Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Стабилни срещу ролинг дистрибуции

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Re: Стабилни срещу ролинг дистрибуции

Мнение от Тамболианеца »

Glimmer написа:
нед ное 08, 2020 09:36
Това е бъг на самия скайп нищо общо няма със libindicator.
Не е бъг на скайп, а функционален дизайн на скайп.
Но да, това няма нищо общо със системния libindicator.

Както и да е, доказах, че процедурата по премахването му е възможна.
И тази Арчерска атака срещу Дебиан не успя :lol:
Прочетено: 4317 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Тамболианеца написа:
нед ное 08, 2020 09:11
Специално в твоя чест свалих запустения от мен Skype и го инсталира.
Разбрах какво те мъчи - един десен клик в повече. Това е оригиналният дизайн на Майкрософт - сърди се на тях.
Ти искаш хак на практика.

Добре, направих и това - последвах си описаните от мен стъпки в угода на мързела Мозо :lol:
Хакът проработи безпроблемно
Филмче за това: https://icedrive.net/0/d9pjHllzB5

Грешката е у твоя телевизор. ;)
Може да е нещо от Mint, то и те барат доста де не им е работа, благодаря :)
Glimmer написа:
нед ное 08, 2020 09:36
Това е бъг на самия скайп нищо общо няма със libindicator.
Не съм казвал, че нещо му има на libindicator, просто питах как да го махна без последици.
Тамболианеца написа:
нед ное 08, 2020 10:12
И тази Арчерска атака срещу Дебиан не успя :lol:
Не знам защо го приемаш като атака, след като най-нормално попитах нещо :thumbright:

Иначе всички видяхме как три дни махаме пакет. Това, ако е лесно и гъвкаво, здраве му кажи :evil3:
Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

бат-начо написа:
нед ное 08, 2020 09:45
Мъчи го реакцията при кликане с ляв или десен бутон по иконата в трея. Аз също не ползвам индикатори било то в lxde/xfce, но просто си ги махам от панела и оставам само по стандартния системен трей. Така нямаш възможност за подредбата им, но е както ми харесва :mrgreen: .
hunter4o83 написа:
съб ное 07, 2020 22:57
А аз се мъча да инсталирам Дебиан на моя лаптоп и не успявам.
Хей ловец, ти си моя човек, пробвай това, че още поне седмица няма да мога, интересува ме как се инсталира. Би трябвало да няма проблем, щото ползва Каламарес.
Бат Начо пробвах но при мен на новия лаптоп Дебиан и някои от Дебиан базираните не искат да се зареждат. Това се случи и с това Спарки не успях да заредя инсталатора.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Току що ходих до брат ми, там съм му сложил Спарки. :toothy10: Знаете ли, че ъпгрейд е "мръсна дума", искали пари за това (навици от Уйна). И се амбицирах - ще фърля наличното на лаптопа на една флашка и ще пробвам на него. Ако нещо се обърка, поне дисковете ми знам къде са. :lol:
Селски, Начо Селски.
Glimmer
Начинаещ
Регистриран: пет апр 12, 2019 20:44

Мнение от Glimmer »

Няма логика да се маха тоя индикатор, аз съм със съвсем минимална инсталция и го имам инсталиран щом го има значи не трябва да се маха.

А пък бъга го има репортнат във форумите на микромеките, тъй че е бъг на скайп.

Има други индикатори, ако искате пробвайте да го замените със друг индикатор на собстевн риск.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Glimmer написа:
нед ное 08, 2020 12:54
Няма логика да се маха тоя индикатор, аз съм със съвсем минимална инсталция и го имам инсталиран щом го има значи не трябва да се маха.

А пък бъга го има репортнат във форумите на микромеките, тъй че е бъг на скайп.

Има други индикатори, ако искате пробвайте да го замените със друг индикатор на собстевн риск.
Естествено, че няма логика, има прищевки някакви.
Възстанових си го след хакерските приключения.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не са прищевки, щом навсякъде може да се махне, трябва да може и тук. Просто всеки предпочита да вдига Skype с единичен ляв клик, отколкото с десен бутон и да цели менюта. Това не е прищявка, това е удобство.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

hunter4o83 написа:
нед ное 08, 2020 10:46
Бат Начо пробвах но при мен на новия лаптоп Дебиан и някои от Дебиан базираните не искат да се зареждат. Това се случи и с това Спарки не успях да заредя инсталатора.
А ти трябва да си клиент на Пети, за инсталиране с debootstrap. Но пак ще трябват допълнително четене и опити, за да разбереш къде ти е грешката.

