Пак не си прочел. До 3080 Ti включително проблеми с играта, както и с филмите, няма. Проблемите почват от 4ххх-та серия нагоре.Shaker написа: ↑съб мар 15, 2025 08:22Специално си инсталирах ETS2, сложих всичко на Ultra и играта ми върви перфектно гладко на моeто старо видео RTX 2060 (за лаптопи). На nvtop всичко се вижда и няма смисъл да повтарям в поста си.
Виж долу на снимката какво е натоварването и колко памет заема при Ultra настройки и Scaling на 400%. Няма никаква засечка и то на Wayland съм я пуснал![]()
![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
Имам една жена в къщи, която напоследък "кълве" на когиталност. И покрай нея съм научил много странни думи, дето били български. И попрочел, между другото, книги които никога не съм мислел, че си струват четенето, ама за обща кулура...
Селски, Начо Селски.
Може би съм я разправял тая история - преди много време, имал съм и Уйн още, се мъча да гледам филм (свален от нета, да) mp4. Не тръгва - всякакви плеъри пробвах - не и не. На Уйн - пей сърце. И почнах да инсталирам де що може... Излезе, че ако имам gpac (тогава) - ми решава проблема. После "намалих" от него до libgpac (сега в Убунту 24.04 e libgpac12t64), ама в Дебиан такова животно няма (и кво - ако попадна на същата ситуация няма да ми тръгне, а). И последно вече "свих" до libmad0 (което не е включено в mint-meta-codecs, щото сега съм с Мента). Ta, за мен (страх лозе пази) това си е задължителен пакет, дето ще го инсталирам винаги (дори да излишен винаги и стига да го има).
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Хич не знам тея премеждия с филмите какви са, като им чета тъпотиите на уиндоус зомбитата, инсталирай k-lite, пробвай с Gom, пробвай с BS, пробвай това, пробвай онова, ебаси драмите, отдавна съм ги забравил и продължавам да се чудя как хората все още използват тая тиня
Нищо не съм инсталирал на Arch и всичко ми върви, при това само с SMPlayer, него си ползвам от години, а и не е като да не гледам филми - поне по три на седмица:

Тамън се каня да те питам. Добре - казваш, че обновяваш Ментата версия към версия (е, не толкова просто, но накратко казано). Имаш ли на тая Мента и i386 пакети, т.е. тя мултиархитектурна ли е (в смисъл - обновяваш я в едно със wine-то, ако го има, де) или ....?
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Да, всичко накуп. И няма нищо сложно, рядко нещо има проблем. Просто следваш стъпките на mintupgrade и готово. Едно време не беше толкова лесно колкото сега, но пак не съм имал проблеми, а съм обновил адски много дистрибуции - мои, на приятели, на жената, на майка, в работата, стотици са. Че миналия месец дори ъпгрейднах един 19.1 до 22.1 и то на супер архаична машина. Е, отне ми два дни, защото беше и отдалечено, ама кефът е безценен 

Да, обаче кво излиза - то е зависимост на vlc.

Сега трябва да се върна назад и да видя било ли е навремето зависимост (за спорта).
П.П. Няма да "спортувам" - ще теоретизирам конспиративно

П.П.2 В по-стари времена е било зависимост на vlc-nox. Ама точно от онова време - не откривам, засега.
П.П.3 Добре, ако толкова го закъсам, ще си добавя dmo-хранилището (заради един пакет - и аз не си вярвам).
Селски, Начо Селски.
Хъм, оказва се че човекът зад CrunchBang (#!) бил фен на ГНОМ, да не повярваш. И заради това отишъл на Федора.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Онова ми трябваше за много специфичен случай. Пак с дядовци и баби.бат-начо написа: ↑вт мар 18, 2025 18:52Ми то да ти дам още една идея - ако искаш да го отвори системния браузър - използвай "x-www-browser bla-bla" или пък "xdg-open bla-bla" за потребителския (сега смениха xdg-open на само open, ама то май е alias).
В добавка - x-www-browser в Ментата няма да проработи (като инфо).

- Fernando Sucre
- Почетен член
На сегашния бил. Видях в блога му.
Търсех нещо старо с vlc за проверка на зависимостите и от там, че на там, че на там...

Селски, Начо Селски.
Племенницата ми е с лепенка на камерата на лаптопа (Уйн 10-ка, май).
И от https://wiki.archlinux.org/title/Webcam ... completely измъдрих за лични цели това (ще се "гърми" като администратор и ще влиза в стартер, и още друго, ама в общи линии)
И от https://wiki.archlinux.org/title/Webcam ... completely измъдрих за лични цели това (ще се "гърми" като администратор и ще влиза в стартер, и още друго, ама в общи линии)
Код: Избери всички
#! /bin/bash
if [ -f /etc/modprobe.d/nowebcam.conf ]; then
rm /etc/modprobe.d/nowebcam.conf && modprobe uvcvideo
else
echo "blacklist uvcvideo" > /etc/modprobe.d/nowebcam.conf &&
modprobe -r uvcvideo
fi
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Или с лепенка, или с пластмасов затвор, или ще те „профилактират“.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1251 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4123 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 316 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 4843 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4463 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-