Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
За първи път: Xiaomi изпревари Apple в смартфоните
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
За първи път: Xiaomi изпревари Apple в смартфоните
Китайската Xiaomi изпревари Apple за първи път и се превърна в третия най-голям производител на смартфони през третото тримесечие на 2020 г., сочат данни на три компании, които следят пазара.
Така през трите месеца до края на септември и трите най-големи производителя в света са от Азия: Samsung се завърна на първа позиция, а на втора остава Huawei.
Xiaomi отчита 46% повишение на продажбите спрямо същия период на миналата година до общо 46,2 млн., по данни на Counterpoint, цитирани от Nikkei. Apple бележи 7% спад до 41,7 млн. продадени iPhone. Данните на Canalys показват 1% спад за Apple и 45% ръст при Xiaomi, а според IDC цифрите са -10% за iPhone и 42% ръст за китайската марка.
https://money.bg/business/za-parvi-pat- ... gn=sidebar
Прочетено: 816 пъти
Така през трите месеца до края на септември и трите най-големи производителя в света са от Азия: Samsung се завърна на първа позиция, а на втора остава Huawei.
Xiaomi отчита 46% повишение на продажбите спрямо същия период на миналата година до общо 46,2 млн., по данни на Counterpoint, цитирани от Nikkei. Apple бележи 7% спад до 41,7 млн. продадени iPhone. Данните на Canalys показват 1% спад за Apple и 45% ръст при Xiaomi, а според IDC цифрите са -10% за iPhone и 42% ръст за китайската марка.
https://money.bg/business/za-parvi-pat- ... gn=sidebar

Re: За първи път: Xiaomi изпревари Apple в смартфоните
Браво на китайците! Така яко подбиха пазара, че заковаха другите производители на дъното
Трябва да се мачка боклука на Apple - iPhone.
Притежавам един телефон Xiaomi и съм супер доволен. Як хардуер за малко пари.

Трябва да се мачка боклука на Apple - iPhone.
Притежавам един телефон Xiaomi и съм супер доволен. Як хардуер за малко пари.
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Мдаа, първа точка от програмата на покровителстваната от ККП фирма е изпълнена - дъмпинг и унищожение на конкурентите.
Време е за втора точка - цени над нормалните, защото конкуренция няма, а с Huawai ще си спретнат едно картелче на национална основа. Xiaomi и Huawei - това са новите прескъпи смартфони
Тук не съм съгласен. Все едно няма картел между Apple, Samsung и т.н. Погледни им печалбите какви са, особено на първите...
Тези производители просто продават устройствата си с малка печалба и нищо повече т.е. на нормални цени. Това се нарича пазар. Ние консуматорите решаваме, кой да изтикаме от пазара и кой не.
Apple, Samsung и Sony просто са надули цените и поради тази причина са надолу, а китайците им скриха шапката. HTC са вече бита карта. Вече китайско не означава непременно боклук.
А и дори да станат картел и да надуят цените, то ще се появи друг конкурент, който ще ги измести и за тях никой повече няма да чуе в бъдеще. Справка - HTC или Sony.
Apple за да се ударят, просто трябва техните фенове да прогледнат, а те лека-полека започнаха вече това. Вече стават по-малко хората, които дават луди пари за една "нагризана ябълка" или друго марково нещо. По-малките производители вече предлагат същото качество като големите, но на много по-малка цена.
Всичко е пазар, а ние консуматорите просто имаме избор
Тези производители просто продават устройствата си с малка печалба и нищо повече т.е. на нормални цени. Това се нарича пазар. Ние консуматорите решаваме, кой да изтикаме от пазара и кой не.
Apple, Samsung и Sony просто са надули цените и поради тази причина са надолу, а китайците им скриха шапката. HTC са вече бита карта. Вече китайско не означава непременно боклук.
А и дори да станат картел и да надуят цените, то ще се появи друг конкурент, който ще ги измести и за тях никой повече няма да чуе в бъдеще. Справка - HTC или Sony.
Apple за да се ударят, просто трябва техните фенове да прогледнат, а те лека-полека започнаха вече това. Вече стават по-малко хората, които дават луди пари за една "нагризана ябълка" или друго марково нещо. По-малките производители вече предлагат същото качество като големите, но на много по-малка цена.
Всичко е пазар, а ние консуматорите просто имаме избор

