Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Стабилни срещу ролинг дистрибуции
Re: Стабилни срещу ролинг дистрибуции
2007 година да не пробваш и да не помниш pclinuxos, хеле пък с Enlightenment си е престъпление. Или пък pcbsd.
Прочетено: 4374 пъти
Селски, Начо Селски.
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Може и друга реклама - сигурен съм, че ще ти харесаТамболианеца написа: ↑нед ное 08, 2020 21:28Хм, що са орязали рекламата? Сигурно е трябвало да се вместят в дадените секунди.
В оригинала завършва така:
От 2 години ползвам arch, а в последствие - manjaro и изключаейки Slackware, за пръв път нямам онази нужда да пробвам друга дистрибуция. Archlinux има клинично доказана ефективност, активни съставки и иновативна формула. Спокоен съм за моите програми.

Арч е толкова добър, че Талибанеца саднал и започнал да пуска плоски шегички с лека нотка на пасивна агресия, към всеки който се осмели да каже, че Arch му харесва.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Хахаха, Талибанеца, хахаха! Яко прозвище!
Той нека си пуска шегички, аз така или иначе не ги виждам изобщо, все едно Талибанеца не съществува.
А, да, Талибанец, Арч ми харесва........

Той нека си пуска шегички, аз така или иначе не ги виждам изобщо, все едно Талибанеца не съществува.

А, да, Талибанец, Арч ми харесва........

Re: По света и у нас - Линукс новините.
Правят го, защото трябваше да се направи. Тази технология не замества APT, а я допълва. Аз не играя игри. Реално, на мен освен кръпки на ядрото, приемлива версия на LO, видео плеър и актуален браузър, друго не ми трябва. В CENTOS дори плеърите не са надградени - само FF и LO. Въпреки това, от първата до последната версия, разходът на RAM памет се повиши над четири пъти, заради непрекъснато надграждане на библиотеки и зависимости на зависимости. И, пак FF имаше проблеми с шрифтовете и не може да се каже, че работеше на нужното ниво. Технологията за инсталиране на приложения в изолирана среда ти позволява да инсталираш само софтуер, който наистина ти трябва да бъде актуален. Аз не искам актуална графична среда. Не ми трябва и последно ядро за хардуер на N брой години. Нищо ново не искам от официалните хранилища. Когато си закупя нов хардуер, ще инсталирам върху него версия на дистрибуция, която му подхожда.
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Хора всеки е свободен да използва каквато си иска дистрибуция и каквато си иска работна среда. На мен в случая не ми харесва че постоянно се рекламират Арч+КДЕ човек като вземе да се рови из темите за линукс в форума и навсякаде вижда реклама на Арч+КДЕ други среди все едно не съществуват. А на мен ми е по удобен Гном от КДЕ защото всяко нещо си остава на мястото след ъпдейт а не като КДЕ след всеки ъпдейт да разбъркват местата не някой неща.Нямам нищо против но според мен Арч+КДЕ е най-трошливата комбинация и никой неможе да ме убеди че видишли направил инсталацията и край на проблемите.
Не съм писал нещо друго. Пиша само на мен, какво ми е необходимо на мен. А, попадаш чести на писания за Arch, защото те винаги са били малка, но креслива общност, като някои етнически, религиозни и полови малцинства.hunter4o83 написа: ↑пон ное 09, 2020 09:45Хора всеки е свободен да използва каквато си иска дистрибуция и каквато си иска работна среда.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Човек пък не може да си каже мнението, веднага се приема за реклама. Когато някой пише за GNOME и Ubuntu не е реклама, но обратното е реклама - що за Linux расизъм

- elementaryos
- Почетен член
- Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36
От моята камбанария - последната ми преинсталация на Арч КДЕ беше някъде през април. Тогава имаше разместване при драйвърите на nvidia и изгрях с черен екран. Можеше да се оправи и безпреинсталация, но реших да е на чисто. От тогава всяка сутрин първото което правя като седна е да проверя за обновления ( yay -Syyuu) и да ги инсталирам разбира се. За това време не съм имал нищо разместено или неработещо или счупено. Всичко си работи перфектно. Няма забиване или замръзване. Същото мога да кажа и за FreeBSD KDE.hunter4o83 написа: ↑пон ное 09, 2020 09:45Нямам нищо против но според мен Арч+КДЕ е най-трошливата комбинация и никой неможе да ме убеди че видишли направил инсталацията и край на проблемите.
Това са двете дистрибуции, които използвам постоянно и за тях имам наблюдение.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Да де, ама щом говориш за Arch и KDE, значи правиш реклама. Виж, ако говориш за GNOME и за Ubuntu, не е реклама

Никога не съм упдейтвал с Syyuu, a само с Syuelementaryos написа: ↑пон ное 09, 2020 11:49От моята камбанария - последната ми преинсталация на Арч КДЕ беше някъде през април. Тогава имаше разместване при драйвърите на nvidia и изгрях с черен екран. Можеше да се оправи и безпреинсталация, но реших да е на чисто. От тогава всяка сутрин първото което правя като седна е да проверя за обновления ( yay -Syyuu) и да ги инсталирам разбира се. За това време не съм имал нищо разместено или неработещо или счупено. Всичко си работи перфектно. Няма забиване или замръзване. Същото мога да кажа и за FreeBSD KDE.hunter4o83 написа: ↑пон ное 09, 2020 09:45Нямам нищо против но според мен Арч+КДЕ е най-трошливата комбинация и никой неможе да ме убеди че видишли направил инсталацията и край на проблемите.
Това са двете дистрибуции, които използвам постоянно и за тях имам наблюдение.
Къде е ралзиката ?
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Набързо от нета:
The first y checks the repos hash to see if there is an update to that repos package list, and refreshes if there is. The second forces refreshing the repos package list.
You only need to do -Sy unless you think it's not updating for some reason. Under normal circumstances it's pointless.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Аз пък ъпдейтвам със -Syyu, защото така съветват в уикито, а и в телеграм групата на Арч казаха същото преди време. Понякога се налага да използвам и -Fy, ако текущо зададеният мирър поради някаква причина е недостъпен и се налага да го сменя. Като редактирам мирър листа, пускам -Fy и после -Syyu.
Честно казано не разбирам защо с е дракате? Много от хората тук във форума могат само да носят шапката на @Тамболианеца що се отнася по знания за Линукс
Последна промяна от petie на пон ное 09, 2020 22:15, променено общо 1 път.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Това, че знае нещо повече от другите изобщо не е оправдание да подражава на Цуруги в държанието си към останалите.
Талибанец или не постига точно каквото иска. Пуска тема със СРЕЩУ в заглавието и почвате да се джавкате. Той през това време през почивките за кафе ви гледа сеира. Просто му правите материал за четене. 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Нови мерки срещу джигитите: МВР министърът ще води борба срещу войната на пътя
от Mozo » пон яну 06, 2025 12:13 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 135 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo