Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Имам си нов лаптоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Имам си нов лаптоп

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
съб юли 18, 2020 01:25
Mozo написа:
съб юли 18, 2020 00:31
Марката е Хитачи, уж читави.
Много читави. След пернишкото земетресение преди няколко години, си отидоха и трите едновременно и останах само с уестърн диджитал. И затова оттогава си купувам само УД устройства. :lol:
Купувал съм WD Black, който умря точно след три дни, всичко е до късмет.
Shaker написа:
съб юли 18, 2020 09:14
Mozo написа:
пет юли 17, 2020 21:58
4254 лоши сектора - дори и Linux не може да работи нормално при такива условия :mrgreen:
Много странно. Старият ми лаптоп е с WD и няма нито един :-s
Тея са Хитачи :p
Kурчевски написа:
съб юли 18, 2020 09:19
Тук бих казал само, купуващите хард дискове през 2020 година (или 2019) си заслужават съдбата :mrgreen: хардовете като качество стават все по-зле от година на година :evil3:
Това беше лаптоп на старо и каквото дошло с него, това е :thumbright:
Прочетено: 14709 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

@Mozo

Ако искаш, мога да подаря HDD-то ми на Mouse. Той е WD с 512 GB памет и е SATA2. Седи и трупа прах. На старият ми лаптоп си държа онова китайското SSD. Само трябва да се форматира.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

А, засега ги изолирах и няма да ги ползваме, за щастие са скупчени само на едно място и съм оставил буфер от 40 гигабайта. Ако пак прави проблеми, направо ще си вземе едно SSD за 70 кинта, че е няма такава мъка с тея бавни хардове :sick: :sick: :sick:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Както прецениш. Аз съм готов да го подаря :)
Няма лоши сектори, поне за сега. Иначе си е мъка с тези бавни HDD, но в такива ситуации вършат работа.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ще свиркам, ако стане нужда, благодаря :)
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Mozo написа:
съб юли 18, 2020 10:27
Това беше лаптоп на старо и каквото дошло с него, това е :thumbright:
Винаги нов диск, никога на старо :!: На него е работил Виндовс преди това, скапал го е :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хаха :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Аз го минах целия с HDD Regenerator, сега SMART не вижда лоши сектори, но въпреки това съм изорилал мястото, то ще си покаже какво ще се случи. Има вероятност да си работи още длги години, а може и още утре да думне. Каквото, такова :)
Изображение
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

По добре @Mouse да не държи важни неща на този хард диска, или ако държи да им направи бекъп и да ги качва в някой облак.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Всичко ѝ е обяснено :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Дълбоки благодарности Мозо :поклон: :поклон: :гуш:
Всичките bookmarks са си тук, значи и в тях нещата също са си тук. Сега ще ги разгледам, първо тук пиша. Работи си както нормално си работеше преди, но ще го мисля за SSD да взема, но само кога тръгнеш на работа в нормален и познат квартал :p
Нямаш грешка в това, което правиш и си first, никой не може да го отрече ама пътните ти обяснения са ... мама мия :toothy10: :toothy10:
Трета отбивка е за магистралата и докато си викам, абе не беше такъв хубав пътя и видях знака за винетка. Само дето не си прехапах езика. Добре че нямаше полиция до Мало Бучино, където обърнах през Суходол за към Околовръстното. Тук за два дена съм минала километри, които обикновено минавам за два-три месеца :evil4:
Само гледай като отиваш къмто морето да се озовеш в Гърция, че искат PCR тестове :p :p
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
съб юли 18, 2020 15:21
Всичко ѝ е обяснено :mrgreen:
Да, ще си купя флашка и като се върнеш ще си я форматираш и там каквото трябва, за да кача на нея по-важните неща. Дано до тогава това не гръчне, че никой не знае колко и до кога ще го бъде. :съгласен:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

То аз мога и от морето да ти я форматирам, само трябва да я включиш към лаптопа, натам е лесно :p

Верно е четвъртият изход, сори :oops: :oops: :oops: Оня към магистралата хич не съм го забелязал :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
съб юли 18, 2020 18:30
То аз мога и от морето да ти я форматирам, само трябва да я включиш към лаптопа, натам е лесно :p

Верно е четвъртият изход, сори :oops: :oops: :oops: Оня към магистралата хич не съм го забелязал :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Мале-е-е, ти се благодари че не ме хванаха без винетка на магистралата, че тогава щеше да има :punish:
Както и да е, прибрах се благополучно ама повече никакви пътни упътвания от теб :toothy10:
Сега си се кефя и ще мога да си гледам филмите \:D/ за което много-о-о PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

@Mouse
От постовете ти по горе които си написала разбирам, че ще си правиш резервни копия на флашка, а докато си купиш флашка мога да ти предложа облак с обем от 50 gb напълно безплатно, ползвам този облак вече над 4 години, в него съм си качила най важните неща за една домакиня (рецептите, снимки и т.н) ето и линк към самия облак https://mega.nz/
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Благодаря Тед :поклон: :гуш:
Така и никой не успя да ми обясни какво разбирате под "облак". Явно е някаква платформа, която я има и на абв-то, но никога не съм знаела как да го направя. Отворих ти линка, но: 1. не е на български и 2. символите (картинките) нищо не ми говорят.
Може би трябва да пусна тема за облака, която ще е само за мен, защото вие явно знаете за какво става дума и го ползвате. Само Мозо да каже в кой раздел да е и там да почнете от "а", през "б" - та докато стопля. Ще ви е трудно да го правите на разбираем за мен език, но ще се радвам ако някой отдели от времето си да ме научи.
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”