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
За жалост не е така, iPhone 12 е най-продаваният телефон на земята

Ужас

Щом имат пазар на такива на надути цени - значи ще си съществуват дълго
Ами Apple имат як маркетинг през годините. То като им видиш ползвателите какви са, някакви позьори и кифли. При мен има един тестови iPhone XS Max. Нищо съществено не предлага и не е гъвкав спрямо и най-скапаният Android телефон. Ужасно много рестрикции има и ако не използваш Mac или някое друго Apple устройство, то става още по-безполезен.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Те точно с това печелят - самокапсулиране и създаване за усещането, че само групата на привилегированите получават "уникалните" екстри. Именно по този начин се трупа зомбирана фенска маса...

-
- Пристрастéн
Китайски дъмпинг си е това, но явно хората ще го разберат по трудния начин впоследствие.Shaker написа: ↑пон ное 02, 2020 12:55Тези производители просто продават устройствата си с малка печалба и нищо повече т.е. на нормални цени. Това се нарича пазар. Ние консуматорите решаваме, кой да изтикаме от пазара и кой не.
Apple, Samsung и Sony просто са надули цените и поради тази причина са надолу, а китайците им скриха шапката. HTC са вече бита карта.
Сега, за Apple хич не ме и еня, ни съм имал техен смартфон, ни някога ще си взема.
От колеги с Аpple видях какво е и какви зверски ограничения има спрямо Android, така че на 100% Apple са ме изгубили като клиент.
За Samsung обаче не си много прав. Вярно им бяха надути цените, но се опомниха и здраво наблегнаха на средния клас смартфони.
Очертаващият се проблем е картелa на китайски компании за разпределяне на пазара между тях си - Хуйвей, Шиоми, Оппо, Леново-Моторола, Нокия - това е петорката им.
Затова е по-добре компании като Самсунг, Сони, Асус, LG, да продължават да съществуват, даже и да се по-скъпи, за да не сме принудени да ползваме единствено китайските боклуци впоследствие на нормалните недъмпингови цени.
Преди да си взема телефон Xiaomi и аз бях скептичен. Но китайците ми предлагаха следното:
- Snapdragon 625;
- 4GB RAM;
- 64 GB вътрешна памет
- 4000 mAh батерия
- Горе-долу хубава камера;
- Инфрачервен порт за управление на устройства (дистанционно)
И това само за 350 лв.
Тяхното MIUI ми допада като визия. Вкарали са много полезни неща, които никъде другаде ги няма. При мен върви стабилно и за сега няма проблем
Айде сега за тези пари, какво другите производители могат да ми предложат? Нищо, абсолютно нищо!
Китайците просто показаха, на какви цени трябва да се продават и за тях е важен броя продажби, а не каква ще е печалбата. Не ме интересува, дали правят дъмпинг с помощTа на ККП или не, аз като краен потребител ме интересуват характеристики, качество и цена..
Ако наложат картел и вдигнат цените до небесата, то ще се появят други играчи на пазара и ще ги изрират като мръсно коте. Пак правим справка - Sony и най-вече HTC го издухаха.
Балонът на надутите цени при смартфоните се спука, благодарение на китайците.
- Snapdragon 625;
- 4GB RAM;
- 64 GB вътрешна памет
- 4000 mAh батерия
- Горе-долу хубава камера;
- Инфрачервен порт за управление на устройства (дистанционно)
И това само за 350 лв.
Тяхното MIUI ми допада като визия. Вкарали са много полезни неща, които никъде другаде ги няма. При мен върви стабилно и за сега няма проблем

