Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Линукс лафче
Ама ги говориш глупости, ама толкова големи, че чак се чудя откъде ти ги ражда главата. За старите неща драйвърите вероятно са по-добри, но не е много сигурно. Дори и да е така, това е поради факта, че повечето производители не изкарват драйвъри за Linux и някои са постигнати с обратно инженерство, а това отнема страшно много време, адски трудно е и граничи с невъзможното. Тоест е много повече от нормално за нещо отпреди 5 години драйвърът да е по-добър, защото за новото обратното инженерство тепърва започва. А даваш ли си сметка колко е трудно да имат всеки един хардуер и да правят драйвър за него? Да си чел как хората искат да им се прати нещо, за да започнат? Защо си толкова неблагодарен? Били със стари машини и затова... Брато, не си честен 
Прочетено: 531468 пъти

Конспиративна теория която ми харесва. https://betanews.com/2025/04/09/linux-m ... placement/
Селски, Начо Селски.
Преди малко започнах поразгледах един нов браузър на хоризонта - Zen Browser. Той е базиран на Firefox. Много ми харесва външния вид и го направих да изглежда като това прозрачно чудо по-долу:

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Един познат компютърджия много го харесва. На мен не ми допада особено, точно заради интерфейса. Странен ми се вижда и се съмнявам, че е по-практичен от обикновения.
Не помня в кое от "напомпаните" дистра беше подразбиращ.
И аз нещо не му харесах, не помня кое.
И аз нещо не му харесах, не помня кое.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Ако имаш предвид, че е 1 Април...
Пък аз чета и се ядосвам.

Докато могат да правят заместващи пакети на тия, дето в Убунту са снап, ще си кютат с тая база. "Губят" обаче ubuntu-kernel-accessories и cloid-init, засега, имаше и още. Първия е по-притеснителния - да компилираш сам ядро и да го поддържаш ми е мааалко съмнително, а работата върви на там.бат-начо написа: ↑пон апр 21, 2025 21:12Конспиративна теория която ми харесва. https://betanews.com/2025/04/09/linux-m ... placement/
Селски, Начо Селски.
Бил съм прав под масата по това време но Минт като цяло не е ли дистрибуция за техния Десктоп. Тоест те са едни и същи разработчици със Синнемон и просто си пускат Синемон с основа Убунту/Дебиан от скоро.
Ако съм разбрал правилно за мен е по добре да се концентрират да си правят Синемон (Мате май пак се потдържа от Минт екипа?) и да не да бъркат по основата много че е страшна занимавка имхо
Ако съм разбрал правилно за мен е по добре да се концентрират да си правят Синемон (Мате май пак се потдържа от Минт екипа?) и да не да бъркат по основата много че е страшна занимавка имхо
Споменатите 2 пакета, ubuntu-kernel-accessories и cloid-init, си трябват за новия начин на инсталиране (от 24.04 нагоре). Засега са препоръчителни пакети и аз ги махам след инсталиране (някои от зависимости им ги инсталирам после, щото са ги "вързали за облака"). Имам едни подозрения - че може и да трябват за надграждането. Затова и го чакам, ама не са го "пуснали" още.
Да не повярваш - направиха номера на Ментата за ЛМДЕ - наляха в Xubuntu-22.04.6 почти всичкото 24.04 (засега е без ubuntu-kernel-accessories, но "облака" дойде).
Ще има "ревове" със сигурност - това не беше минорно обновяване, беше си доста "хард".
Да не повярваш - направиха номера на Ментата за ЛМДЕ - наляха в Xubuntu-22.04.6 почти всичкото 24.04 (засега е без ubuntu-kernel-accessories, но "облака" дойде).
Ще има "ревове" със сигурност - това не беше минорно обновяване, беше си доста "хард".
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Това е идеята - да пипат базата възможно най-малко. Но не е напълно възможно, защото GNOME им правят сечено. GNOME управляват GTK тулкита, който е най-важната част от Cinnamon и Mate. Така, че ако пипнат малко GTK-то, вече не могат да ползват чист Debian или Ubuntu. Това налага създаването на Mint като отделно дистро. Но няма да е така за дълго - в един момент модификации няма да са необходими.wannaBe написа: ↑пет апр 25, 2025 13:13Бил съм прав под масата по това време но Минт като цяло не е ли дистрибуция за техния Десктоп. Тоест те са едни и същи разработчици със Синнемон и просто си пускат Синемон с основа Убунту/Дебиан от скоро.
Само гледай, как ще минат на Debian.бат-начо написа: ↑пет апр 25, 2025 12:27.....
Докато могат да правят заместващи пакети на тия, дето в Убунту са снап, ще си кютат с тая база. "Губят" обаче ubuntu-kernel-accessories и cloid-init, засега, имаше и още. Първия е по-притеснителния - да компилираш сам ядро и да го поддържаш ми е мааалко съмнително, а работата върви на там.

Лудост! Опитах да надградя от 22.04 на 24.04. Но точно тогава имаше други обновявания за 22.04 и плюеше грешки. Спрях го, инсталирах няколкото новопоявили се пакета. И после с update и full-upgrade... се оказах на 24.04. Е, няма как да не е хард-надграждане това

П.П. Няколкодневното последователно ходене по бюрокрация убива мозъчни клетки!

Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1089 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 3943 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 305 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 4308 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4298 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-