе си. Искам да срешна шастие, някой ми каза, "ти не си щастлива", и е така, моля за подкрема и за съвет!Ако трябва ще разкажа повече, какво да направя, да съм себе си или да играя вечен театър?
Прочетено: 1031 пъти
Поздрав,
Биляна
Потребителски аватар
liyah01
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср юли 04, 2007 08:43

Re: Помощ!, май искам да съм щастлива!!!!!!!!!

Мнение от liyah01 »

Хммм, откъде да започна, макар че нещо много не ми се почва, но пък ще напиша все нещо, понеже това ми е доста познато...

Първо, никога не е късно за нищо - убедена съм в това! Второ, направи това, което искаш, дори да изпитваш страх, защото даже тогава е по-добре - че нещо ти подсказва да внимаваш. И все пак няма да те съветвам за нищо конкретно, защото не те познавам и не искам да се меся в личния ти живот, въпреки че ти позволяваш с тази тема, и все пак няма да се "възползвам". Но от личен опит - направи това, което мислиш за добре, лично за теб - независимо колко страшно изглежда, защото по-страшно е, когато минава времето, знаейки че нищо не си направила, и съжалявайки за пропиляното. Това е лично проверено от мен, затова и те съветвам за него. И не мисля, че от промяна би следвала, каквато и да е "трагедия". Всичко зависи от теб, най-вече от теб ;) .
Потребителски аватар
sko4
Я елате пиленца при батко...
Я елате пиленца при батко...
Регистриран: съб май 19, 2007 15:14

Re: Помощ!, май искам да съм щастлива, но не с който трябва!

Мнение от sko4 »

Биляна,
първо,второ,трето и четвърто:

Никога не е късно да станеш за резил...
Старостта не е порок , порок е глупостта !
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Вечен театър е кофти :sad: . Премисли всичко внимателно с дълбока перспектива за бъдещото. Повтарям - дълбока и ще ти се изясни как да постъпиш.
Изображение
Потребителски аватар
Medea
Ветеран
Ветеран
Регистриран: вт окт 30, 2007 01:44

Мнение от Medea »

От вчера мисля какво да ти напиша. Много е трудно да се дават съвети в такива случаи. Затова ще се въздържа да давам конкретни решения.
Най-важното е да мислиш, за да можеш да решиш дали наистина не си щастлива с човека до теб, дали това е моментно състояние или винаги си се чувствала така, дали не е просто от рутината, натрупана през годините и желание за разнообразие, дали не са проблеми, които могат да се решат или вече е непроправимо. И много други неща, които тук ми е трудно да изложа. Дали този, новият е действително любов, а не увлечение, дали си струва да разрушиш брака си заради него.
Ох, съжалявам, но трябва да ставам.
С едно изречение. Мисли в перспектива, както каза Мозо!
Скромността е за тези, които нямат други качества.
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

Срещнала си любовта - чудесно, ми порадвай й се на тази новооткрита любов, изживей си я, изстрадай си я, но всичкото това не изисква някакви крайни действия от твоя страна. Както всички до тук те съветват, ще направя и аз - мисли, много мисли все пак не е нужно заради една искра да се запали цялата черга. Помисли колко хора ще бъдат щастливи от един такъв развой на нещата и колко хора ще бъдат нещастни от същия развой на нещата. Просто постави всичко на везните и мисли. А ако трябва да бъда откровенна до край, без каквито и да е подробности по отношение на връзката ти няма как да ти дадем много много идеи.

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Потребителски аватар
Medea
Ветеран
Ветеран

Мнение от Medea »

Ами ако се раздели със съпруга си и отиде с другия, а той я зареже след седмица. А мъжът й и затвори врата, и й вземе детето. Тогава? Кой ще е щастлив?
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

bono написа:.......биииип....... :mrgreen:
[-X Каки, разбирам те напълно, нооо нейното щастие вече не е само нейно, до колкото си спомням Биляна има детенце, с което тя дели вече своето щастие, т.е. трябва да прецени повече от едно щастие тук е тънкия момент.
eol написа:Ами ако се раздели със съпруга си и отиде с другия, а той я зареже след седмица. А мъжът й и затвори врата, и й вземе детето. Тогава? Кой ще е щастлив?
Ето точно това е темата по която си струва да се мисли доста дълго и докато човек размишлява може и да си я изживее тази новата любов и да види, че просто не си е струвало.

