Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Re: Линукс лафче

Мнение от petie »

Валсо написа:
нед окт 31, 2021 14:42
Тя по принцип е преведена от системата на "Изображения".
Има ли някакъв начин да я направя неизтриваема (нещо подобно на "chattr +i"), но да може да се пише в нея? Демек, да не може да бъде изтрита или променена, но да могат да се създават снимки вътре в папката? GnomeScreenshot я ползва за целева папка, иконите ми са там и от време на време добавям нови или променям стари и затова искам да може да се пише в нея.
Има начин мисля че опира до правата и собственоста но при обновяване на системата пак ще се трие защото както знаеш там правата и собственоста отпадат временно :) Така че ето друга идея: създай си твоя папка и си зареждай иконите и си записвай в нея, така няма да има ядове при обновление :)
Прочетено: 536029 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Къстъм иконите винаги ги зареждам от скрита папка с произволно име в домашната директория. Проблеми нулеви.
Изображение
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Mozo написа:
нед окт 31, 2021 16:07
Къстъм иконите винаги ги зареждам от скрита папка с произволно име в домашната директория. Проблеми нулеви.
Именно :) Това го и посъветвах :)
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

petie написа:
нед окт 31, 2021 16:03
Има начин мисля че опира до правата и собственоста но при обновяване на системата пак ще се трие защото както знаеш там правата и собственоста отпадат временно :) Така че ето друга идея: създай си твоя папка и си зареждай иконите и си записвай в нея, така няма да има ядове при обновление :)
И аз го мислех това, но за да го направя, трябва пак да променям сорса на GnomeScreenshot и да го преинсталирам, а не ми се занимава. Не че не мога, мързи ме, защото преинсталирането на GS от сорс не винаги се получава и тогава трябва да го деинсталирам, да премахна абсолютно всички негови следи от системата и да го инсталирам наново. Затова се надявах на по-лесно решение с правата на папката.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, нема такива глупости, сорс щял да променя :booty: :booty: :booty:

viewtopic.php?f=230&t=98993
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед окт 31, 2021 16:47
Е, нема такива глупости, сорс щял да променя :booty: :booty: :booty:

viewtopic.php?f=230&t=98993
Не знаех, че може оттам. Дконф едитора го имам инсталиран отдавна, но не съм ровил из него да видя дали и какво може.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Питай :p
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Готово, смених всички локации - и тези на иконите, и на скрийншотовете и направих бекъп, та да не си играя пак със същото, ако нещо друго се омаже и се наложи възстановяване.
larix
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб фев 24, 2018 11:35

Мнение от larix »

Моите икони са в Documents и няма ядове! :lol:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

larix написа:
нед окт 31, 2021 18:02
Моите икони са в Documents и няма ядове! :lol:
Documents пак е системна папка като Images и както разбрах наскоро - има риск след някой ъпдейт да изчезне. Така че сега ги сложих на друг дял, там, където са конфигурациите на програмите и няма риск да изчезнат от ъпдейт.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Валсо написа:
нед окт 31, 2021 18:49
Documents пак е системна папка като Images и както разбрах наскоро - има риск след някой ъпдейт да изчезне. Така че сега ги сложих на друг дял, там, където са конфигурациите на програмите и няма риск да изчезнат от ъпдейт.
Като как си го представяте "системна папка" "да изчезне". Вярвам го, да, ако е празна и често, често сменяте локализацията, не сте спрели автостарта на обновяването на имената на системните папки, и най-вече - опитвате се да си прецакате сами системата...
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ехаа, енвидия скочили на 495 от 470! :lol: Няма 475, няма 485, директно 495.
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Може да е имало, ама като са ги тествали да са ги пуснали :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа:
нед окт 31, 2021 16:37
.....
И аз го мислех това, но за да го направя, трябва пак да променям сорса на GnomeScreenshot и да го преинсталирам, а не ми се занимава. Не че не мога, мързи ме, защото преинсталирането на GS от сорс не винаги се получава и тогава трябва да го деинсталирам, да премахна абсолютно всички негови следи от системата и да го инсталирам наново. Затова се надявах на по-лесно решение с правата на папката.
С правата пак може, но ще ти е трудно. Има обаче още една алтернатива, която почти винаги минава в подобни ситуации - да направиш софтлинк (шорткът) към Pictures. Програмите почти никога не го отличават от обикновена папка, освен ако програмистът се е постарал да отиграе и тази ситуация. А те почти никога не го правят, освен ако наистина е важно.
бат-начо написа:
нед окт 31, 2021 21:51
....
Като как си го представяте "системна папка" "да изчезне". Вярвам го, да, ако е празна и често, често сменяте локализацията, не сте спрели автостарта на обновяването на имената на системните папки, и най-вече - опитвате се да си прецакате сами системата...
Нямаш идея на какво са способни гномци. :lol:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
чет ное 04, 2021 11:53
Тук е новата версия на свободния антивирусен пакет ClamAV 0.104.1: