Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Хардуерни случайни неща
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Хардуерни случайни неща
Нека, но като играе постоянно човек и се натъква. Иначе, лично за мен, понеже играя постоянно, не ме кефи идеята да сменям между три драйвъра според играта или пък постоянно да чакам най-новата git версия. Онези, зелените гущери, имат проблем с 2 игри, преглътваш го, чакаш няколко седмици да го оравят и това е. При AMD си е яко занимавка. Но едно трябва да се признае - NVIDIA са МНОГО по-зле при D3DX12. Няма такава загуба на прираст спряло AMD и Windows. Възможно най-слабото представяне е при Linux с NVIDIA...
Прочетено: 31410 пъти

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Според мен това си зависи от разработчика на играта - колко ги е домързяло да я оптимизират. Всичките NFS от 2012-та насам чак до NFS Heat, GTA 5 (която май е ДХ11) - тези вечно имат някакви забавяния, накъсвания и фрейм дропове, не само в Spyware, но и в линукс. А Starfield пък върви толкова зле, че се чудиш дали няма да ти трябва компютър от НАСА, за да тръгне нормално.Mozo написа: ↑ср фев 05, 2025 11:39Нека, но като играе постоянно човек и се натъква. Иначе, лично за мен, понеже играя постоянно, не ме кефи идеята да сменям между три драйвъра според играта или пък постоянно да чакам най-новата git версия. Онези, зелените гущери, имат проблем с 2 игри, преглътваш го, чакаш няколко седмици да го оравят и това е. При AMD си е яко занимавка. Но едно трябва да се признае - NVIDIA са МНОГО по-зле при D3DX12. Няма такава загуба на прираст спряло AMD и Windows. Възможно най-слабото представяне е при Linux с NVIDIA...
Докато примерно Hitman III (онзи с ДХ12), RDR2, Assassin's Creed: Valhalla, God of War, Serious Sam 4, Forza 4, Forza 5, Cyberpunk 2077 и др. вървят прекрасно под линукс и на старата конфигурация, и на новата - под линукс. Вървят толкова добре, че чак забравяш, че играеш под операционна система, за която НЕ СА писани.

Именно затова си мисля, че опира до оптимизация и мързел на разработчиците. По въпроса има и други два примера: Sons of the Forest и Green Hell в началото на излизането им (когато още бях със старата конфигурация с i7-4770) вървяха добре, докато си ходиш из горите. Обаче влезеш ли в dungeon (или в бункер в Green Hell), кадрите падаха яко, често пъти стигаха до 4-5 кадъра в сек. и беше невъзможно да се играе, сума ти народ изреваха за това. Мина време, оправиха им бъговете и се залетяха, дори и на старата конфигурация, под линукс, с хардуер, с който не би трябвало да мога въобще да ги играя, според изискванията им в Стийм, а ги играех с надута графика.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не говорим за конкретни игри, а за сравнение между AMD и NVIDIA при VKD3D. AMDсе справя МНОГО по-добре и проблемът е в драйвъра на NVIDIA с VKD3D. Поне веднъж помисли преди да пишеш.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
И как, според теб, го правят това сравнение? С игри, естествено. И щом при едни игри върви прекрасно, а при други се влачи, значи не опира до драйвър, а до разработчик. 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ужас... При ВСИЧКИ игри представянето при VKD3D на NVIDIA е МНОГО по-лошо от това при AMD. Дори и при Windows като там сравнението NVIDIA с NVIDIA е плачевно също както с AMDпод Linux. Сега разбра ли или да ти го напиша буква по буква?

- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
При AMD си е яко занимавка.
Поне това което пускам, не съм пипал нищо, само инсталирам и играя.
Абе не помня да съм имал яко занимавка..
Поне това което пускам, не съм пипал нищо, само инсталирам и играя.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Просто между трите драйвъра резултатът е различен и една игра върви с единия, друга - с другия, при един работи по-зле, при друг по-добре и така. Това имах предвид.

- ROKO__
- Ентусиаст
На него не можеш му обясни

MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Записвачката днес умря официално с "гръм и трясък" (образно казано, де) и със странни симптоми, каквито не бях вижда досега. Обикновено си умират по нормалния начин - просто престават да "приемат и предават", но компютърът си ги намира. Снощи гледах сериал от нея, приспах компа, днеска ставам и го събуждам и... х*й, вика, че нямало файлова система.
Рестарт - намери файловата система, обаче замръзна. БИОС даже и не искаше да тръгне, докато записвачката беше закачена, толкова зле беше умряла. Махнах записвачката, рестартирах два пъти, за да стопли, че устройството вече го няма и нещата потеглиха.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
NVME-тата, SSD-тата и хард дисковете не доживяват толкова, колкото CD/DVD/BluRay дисковете. И затова предпочитам да си съхранявам сериалите и филмите на BluRay дискове. Щото тия, дето като побъркани стриймват всичко, ще гледат умно, когато бай Хасан дойде с кирката, шибне където не трябва и прекъсне оптиката на половината квартал. Компът на стриймърите ще е безполезен, защото няма абсолютно нищо на него, освен ОС. Пък аз ще си пусна някой филм или сериал, докато оправят оптиката и няма и да ми пука, че нетът е спрял.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Хващаме ли бас, че едно SSD като външен носител ще изкара повече от едно DVD? Че и ще е милион пъти по-практично...

- ROKO__
- Ентусиаст
Като се замисля, някъде от 2013та си изхвърлих чисто нова DVD записвачка.
Вече бях минал на USB флаш.
Вече бях минал на USB флаш.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Зависи как съхраняваш DVD-то. Имам едно CD с аудио формат (CDA) музика, което е записвано през '94 или '95 година за стерео уредба (от пиратите на "Славейков") и до ден днешен изглежда така, сякаш е записвано вчера. Няма една драскотина или прашинка по повърхността, по която записвачката пише/чете.
Ама ако го оставяш с повърхността надолу, а после като тръгнеш да го прибираш, го провлачиш по цялата повърхност на масата и не го съхраняваш в пластмасова кутийка, а в хартия, няма да изкара и 1 месец.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Колкото и да ги пазиш обикновено започват да се люпят без причина или пък стават миниатюрни дупчици тук-там. Едно време ги рекламираха като вечни, но после се разбра, че са лъгали и е било рекламен трик, за което и самите производители си признаха.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 347 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт сеп 17, 2024 14:53
-
-
Пеевски: Подкрепяме правителството, за да прави добри неща за хората
от Mozo » чет апр 17, 2025 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет апр 17, 2025 12:17
-
-
-
Смартфон мръсотия: Мобилните телефони са "уютен дом" за ужасни неща (ВИДЕО)
от Mozo » пет окт 25, 2024 12:14 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 184 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет окт 25, 2024 12:14
-