Айде сега за тези пари, какво другите производители могат да ми предложат? Нищо, абсолютно нищо!
Китайците просто показаха, на какви цени трябва да се продават и за тях е важен броя продажби, а не каква ще е печалбата. Не ме интересува, дали правят дъмпинг с помощTа на ККП или не, аз като краен потребител ме интересуват характеристики, качество и цена..
Ако наложат картел и вдигнат цените до небесата, то ще се появят други играчи на пазара и ще ги изрират като мръсно коте. Пак правим справка - Sony и най-вече HTC го издухаха.
Балонът на надутите цени при смартфоните се спука, благодарение на китайците.
-
- Пристрастéн
Разбирам, ти си от подлъганите.
Дали?
Най-скъпите флагмани към момента в Андроид в класическа Bar форма:
$ 1,599.99 = Huawei Mate 40 Pro+
$ 999.99 = Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
$ 974.99 = Sony Xperia 1 II
Тези Huawei направо са прекалили с тази цена 
Поне Xiaomi Mi 10 Ultra и Xiaomi Mi 10T мачкат и са по-евтини. Първият е 929$, а вторият е около 450$.

Поне Xiaomi Mi 10 Ultra и Xiaomi Mi 10T мачкат и са по-евтини. Първият е 929$, а вторият е около 450$.
-
- Пристрастéн
Хм, е колко да е по-евтин Xioami-то?
$70 и $45 - спрямо горните 2 модела, не бих го приел като аргумент определящ избора.
Ууупс, грешка, други са цените, сравняваме на 256 GB, заради Sony.
И така:
$1050 = Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
$ 930 = Sony Xperia 1 II
$1050 = Xiaomi Mi 10 Ultra
Та казваш, Xiaomi били евтини...
Да те тествам, ако хипотетично имаше парите, кое би избрал от трите:
https://www.devicespecifications.com/en ... 2f9719e971
Офтопик:
Да, прав си. Бих избрал Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, защото има по-добри характеристики от всички изборени и то на същата цена. Фактите са си факти. Явно при високият сегмент цените са горе-долу изравнени, като Samsung ги мачка всичките, дори и онзи Huawei.
Явно китайците борят ниския и средния клас, защото при високия нямат шанс. Единствено Xiaomi Mi 10T Pro 5G ( 256GB 8GB RAM) може да се конкурира поради по-ниската си цена спрямо останалите (около 600-700 долара), ама този Самсунг го превъзхожда по параметри.
След работа ще се разровя да видя, как вървят китайците в ниския и среден клас с останалите.
Явно китайците борят ниския и средния клас, защото при високия нямат шанс. Единствено Xiaomi Mi 10T Pro 5G ( 256GB 8GB RAM) може да се конкурира поради по-ниската си цена спрямо останалите (около 600-700 долара), ама този Самсунг го превъзхожда по параметри.
След работа ще се разровя да видя, как вървят китайците в ниския и среден клас с останалите.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Пичове, това са ебаси троши парите. Няма да си взема някоя таратайка или видео карта за тея пари, а ще си взема цъкалка, за да се фукам - как ли пък не
Телевизор в джоба - не, благодаря 

За всеки влак си има пътници 
Ние с @Тамболианеца обсъждахме китайците с останалите при високия сегмент. Той ми постна факти и аз се съгласих, и си промених мнението на база тези факти.
Иначе и аз не бих дал толкова много пари за телефон. Винаги се целя в среден клас, защото с нисък клас съм имал много ядове.

Ние с @Тамболианеца обсъждахме китайците с останалите при високия сегмент. Той ми постна факти и аз се съгласих, и си промених мнението на база тези факти.
Иначе и аз не бих дал толкова много пари за телефон. Винаги се целя в среден клас, защото с нисък клас съм имал много ядове.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Кой измести Apple от китайския Топ 5 при смартфоните
от Mozo » пет юли 26, 2024 15:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 40 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo