Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Shaker »

Няма да отговарям на горния пост, защото авторът на това творение ме е блокирал и няма да го види. И без това с този човек не може да се води диалог, както и с другите от GNOME сектата. Предайте му, че тези неща, които е написал, са небивалици. Явно не е чел, какво го правим това клето KDE. Даже е по-критикувано от неговата светиня.
Понеже да съм в крак с темата, моята цигания зарази и Firefox. Май добре се е получило :lol:

Изображение
Прочетено: 316792 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
ср апр 24, 2024 08:47
Няма да отговарям на горния пост, защото авторът на това творение ме е блокирал и няма да го види. И без това с този човек не може да се води диалог, както и с другите от GNOME сектата. Предайте му, че тези неща, които е написал, са небивалици. Явно не е чел, какво го правим това клето KDE. Даже е по-критикувано от неговата светиня.
Понеже да съм в крак с темата, моята цигания зарази и Firefox. Май добре се е получило :lol:

Изображение
Екстра е станало :съгласен:
ROKO__ написа:
ср апр 24, 2024 07:36
Ето това твоето вече е тролене. Човекът всеки път се аргументира. Плюе по Plasma, хвали някои неща на GNOME, но ти явно си решил съвсем да го караш през просото. По-субективен човек от теб трудно може да се намери.
Сериозно?

Не аз при всеки КДЕ проблем на който се натъкна, влизам да говоря глупости колко лош бил ГНОМ.
Не аз при всеки Гном проблем на който се натъкна, влизам да говоря глупости колко лошо било КДЕ (въпреки че е пълна скръб).

Винаги съм говорил какви проблеми срещам в Гном, но просто тук вие КДЕ сектата сте нещо уникално. Все се натъквате на несъществуващи проблеми, решавате несъществуващи проблеми и тн. Изобщо търсите проблеми там където ги няма :>

Много трудно приемате когато някой човек във форума сподели за проблеми с КДЕ, и го изкарвате какъв ли не. Наблюдавам това поведение от години, не е от вчера.
Напротив, лично от мен и от Шейк най-плюваната среда е KDE когато има защо. И никога не съм си измислял проблеми. А това, че откривам бъг в KDE е почвам да плюя по GNOME е забавно, но абсолютно невярно :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

Новата Fedora 40 Plasma

Изображение

Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

hunter4o83 написа:
ср апр 24, 2024 20:46
Новата Fedora 40 Plasma
Бравос за ентусиазма, но не сподели най-важното за Fedora-KDE - мърда ли мишката след събуждане? O:)
И още - колко таб-а си наотварял във Файерфокса, за да имаш толкова много памет заета?? Прекалено много ми се вижда, освен ако не си отворил едно 30-40 таба, щото Steam заема малко по принцип ~= 1 GB

П.С.
Хехе, забелязах и най-новата изгъзица в systemd базираните дистра при инсталация - да слага хостнейма на интернет провайдера. Абсолютна секюрити-фрет шибания :lol:
В Белгия си значи O:)
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
ср апр 24, 2024 21:21
hunter4o83 написа:
ср апр 24, 2024 20:46
Новата Fedora 40 Plasma
Бравос за ентусиазма, но не сподели най-важното за Fedora-KDE - мърда ли мишката след събуждане? O:)
И още - колко таб-а си наотварял във Файерфокса, за да имаш толкова много памет заета?? Прекалено много ми се вижда, освен ако не си отворил едно 30-40 таба, щото Steam заема малко по принцип ~= 1 GB

П.С.
Хехе, забелязах и най-новата изгъзица в systemd базираните дистра при инсталация - да слага хостнейма на интернет провайдера. Абсолютна секюрити-фрет шибания :lol:
В Белгия си значи O:)
Не не мърда, пробвах и с Дебиан както ми каза Мозо и там не мърда след събуждане.

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

ROKO__ написа:
Много трудно приемате когато някой човек във форума сподели за проблеми с КДЕ, и го изкарвате какъв ли не. Наблюдавам това поведение от години, не е от вчера.
Макак така не знаеш, че Краш Десктопът е съвършен, bug free и разработчиците му са безгрешни богове, а всички останали десктопи са бъгави орязани боклуци? :toothy10:
Аз зат'ва съм се научил като има някакъв проблем (независимо дали с Краш Десктопа или с нещо друго), да им давам линкове към бъг доклади, за да видят, че не е "само при мен", както няколко души тук повтарят като папагали от време оно.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Офтопик:
Никъде не сме споменавали, че KDE няма бъгове, даже напротив. Пълен е с бъгове.
Вие изкарвате божеството GNOME и неговото чàве Cinnamon безгрешни и безпроблемни, че и нападате ако някой дръзне да сподели проблем с тези среди :съгласен:
А пък специално @Валсо няма какво да коментираме. Колко пъти сме му качвали видеа и снимки, че не мога да хвана бройката, но се прàви на умряла лисица и сменява темата. Същата работа е и @ROKO__
Колкото до проблемите на hunter4o83, потвърждавам и аз за този проблем с мишката. На стария лаптоп ми прави същите номера като при него, но при новия нямам такива проблеми. Може би е клетото KDE, може и да не е. В нета не съм намерил някой да се е оплакал от това или да има някакво решение.

