Mozo написа: ↑ср яну 10, 2024 14:24
Мхм, A1 следят всеки кой с какъв телефон е и им режат ъплоуда, за си ти по-добре
Режат всички телефони, които се "репортват" като 5G. А защо го правят, ще трябва да ги питаш тях.
Fernando Sucre написа: ↑ср яну 10, 2024 22:03
Нищо, което е на батерия не ползва Wi-Fi. Освен телефоните и там батерията пада много по-бързо, когато се включи. Защо?
Нокията G21, когато беше с Андроид 12, изкарваше 12-13 дни с едно зареждане и с нон-стоп включен wi-fi. С андроид 13 вече не може и изкарваше максимум една седмица. Защо? Защото на финландските мухъли не им хареса този пърформанс и побързаха да го съсипят с пускането на Андроид 13.
Redmi Note 5A, който в момента се ползва от сестра ми и който е с Андроид 7 или 8 (не помня вече точната версия) постоянно включен към домашната ви-фи мрежа с едно зареждане кара 9-10 дни - нищо, че е вече на 5-6 години.
Redmi 9, който го продадох преди 1-2 години, с Андроид 10 - 13 дни с едно зареждане, ви-фи-то нон-стоп включено. Този телефон има едно общо нещо с горните два: поддържаше бавно зареждане от зарядно с 1 ампер изходна мощност. На всичките им задавам мои къстъм настройки за по-малко харчене на батерия, функцията за икономисване на батерия е само едно от нещата, които прилагам.
Бавно зареждане = бавно разреждане.
Сегашната Редми 10-ка Про кара максимум 4-5 дни с едно зареждане и с моите настройки за пестене на батерия, защото гадовете са го направили да поддържа само турбозареждане, за да си преебеш батерията по-бързо и по-бързо да купиш нов телефон. Аз имам идея как да заобиколя тази мизерия, но първо ще пробвам и тогава ще кажа как, ако стане.
Стари модели айфони отпреди "откриването" на турбозареждането също караха по 2 седмици и повече, виждал съм го лично на служебния айфон на бест френда - пише си, че е било онлайн 19 дни от последното зареждане.
Сега айфоните и те са с турбопрецакване и преко сили изкарват седмица с едно зареждане.
Така че wi-fi не е виновен за бързото разреждане на батерията на новите турботелефони, а производителите.