Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем с wifi драйвера [РЕШЕНА]
Re: Проблем с wifi драйвера
Знам си аз, че Моз използва арчърска магия в убунту. ..
Как пък тъй намерих в нета инсталиране на два пакета за историческия драйвер, dkms и драйвъра-dkms...
Е, дано се погодят с Манджо...
А верно ли Манджо няма предварително инсталира хедър?
Прочетено: 2677 пъти
Как пък тъй намерих в нета инсталиране на два пакета за историческия драйвер, dkms и драйвъра-dkms...
Е, дано се погодят с Манджо...
А верно ли Манджо няма предварително инсталира хедър?
Селски, Начо Селски.
Не знам защо тези команди за pamac не работят на моето Манджаро, но никой не спомена, че има и графичен pamac 
Отварям, отключвам AUR и въпросните драйвери се появиха. Слагам този на KafCoppelia, рестарт и нищо не става. Слагам другия, на shurka и пак нищо. Не можах да открия къде да се провери дали въобще са инсталирани и адаптера е разпознат.
Малко резултати от онези команди:

Отварям, отключвам AUR и въпросните драйвери се появиха. Слагам този на KafCoppelia, рестарт и нищо не става. Слагам другия, на shurka и пак нищо. Не можах да открия къде да се провери дали въобще са инсталирани и адаптера е разпознат.
Малко резултати от онези команди:
Код: Избери всички
lspci -k
01:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device b852
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 88e3
pcilib: Error reading /sys/bus/pci/devices/0000:00:08.3/label: Operation not permitted
Subsystem: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h-19h Internal PCIe GPP Bridge
Kernel driver in use: pcieport
inxi -Fxz
System:
Kernel: 6.1.7-1-MANJARO arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 12.2.1
Desktop: Xfce v: 4.18.0 Distro: Manjaro Linux base: Arch Linux
Network:
Device-1: Realtek vendor: Hewlett-Packard driver: N/A port: 6000
bus-ID: 01:00.0
Bluetooth:
Device-1: Realtek Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.81
bus-ID: 1-3:2
If you choose not to decide you still have made a choice.
тия драйвъри не трябва ли да са част от linux-firmware пакета?
Явно не са, защото в Add/Remove... ми излизат за инсталиране.
Поне bt-то работи, неговите драйвери не смея да ги бутна, дори и настоящите да не са оптимални. Поне bt tethering-а през телефона работи и съм без жици

Някой по-горе каза, че ще ми трябват 2-3 команди за научаване...

РЕД.: Не мога да отговоря защо чак след 12 часа четене и търсене на едно и също нещо успях да го открия, но моето решение беше заключено тук.
https://github.com/lwfinger/rtw89
Още сутринта (към 3:30 сутринта) съм бил близо, но някак си все съм го обикалял.
Поне ме успокоиха, че от средата на този месец (Февруари) драйверите ще са официално включени в Манджаро 6.2

Надявам се, че съм ви предложил качествено забавление, а ако помогнем на някой друг ще е чудесно.

Никога не съм бил по-щастлив да видя това:
И няма нужда да се заяждате. Рутера е ограничен на 20 мегабита, така че резултата е превъзходен.
$ speedtest
Speedtest by Ookla
[error] Error: [0] Timeout occurred in connect.
Server: tivi.bg - Sofia (id: 6973)
ISP: Vivacom
Idle Latency: 34.00 ms (jitter: 5.80ms, low: 27.86ms, high: 37.93ms)
Download: 20.29 Mbps (data used: 19.3 MB)
99.32 ms (jitter: 28.49ms, low: 45.00ms, high: 385.99ms)
Upload: 7.70 Mbps (data used: 9.2 MB)
486.93 ms (jitter: 86.01ms, low: 116.21ms, high: 1605.22ms)
Packet Loss: 0.0%
brueb44 + ubuntuforum през паток-търсачката ми вади решено. И това през таблета, на който още се уча кое как се прави, и със сигурност няма да се науча, щото е невероятно изнервящо (за мен).
Явно опира как се пита за някой проблем.
Явно опира как се пита за някой проблем.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Честитоblankcat написа: ↑ср фев 01, 2023 17:47Явно не са, защото в Add/Remove... ми излизат за инсталиране.
Поне bt-то работи, неговите драйвери не смея да ги бутна, дори и настоящите да не са оптимални. Поне bt tethering-а през телефона работи и съм без жици![]()
![]()
Някой по-горе каза, че ще ми трябват 2-3 команди за научаване...![]()
![]()
![]()
РЕД.: Не мога да отговоря защо чак след 12 часа четене и търсене на едно и също нещо успях да го открия, но моето решение беше заключено тук.
https://github.com/lwfinger/rtw89
Още сутринта (към 3:30 сутринта) съм бил близо, но някак си все съм го обикалял.
Поне ме успокоиха, че от средата на този месец (Февруари) драйверите ще са официално включени в Манджаро 6.2![]()
![]()
, така че съм избързал само с 2 седмици
Надявам се, че съм ви предложил качествено забавление, а ако помогнем на някой друг ще е чудесно.
![]()
![]()

Има няколко решения, плюс това аз минах през хУбунту, после Арчи и накрая кацнах в хМанджаро

Затова казвам, че съм го обикалял няколко пъти. Още в Убунту-решението се казва на 2-3 места, че за всяко ново ядро ще се наложи нова игра с драйверите в конзолата. Не задълбах повече. Това ми стигна да се подхлъзна към Манджаро/Арч. И Патока и дедо Гугъл показват същите резултати, но това мнение, което съм сложил под линка Февруари е кратко и ясно, и точно заради това съм го пропуснал на няколко пъти. И там е само информацията относно сроковете, решението е на другото място.
Хайде наздраве на всички и бутнете още малко темата до 69-ти пост

Не инсталирай нищо в кой да е Арч съдържащо dkms и ще си говорим за магии пак. Може да видиш що значи съкращението.
Няма значение. Приятни емоции ти желая от тук насетне.
Няма значение. Приятни емоции ти желая от тук насетне.
Селски, Начо Селски.
Това беше за прпуска ти, че има деб-пакет, с които не се налага да ребилдва драйвъра, при обновяване на ядрото.
Селски, Начо Селски.
Не ме карай да правя вуду магии с копиране-поставяне на атроит, знам как става, ама ...
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2481218
Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с емотиконите
от Валсо » вт май 13, 2025 13:21 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 3 Отговори
- 51 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 13, 2025 18:01
-
-
-
Проблем с вгадената клавиатура
от Shaker » пон фев 17, 2025 11:34 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 14 Отговори
- 448 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
вт май 13, 2025 16:23
-
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 463 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
-
Николоски: РСМ има проблем с най-слабата страна в ЕС - България
от Mozo » ср ное 27, 2024 14:14 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 46 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo