Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

План-конспект по музика за 2-ра група

Безплатни реферати, есета, доклади, анализи и всякакви теми свързани с педагогиката.
Дидактика, образование, специална педагогика, социална педагогика, военна педагогика, възпитание, формиране на личността, предучилищна педагогика, училищна педагогика, педагогика за възрастни.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

План-конспект по музика за 2-ра група

Мнение от Mozo »

План конспект по „Музика”
За ІІ -ра група в детската градина

Тема: „Аз празнувам рожден ден”
Цели:
• работа за ясна дикция и правилно изпълнение на мелодията
• изграждане на умения да се вслушва в музиката
• групово изпълнява песен със съпровод с помощта на възрастния, правилно предава мелодията и отчетлво изговаря думите;

Задачи:
І задача: Слушане песента „Зайчета” , за първи път. Запознаване децата с характера и съдържанието на песента
• първи път – изпяване и говорене за съдържанието;
• втори път - изпяване и говорене за характера;

ІІ задача: Песента „Патенцето е сърдито” – да я изпълняват с изразителни движения съответстващи на текста;

ІІІ задача: песента „Пролет” – преговор. Изразяване с глас характерните особености на кукувицата и баба Меца.

Ход на ситуацията:

• Деца знаете ли какво ми се случи сутринта, когато идвах насам, на входа на детската градина из видях Зайо Байо много разтревожен и натъжен. И знаете ли защо деца? Защото той има днес рожден ден както и вие всички имате, но неговите горски приятели още не са го поздравили и той си мисли че саго забравили. Затова аз го поканих да дойде с мен при вас, и понеже нашият гост е натъжен аз ще го поздравя за рожденият му ден с песента „Зайчета”. А вие заедно със Зайо Байо искам да ме слушате внимателно и след това да ми кажете за какво се разказва в песента. Пея песента.
• Деца хареса ли Ви песничката?
• Да.
• А на теб Зайо хареса ли ти поздрава?
• Да.
• Деца какви са зайчетата? А ушичките какви са? Какво правят с очичките? Какво прави мама Зайка, деца?
Сега ще Ви изпея песента още веднъж, а Вие ще ми кажете каква е мелодията дали е бърза, весела, скоклива или спокойна?
ПРЕЦЕНКА:
Точно така деца, песента е скоклива и Зайо е много щастлив.
Деца докато сме пели песента за „Зайчетата” видяхте ли кой е дошъл при нас? Взимам патето и казвам: Какво пате ти си дошло да поздравиш Зайо Байо за рожденият му ден ли? Деца патенцето ми каза, че иска да поздрави Зайо Байо с песента „Патенцето е сърдито” но много го боли гърлото и ви моли да му помогнете да я изпеете заедно с него. Хайде деца сега станете и искам да правите тези движения които правим с патето. Пеем песента два пъти.
Давам преценка.: Деца вие сте чудесни патета. Знаете ли че Зайо Байо незнае през кой сезон му е рождения ден. А вие знаете ли кое годишно време е сега? Децата дават своите отговори.

Целият материал:
Прикачени файлове
План-конспект по музика за 2-ра група.rar
(6.72 KиБ) Свален 128 пъти
Прочетено: 1431 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Педагогика”