Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Малко снимки от таз годишната ми почивка

Снимахте се за Нова година, запечатахте най-хубавите си преживявания? Споделете с нас.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Малко снимки от таз годишната ми почивка

Мнение от Montoya »

Почивка защото не ходих на море, всъщност ходих, но на Адриатическо море или ривиерата на балканите.
От София, през Калотина, Сърбия през Босна и Херцеговина покрай река Дрина след 10 ч с няколко почивки самолетът кацна на адриатическото крайбрежие малко над Дубровник
Изображение
От София тръгнахме в 5 сутринта, преспахме две вечери в Дубровник, разгледахме го, точно когато решихме да отидем за 2-3 часа на плаж се изсипа един дъжд който ни развали плановете, но поправихме това на другия ден в Сплит, там преспахме една вечер и на следващия ден отидохме да разгледаме Плитвичките езера, след тях една нощувка в Загреб, разглеждане около центъра и газ към София.
Като цяло, невероятни красоти по пътя и в цяла Хърватска, красоти които хората пазят и експлоатират с пълна сила.За да разгледа всичко човек и да се наслади на обстановката обаче трябват по 5 дни на локация, но въпреки това за само пет дни съм доволен от това което видях.
Хърватите за 4 години са построили висящ мост на 4-5 колони дълъг 2,5 километра и 3 или повече километров тунел за да заобиколят от дубровник излаза на Босна от 25 км на морето.
Ще се повторя, за 4 години 2,5 км мост, нашите 8 години боядисват 3 км тунели на витиня и не са ги боядисали.
Магистралите са равни и гладки, дупки по пътищата няма, шофьорите са културни като на запад, абе бяла страна която се чудех как ни изпревари примерно с еврото и с шенген, обаче като минах от там, разбрах. Живеят като европейци, имат си закони, имат си наказания и си спазват правилата :headbang:
Имам над 1200 снимки, така че само някои извлечения ще пусна тук :evil4:
Започвам с Дубровник, това се виждаше от апартаментът в който се бяхме настанили
ИзображениеИзображениеИзображение
Следват снимки от пристанището и стария град, който е основна атракция на града. Запазен и реставриран, страхотна конструкция, там е сниман оня сериал за троновете
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Прочетено: 781 пъти
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Малко снимки от таз годишната ми почивка

Мнение от Montoya »

Все още в Дубровник
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Качихме се и на едно място в планината над града до което има асфалтиран път и кабинков лифт с невероятни панорами към целия град, островите и безкрайното море

Ами грешка на сървъра, утре продължавам
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Мнооого сме назад, баси циганите сме. Тея все едно са на Азорските острови :tard: :tard: :tard:

Чудесни снимки :headbang: :headbang: :headbang:

Колко километра мина?
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Не съм гледал точно, но малко над 2 хил км
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Супер :hello1: :hello1: :hello1:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Montoya написа:
пон авг 14, 2023 21:21
Качихме се и на едно място в планината над града до което има асфалтиран път и кабинков лифт с невероятни панорами към целия град, островите и безкрайното море

Ами грешка на сървъра, утре продължавам
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Следващата спирка беше Сплит с неговата атракция крайбрежната улица и запазеният почти до съвършенство и разработен за туристи стар град с двореца на Донециклиан или нещо подобно му беше името

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Ivaylo Dimov
Ветеран
Ветеран
Регистриран: вт яну 06, 2015 19:42

Мнение от Ivaylo Dimov »

Перлата на Адриатическо море е Дубровник
HP Elitebook 6930P T9600 4 gb ram Arch Mate 64 bit
Seat Toledo 1.8 20V petrol/LPG
Renault Laguna 1995 1.8 mi petrol/LPG

Samsung A5 2017 Rize-Q Android 10 Lenovo Vibe K5 Lineage OS 8.1 Alcatel Pixi 4 9003 6.0.1 Arcas Njoy CianogenMod 12.1
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Страхотен разказ, чудесни снимки и незабравимо пътешествие. Красоти! Накефих се докато гледах \:D/ \:D/

Ние сме някаква десета бананова република с вносни бавани, къде сме тръгнали :shock:
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Браво, тва е жестоко! :salute: Трябва да се посетят тези дестинации.

Предполагам колата си е на твое име, но имаш ли наблюдение дали правят проблем зад граница, ако караш кола, която по талон е на друг човек? Трябва ли някакво пълномощно за изкарването на колата извън България (превод, легализация, нотариална заверка)?

Имам пътуване до Албания и се опасявам, че на Македоно-Албанската граница, ще ми направят проблем. :lol:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Браво, Моонт! Благодаря, че ни направи съпричастни :clap:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

beggginer написа:
чет авг 17, 2023 09:32
Браво, тва е жестоко! :salute: Трябва да се посетят тези дестинации.

Предполагам колата си е на твое име, но имаш ли наблюдение дали правят проблем зад граница, ако караш кола, която по талон е на друг човек? Трябва ли някакво пълномощно за изкарването на колата извън България (превод, легализация, нотариална заверка)?

Имам пътуване до Албания и се опасявам, че на Македоно-Албанската граница, ще ми направят проблем. :lol:
Колата си е на мое име, обаче никой не ме е питал моя ли е, не е ли. Сканират личните карти и талона на колата, връщат ми ги и газ. С тези страни имаме принципно някакви договорки за пътуване и пребиваване само с лични карти и предполагам затова не търсят кой е собственикът на колата, тя все пак може и да е фирмена, та мисля че няма да имаш проблем.
Mouse написа:
чет авг 17, 2023 09:20
Ние сме някаква десета бананова република с вносни бавани, къде сме тръгнали
Нашата страна също е много красива с много природа, просто трябва да се захванат хората да експлоатират нещата както трябва и да се въведе ред и правила
AsusVivoBook17
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Миг в кадър”