@Валсо, давам ти един съвет. При плюене на KDE, правилното място за плюене е във Linux раздела на Калдата. Там титулярът ще ти се зарадва, защото ти отдавна си се доказал, че не си в KDE блатото тук. Теми за плюене бол. Тъкмо ще се нахъсвате един друг, как GNOME и Cinnamon нямат бъгове, а клетото KDE е тотал щета.
Успех :съгласен:
Последна промяна от Shaker на пет апр 26, 2024 17:56, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
пет апр 26, 2024 16:33
ROKO__ написа:
Макак така не знаеш, че Краш Десктопът е съвършен, bug free и разработчиците му са безгрешни богове, а всички останали десктопи са бъгави орязани боклуци? :toothy10:
Аз зат'ва съм се научил като има някакъв проблем (независимо дали с Краш Десктопа или с нещо друго), да им давам линкове към бъг доклади, за да видят, че не е "само при мен", както няколко души тук повтарят като папагали от време оно.
Що говориш глупости? Кой е казвал подобно нещо? Посочи ми ЕДИН път да съм казал, че KDE няма бъгове? Напротив, постоянно го плюя. Как може обратното на всичко да говорите, просто не ми е ясно.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет апр 26, 2024 17:21
Що говориш глупости? Кой е казвал подобно нещо? Посочи ми ЕДИН път да съм казал, че KDE няма бъгове? Напротив, постоянно го плюя. Как може обратното на всичко да говорите, просто не ми е ясно.
Не помня дали беше ти или някой друг, но когато казах, че половината мултимедийни копчета на клавиатурата не работят под Краш Десктопа (5-цата), няколко души веднага се изредиха да повтарят като папагали, че било "само при мен". Нищо, че гугъл е пълен с оплаквания за това още от първите версии на Плазма 5 и продължават в Плазма 6. :lol:
И оня прословут бъг с изчезващите икони някой също го беше обявил за "само при мен", докато не изкопах съответния бъг репорт, където добавих моя принос, който Греъм обяви за "мрънкане" и изведнъж тези, дето го обявиха за "бъг само при мен", взеха, че млъкнаха. Затова оттогава, когато се появи някакъв проблем, намирам доклади от други потребители, та многознайковците тук да си траят. :evil4:
Това, че някои по случайност нямат някой бъг, не означава, че не съществува или че е само при един потребител. Канелата има 3 бъга от минимум 10 години, за които знам със сигурност (два от които ги потвърдиха разработчиците, но лесно ги заобикалям, а третия просто не го ползвам), но това не означава, че не съществуват и че са само при репортналите ги потребители, нали?

Щото от тия 3 бъга на Канелата, единият е потвърден, че го има от над 10 години, но при мен се появи едва наскоро. Като цъкнеш на отбелязания с жълто бутон, прозорецът крашва и изчезва.

Изображение

Главният разработчик на Канелата каза, че този бъг съществува от време оно и никой не знае защо. Но аз му намерих цаката. Създадох си къстъм десктоп файл с Exec скрипт с това съдържание:

Код: Избери всички

LANG=en_US.UTF-8 cinnamon-settings keyboard
Друг бъг, също от време оно, но лесно заобиколим е като цъкнеш на иконата на някоя програма, един часовник се появява на мястото на курсора и се врътка 2-3 мин. преди да изчезне. Което също много лесно се заобикаля, пак в десктоп файла: StartupNotify=true се прави да е "false" и готово.
А третият бъг пък (и той древен като мумиите в Египет) е с мулти мониторите. Ако си спомням правилно - на два монитора работи, но на три или повече монитори дава просто черен екран. Само че аз не съм фен на мултимониторите, имам само един монитор и затова казах, че "не ползвам този бъг".

И следвайки логиката на папагалите, аз би трябвало да кажа, че тези 3 известни и древни бъга са само и единствено при репортналите ги потребители - нищо, че разработчикът ги е потвърдил преди 100 години. :lol:

П.С. Или пък един бъг в ETS 2 от версия 1.47 нагоре (заради който замразих играта на версия 1.46): при скорости над 60 км/ч камионът отказва да завива изобщо или пък завива малко и с мантинелите си разменяте боите. В лога на играта не пише нищо, случва се при хора с ванила игра (демек без модове), случва се при хора с модове, при двама от разработчиците с нови профили и без модове също се случва, при другите не се случва. Следвайки вече споменатата логика, можем да си направим изводите, че въпросният бъг със завиването е "само при мен". :toothy10: :toothy10:
Последна промяна от Валсо на пет апр 26, 2024 18:23, променено общо 2 пъти.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Понеже съм в блатото, защото използвам KDE и не харесвам GNOME, викам си - "Дай да отида в още по-голямото блато и да съм другарче на останалите". Все пак най-големните партийни врагове на GNOME партизаните използват Arch и KDE.
Зарязах SUSE, за да съм в истинското блато и ви представям....

Arch + KDE :lol:
Изображение
Последна промяна от Shaker на пет апр 26, 2024 19:38, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Shaker написа:
пет апр 26, 2024 18:20
не харесвам GNOME
Чистия гном и аз не го харесвам. Инсталирам го, просто защото канелата го изисква, а и така мога да си инсталирам на чисто любимата версия Канела, която ВЕЧЕ е несъвместима с 6.0 и нагоре.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Shaker написа:
пет апр 26, 2024 18:20
Понеже съм в блатото, защото използвам KDE и не харесвам GNOME, викам си - "Дай да отида в още по-голямото блато и да съм другарче на останалите". Все пак най-големните партийни врагове на GNOME партизаните използват Arch и KDE.
Зарязах SUSE, за да съм в истинското блато и ви представям....
Arch + KDE :lol:
Ха така!
Арч+KDE, най-сетне краставите жаби се събрахте на дъното да си бълбукате злобарски, хейтерски и заговорнически... :lol:

Казвам го с 50/50 насмешка и сериозност.

А проблемът е у вас - въпросните жаби. И ще ви обясня защо:
Преди да се присъединя към български форуми не съм намразвал технологии, просто тези които не съм харесвал съм ги критикувал, иронизирал, отбягвал, но не и мразел. Благодарение на 'помощта' от типичния българския форумник малко се превърнах и в хейтър. Доколкото ме познавате форумно знаете за визията ми, че доколкото може да се избира, а това за лично ползване е вярно на 100% - "Линукс е правото да избираш". Поощрявал съм към всякакви дистра, към всякакви десктоп среди, забележа ли и намек, че човек се интересува от тях.

И на какво се натъкнах у българските Линукс форуми - на квалификацията, че съм прост щом не ползвам Арчлинукс, че нямам естетика, щом не ползвам KDE. Възмущението ми прерасна в хейт към тези технологии, защото вие - 'бълбукащите на дъното' - всячески се опитвате да ги наложите като единствените правилни.

Моята истината е съвсем различна за тези безмислени за мен две технологии в своя клас.
Арчлинукс е безсмислен (за мен) защото е осакатен Линукс - това каквото Линукс като ОС може и е способен. Ако някои не го разбират, няма и как да имат предпоставките да го разберат докато ползват единствено Арчлинукс и в употребата му на Десктоп - образно казано като жабите на дъното на блатото ще си мислят, че Арчлинукс е целият Линукс свят.

KDE - красиво, но и безсмислено за мен дистро, след зилионите първоначални възможности за настройки при инсталция, ще ги правя ли пак - не. Все едно всеки ден да си правя оверклокинг на компа и да му бърникам в биоса. А без тези толкова рекламирано-превъзнесени настройки, какво всъщност е KDE? Нищо особено. Повече - ако хипотетично премахнем тези настройки - KDE не само 'изпада' до нивото на десктопи като LXQt, Xfce, но отива и под тях като ранг заради своята по-малка надеждност заради сложността на фреймурка си спрямо тях.

Та така.
И в заключение:
Ползвайте каквото ви харесва като технология и независимо коя е.
Не налагайте вашите вкусове на другите.
Не хейтете другите вкусове.
O:)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
съб апр 27, 2024 10:05
KDE - красиво, но и безсмислено за мен дистро
Е, не знаех, че е дистро, сори :p

Иначе, какво викате - вие можете да си плюете постоянно по KDE, но кажем ли нещо срещу GNOME и настава бой. Пръв сред равни? Всички са равни, ама някои са по-равни, нали така :booty:

Иначе всеки ден като си отворя флашката под различните среди и разбирам защо използвам KDE. Навсякъде другаде изглежда гротескно, особено под Cinnamon, но и тя не може да избяга от наследството си.

Arch е велико дистро, оди да кажеш на Valve, че използват (за теб) безсмислици :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Горният ми пост беше добронамерен с опит за примирение между две десктоп среди.
Най-малкото защото ползвам и двете с удоволствие под някаква форма - Gnome - чист, KDE - чрез LXQt-KAF.

Но ти продължаваш да си рупаш ли рупаш. :lol:

И е жалко да се захващаш с един мой пропуск в цитирането, вместо да гледаш в смисъла на казаното.
А пък е смешно да ми цитраш Valve за някакъв смазващ пример на величие на Archlinux.
Едни единствен съществуващ пример къде някъде се ползвал Archlinux за по-сериозни работи.

Въобще вие archer-ите с усложнение kde сте без шанс да се опомните, колко всъщност сте необективни.
:dontknow:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е,не съм необективен, ползвам различни дистрибуции, по-удобно от Arch няма.
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”