То в Маймунда един ми обясняваше, че и за гледане на филми и слушане на музика не ставал (не, че някога е пробвал, но така му били казали), та, така е - за нищо не става
То в Маймунда един ми обясняваше, че и за гледане на филми и слушане на музика не ставал (не, че някога е пробвал, но така му били казали), та, така е - за нищо не става
И манджарето беше добре като за мързелива дистрибуция, но все ме тегли насам.
Поздравления за дистрибуцията, която използваш. От както се помня, винаги си използвал Gentoo и не изневеряваш с друга дистрибуция. За мен хора, които използват Gentoo или Slackware, са истински линуксджии и знаят перфектно как да работят с Linux. А и десктопът ти се е получил много добре
И манджарето беше добре като за мързелива дистрибуция, но все ме тегли насам.
Поздравления за дистрибуцията, която използваш. От както се помня, винаги си използвал Gentoo и не изневеряваш с друга дистрибуция. За мен хора, които използват Gentoo или Slackware, са истински линуксджии и знаят перфектно как да работят с Linux. А и десктопът ти се е получил много добре
Напълно съм съгласен. Няма по-голяма помия от macOS и iOS, ама се налага да работя с тях
Ами бях 3 месеца с Манджарето, не е лошо но забелязах че при натоварване започва да се огъва.
Пък и все нещо ме тегли към Gentoo, дори и Calculate Linux (някога бях в екипа им).
Инак темите не бяха много добре, сега ги натаманих вече.
Тук вече със натаманена тема и за лайняните QT приложения :>
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Като гледам, сайтът на Calculate Linux още е жив и сигурно си поддържат дистрибуцията. Sabayon Linux също е жив.
Явно базираните дистрибуции на Gentoo са доста издръжливи.
Кой енджин използваш за темите на Qt приложенията?
Като гледам, сайтът на Calculate Linux още е жив и сигурно си поддържат дистрибуцията. Sabayon Linux също е жив.
Явно базираните дистрибуции на Gentoo са доста издръжливи.
Кой енджин използваш за темите на Qt приложенията?
Calculate е най-живия дженту базиран проект. Sabayon го бяха спрели, защото на Фабио не му харесваше че го натискат, той смяташе че Сабайон е перфектен, но далеч не е така, вече изгубиха обратната съвместимост с Gentoo, също вървят много назад във версиите софтуер, бедни хранилища.
Руския се развива много добре като цяло, бинарни пакети, но и пълна съвместимост с gentoo portage.
За QT, от скоро вече не става варианта с qt5-styles защото не работи с по-ново от qt 5.7. Сега ползвам Kvantum.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Kvantum e много добър енджин. Има почти всякакви теми за него. Също и QtCurve не е лош.
Важното е, че има още живи дистрибуции, които са базирани на Gentoo. Чистото Gentoo е голяма хапка за новобранец и е труден за разбиране. Поне тази дистрибуция се развива, за разлика от Slackware. Като му гледам списъка с промените, още се поддържа, ама отдавна не е изкарван нов релийз: http://www.slackware.com/changelog/curr ... cpu=x86_64
Екстра си е темата по подразбиране на Mint, нищо че не обичам "плосък дизайн, но по-добре не може и да се направи. Само темата за мениджъра за прозорци не ми харесва, ама всеки си има вкус...