xfce

plasma

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Да, видях го това съвършенство във Fedora. Толкова много ми "хареса", че KDE ми се стори бетон. Крашовете в X11 и забиванията на GNOME Shell наистина са съвършени, факт
Използвам Kora и там няма икона за "Show Desktop" все още. Примерно при някои други икони като "Buuf" и "Uos" - има. Лесно може да се замени. Това ти го бях показал още в алфата на Plasma 6
Извади си ръцете от гъза, и стига обобщава проблемите на КДЕ, и да ги приписваш в Гном. :>Да, видях го това съвършенство във Fedora. Толкова много ми "хареса", че KDE ми се стори бетон. Крашовете в X11 и забиванията на GNOME Shell наистина са съвършени, факт![]()
Добре, че си пазя инсталацията на Fedora с ГНОМЕ, та малко малко да видиш "съвършенството" при мен. Снимките "говорят" достатъчно:ROKO__ написа: ↑нед мар 17, 2024 19:50Извади си ръцете от гъза, и стига обобщава проблемите на КДЕ, и да ги приписваш в Гном. :>Да, видях го това съвършенство във Fedora. Толкова много ми "хареса", че KDE ми се стори бетон. Крашовете в X11 и забиванията на GNOME Shell наистина са съвършени, факт![]()
Как за 44 дена ъптайм нямам нито един краш? И изобщо последните 4 години не ми се е случвало. Но помня времето с КДЕ, 1 година някъде и регулярно имаше един прозорец в който "О ужас Kwin се осра", и ти ебава путката майна (ако в този момент си отворил IDE и си правиш Development на ansible) и няколко хиляди реда автоматизация отидат на вятъра заради "Бетон КДЕ-то". Безценно нали?![]()
Не, че съм адвокат на GNOME, но в случая проблема по-скоро е Fedora. Винаги е била и винаги ще бъде бъгаво недоносче
Е, сега. Помага с отоплението през зимата, какво лошо има
Че ти не си спирал, от 15 кладенеца вода да вадиш.Ако се хващах за най-малкото като вас,
Кое не е така?Твоите ортаци нали съм ги виждал какво правят, натоварят ОС максимално и после пускат скрийншоти, колко е лакомо това КДЕ
Това си е негова измишльотина за температури натоварване рам и тн.Е, сега. Помага с отоплението през зимата, какво лошо има![]()
Ама аз мога да твърдя по същия начин, че KDE не ми е крашнало нито веднъж и за 145 дни ъптайм. Но когато гледаме логовете и сложим скрийншоти с тях, нещата си идват на мястото. Ето, аз показах, как GNOME ми крашна и ми заби след логин в X11, но ти твърдиш, че това е от Fedora.
Това е бъг с локалето. По неясни причини, решава, че не може да ти зареди прозорец с дадения генериран locale и крашва. Това е стар бъг, който аз 9 години нямах, отскоро започна и при мен да се случва, но аз намерих workaround, така че не ми пречи вече. При мен крашваше прозорецът с допълнителни настройки на клавиатурата - този, където си избираш с кои клавиши да сменяш подредба, 3-то ниво и т.н. Създадох му нов десктоп файл със следния Exec и вече не крашва:Xxxx написа:И единственият прозорец който ми е крашвал са настройките, иди разбери защо. Явно не искат да се човърка много (то и без това няма кой знае какво за човъркане)
Код: Избери всички
Exec=sh -e /B/CLI/SCRIPTS/system/cinnamon-system/keyboard-settings-en.sh
Код: Избери всички
LANG=en_US.UTF-8 cinnamon-settings keyboard