А, да, няма проблем с направеното с remaster-iso Спарки.
Офтопик:
П.П. Ще трябва да открия обаче къде казват при инсталирането, че lightdm-gtk-greeter трябва ДА Е.
Последна промяна от бат-начо на нед ное 08, 2020 14:32, променено общо 1 път.
Селски, Начо Селски.
Glimmer
Начинаещ

Мнение от Glimmer »

Mozo написа:
нед ное 08, 2020 13:44
Не са прищевки, щом навсякъде може да се махне, трябва да може и тук. Просто всеки предпочита да вдига Skypeс единичен ляв клик, отколкото с десен бутон и да цели менюта. Това не е прищявка, това е удобство.
Ето от тук https://answers.microsoft.com/en-us/sky ... 9b57aae389

и има един линк надолу, то не е и бъг, а Микромеките са го прамахнали, щото според тях тъй се вдигала продуктивността :lol:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Glimmer написа:
И аз го имам, даже тамън 4 броя - два 64-битови и два 32-битови, в което също няма логика, при положение, че Арч е само 64-битов от години.

Код: Избери всички

[rado@arch]: ~>$ search libindicator
community/libindicator-gtk2 12.10.1-9 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (GTK+ 2 library)
community/libindicator-gtk3 12.10.1-9 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (GTK+ 3 library)
multilib/lib32-libindicator-gtk2 12.10.1-8 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (32-bit) (GTK+ 2 library)
multilib/lib32-libindicator-gtk3 12.10.1-8 [инсталиран]
Glimmer
Начинаещ

Мнение от Glimmer »

Валсо написа:
нед ное 08, 2020 14:45
Glimmer написа:
И аз го имам, даже тамън 4 броя - два 64-битови и два 32-битови, в което също няма логика, при положение, че Арч е само 64-битов от години.

Код: Избери всички

[rado@arch]: ~>$ search libindicator
community/libindicator-gtk2 12.10.1-9 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (GTK+ 2 library)
community/libindicator-gtk3 12.10.1-9 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (GTK+ 3 library)
multilib/lib32-libindicator-gtk2 12.10.1-8 [инсталиран]
    Set of symbols and convenience functions for Ayatana indicators (32-bit) (GTK+ 2 library)
multilib/lib32-libindicator-gtk3 12.10.1-8 [инсталиран]
Дебиан например премахнаха и docky, просто защото не се поддържа повече.. при Арч може да го има все още. Аз се придържам към философията Make it at your own и затова предпочитам Дебиан.

Веднъж ако свикнете със разни мениджъри на прозорци ще видите защо ролинга на много хора не им върши никаква работа.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Какво общо имат прозоречните мениджъри и това дали дистрибуцията ти е ролинг или не :-s
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

И аз това се чудя. :lol: Дори не знам какво да му отговоря на това...
r0073x
Регистриран
Регистриран: съб ное 03, 2018 19:09

Мнение от r0073x »

Не знам, дали защото е rolling distro, или просто случайност, но arch и manjaro са първите 2 дистрибуции, на които успях да се задържа дългосрочно. Откъм 2007 година ръчкам различни от най-популярните дистрота: ubuntu и другите му там Kubuntu, xubuntu и т.н, OpenSuSE, Slackware (беше ми любима), Debian, Fedora, и т.н., и т.н., ама все нещо ме караше да мигрирам (не кусури, а по-скоро някакво любопитство) :D Единствено на Slackware се бях задържал дълго време. От 2 години ползвам arch, а в последствие - manjaro и изключаейки Slackware, за пръв път нямам онази нужда да пробвам друга дистрибуция :)
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Хм, що са орязали рекламата? Сигурно е трябвало да се вместят в дадените секунди.

В оригинала завършва така:
От 2 години ползвам arch, а в последствие - manjaro и изключаейки Slackware, за пръв път нямам онази нужда да пробвам друга дистрибуция. Archlinux има клинично доказана ефективност, активни съставки и иновативна формула. Спокоен съм за моите програми.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”