Та, да, ако не е нещо за кой знае какво, стават, но ако човек ръчка постоянно, играе, иска да инсталира това-онова, са си мъка убунту-тата.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
И тука не съм съгласен. Повечето програми ги издават първо за Ubuntu. Може да не ти е удобно да ги признаеш, но в прочутият битак на Arch е пълно с препакетирани пакети от Ubuntu. И, няма как да бъде по друг начин, защото много рядко корпоративен софтуер се издава за нея. По- скоро е изключение. По този повод си писахме, когато коментирахме пакета с декодерите на Google под които си пишеше, откъде са взети за AUR.
Много професионално е подходил авторът от статията.Xxxx написа: ↑пет мар 01, 2024 09:22https://popey.com/blog/2024/02/exodus-b ... k-swindle/
Поредно доказателство, че snap не става. Не за пръв и едва ли за последен път - вируси в snap store.
И казваш, спрял си всичкото кеч дето прави промени по логовете? Не го вярвам, само от факта, че си графичен, само от факта, че имаш мишка и я движиш... дефакто никъде не се описва тва действие, нали?
O, има такива хора. Показват на KDE бъгавите неща, но на GNOME - не. Твърдят, че всичко е перфектно, а като я пробваш тази графична среда, сложиш най-известните добавки, повярвай ми, бъговете на KDE ще ти се сторят песен. Дори и на чист GNOME видях доста гадни бъгове, но манипулаторите умело отговарят - "Изобщо не ме интересува, не я използвам тази функционалност". На такива много им се дразня. Покажа, че и GNOME има бъгове с факти, но те действат - "Чукча не читател, той е писател".
Нищо не е променяно. Какви са тия логове, то за 5 минути показва 10 гигабайта
С всичко съм съгласен, но не и че става само за базова и орязана система. Debian създава усещането за по-пенсионерска система, което не би се харесало на всеки. Но този стил има и предимства.Shaker написа: ↑съб мар 02, 2024 20:11O, има такива хора. Показват на KDE бъгавите неща, но на GNOME - не. Твърдят, че всичко е перфектно, а като я пробваш тази графична среда, сложиш най-известните добавки, повярвай ми, бъговете на KDE ще ти се сторят песен. Дори и на чист GNOME видях доста гадни бъгове, но манипулаторите умело отговарят - "Изобщо не ме интересува, не я използвам тази функционалност". На такива много им се дразня. Покажа, че и GNOME има бъгове с факти, но те действат - "Чукча не читател, той е писател".
Понеже да съм в крак с темата, пробвах чист Debian с XFCE преди време на стария лаптоп. Ами не е моята дистрбуция. Много са остарели пакетите и много такива съответно ги няма. Не посмях да сложа допълнителни хранилища, като знам apt колко е лабав там. Все още пълен кошмар при счупени пакети или някакви конфликти. За базова и орязана система - става.
На моята система се мярка някакъв SQL, какъвто нямам спомен да съм пускал. Но съм запазил времевия слот за чистене на боклуци за друг път.
Хмм, под повечето програми се разбира собственически разработки, често на корпорации, които и без това не пускат мнозинството си смислени програми за нормален достъп. Не е изненадващо да ги нацелят повече към дистрибуции, които им войдисват на философията. Но не ми допада този ход на логическите връзки.cybercop написа: ↑вт фев 27, 2024 13:54.....
И тука не съм съгласен. Повечето програми ги издават първо за Ubuntu. Може да не ти е удобно да ги признаеш, но в прочутият битак на Arch е пълно с препакетирани пакети от Ubuntu. И, няма как да бъде по друг начин, защото много рядко корпоративен софтуер се издава за нея. По- скоро е изключение. По този повод си писахме, когато коментирахме пакета с декодерите на Google под които си пишеше, откъде са взети за AUR.
Ай сега, на пенционeри ша са обиждаме.Fernando Sucre написа: ↑ср мар 06, 2024 18:54... Debian създава усещането за по-пенсионерска система, което не би се харесало на всеки. Но този стил има и предимства ...