Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Земетресение от 6,3 в Турция, усети се в цяла България

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Земетресение от 6,3 в Турция, усети се в цяла България

Мнение от Mozo »

Трус с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е имало в Турция. Това става ясно от данни на Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

Трусът е бил в 12:49 ч. местно време на дълбочина от 6 км. Последван е от два вторични труса. 4,5 по Рихтер в 12:59 ч. и 5,5 в 13:02 ч.

Друг трус с магнитуд 3,9 е регистрирано в близост до град Силиври в окръг Истанбул. Земетресението е станало в 12:13 ч. на дълбочина от 6,99 километра, като епицентърът му е бил във водите на Мраморно море край град Силиври.

Земетресението е усетено в София, Бургас, Благоевград, Шумен, Русе, Свиленград, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Варна, Пловдив, Плевен, Видин, Разград и Нова Загора.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20369231
Прочетено: 30 пъти
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Re: Земетресение от 6,3 в Турция, усети се в цяла България

Мнение от бат-начо »

Това не го усетих хич.
Обаче първото земетресение което усетих през моя живот бая ми изкара акъла. Бех млад и спортувах, правя си лицеви опори в хола, сядам на дивана уморен и доволен, и гледам - полюлея се клати. Викам си - бая съм се претоварил... Обаче по едно време чашите в секцията взеха да звънят... и аз се усетих. Като куршум се изстрелях от седмия етаж надолу, стъпалата ги вземах със скокове и долу вече, сърцето ми ще изкочи... Посъбрахме се бая комшии долу тогава, единия беше по хавлия, къпал се човека ... :toothy10:
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Земетресение от 6,3 в Турция, усети се в цяла България

Мнение от Mozo »

Винаги си стоя вътре. По време на трус не е никак добре да си на стълбище. И за това не го усетих :thumbright:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”