Потребителски аватар
Medea
Ветеран
Ветеран

Мнение от Medea »

Разбира се, напълно съм съгласна с теб Мими.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Контакти:

Мнение от Rebba »

Трудно е друг да ти каже, трудно е ти да решиш.
От една страна са мненията като на Боно - направи всичко, за да бъдеш щастлив.
От друга са на Мими и Еол - мисли и тогава действай!
Не е хубаво да не си щастлив, не е хубаво да си щастлив и после нещастен. Всеко нещо, което ни се случва е заложено в наше действие прееди време и обратно. Всяко наше действие сега, поражда случващото се след време. Само нашите постъпки, действия след, оказват влияние върху живота ни. Даже на пръв поглед независещите от нас неща, които се случват, пак ние сме ги предизвикали с мисъл, ако не с действие.
Ако ти е липсвала любов, явно си я търсила. Намерила си е или поне така смяташ.
За колко кратко време хората се влюбват? Любов ли е наистина това?
Не е добре да се носят два предмета /дини май бяха :lol: /, но докато разбереш това ли си търсила, можеш да опиташ да ги поносиш.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола

Мнение от Ми_ми »

bono написа:
Ми_ми написа:
bono написа:.......биииип....... :mrgreen:
[-X Каки, разбирам те напълно, нооо нейното щастие вече не е само нейно, до колкото си спомням Биляна има детенце, с което тя дели вече своето щастие, т.е. трябва да прецени повече от едно щастие тук е тънкия момент.
.......биииип....... :mrgreen:
о, да съгласна съм, но съгласи се и ти, че от поста на Биляна ние разбираме само, че тя се е влюбила - т.е. разбираме само за едната емоция, а няма нищо за повода който я е накарал да търси тази емоция. Съпругът на Биляна може да е много мил и добър човек, галантен и повярвай ми пак тя да търси нещо друго. Ако приемем варианта на раздялата просто защото тя би се чувствала по-добре на първо четене, а после отново тя се разочарова от рутината и с втория партньор и от него ще си тръгне - ок, но това ме навежда на един чергарски живот, който е в разрез с доброто възпитание и отглеждане на едно малолетно дете каквото е нейното. За това не съм особено ентусиазирана за такъв скок от нейна страна. / Не, че има значение разбира се, но все пак/.

ironcross
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт апр 15, 2008 01:29

Мнение от ironcross »

biliana написа:...случиха ми нсе много неща тези дни...
Както сама казваш, става въпрос за дни. Така че не избързваш ли малко с поставянето на дилемата?
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Регистриран: пон апр 14, 2008 18:47
Контакти:

Мнение от pasinet »

Все за нещо ще се налага да играеш театър в живота си. Преди да вземеш каквото и да било решение, едно е сигурно, убеди се дали наистина това е твоето щастие или някакъв моментен порив /който не пречи да те ощастливи за кратко/. А и като се срещаш с някого тайно , или пък само за кратко и за удоволствие е едно, а като заживееш съвсем друго.Розовото малко избледнява.
С една дума мери преди да режеш.
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Контакти:

Мнение от pasinet »

То май даже и не спорим или дискутираме, щото всички сме на едно мнение, само дето всеки го изказва по свой начин.
Ами така е като не става дума за нас. :mrgreen:
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Контакти:

Мнение от pasinet »

bono написа:
pasinet написа:То май даже и не спорим или дискутираме, щото всички сме на едно мнение, само дето всеки го изказва по свой начин.
Ами така е като не става дума за нас. :mrgreen:
.......биииип....... :mrgreen:
То твоят съвет изобщо не трябва да се взема под внимание, защото ти сам си казваш, че нямаш реално поглед върху ситуацията щото си на съвсем различен хал. :усмивка1:
Ама тя може точно това да иска, само някой да каже давай и да скочи с главата надолу.
Надявам се да каже какво е решила, та поне да видим в действителност как стават работите.
Щото аз съ скачала, ама все с бънджи, че да мога да се върна по обратния път. :toothy10:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”