Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Вашият десктоп

Мнение от Валсо »

бат-начо написа:
съб май 23, 2020 20:46
Десктоп е, със програма на десктопа. :lol:
Изображение

П.П. Тамб излезе прав.
Много не разчитай на това нещо. То пише, че едното ми ССД (това с линукс) е на 93 градуса по Целзий, което, ако беше вярно, щеше да се е стопило досега, а да не говорим и че жегата, която щеше да излиза от компа, щеше да е непоносима. :lol:
А пък hddtemp казва, че температурата на същото ССД е 31 градуса:

Код: Избери всички

[rado@arch]: ~>$ sudo hddtemp /dev/sdb
/dev/sdb: Corsair Force LE SSD: 30°C
Явно гномаджийското нещо е сбъркано.
Прочетено: 319267 пъти
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

ac28 написа:
ср май 27, 2020 22:13
Как се казва този dock горе хоризонтално на скриншота на десктопа .
Предполагам, понеже е след моето, питаш мен. Казва се панел, xfce4-panel и може да изглежда и да се държи като док-бар, като може (като всеки един панел) да е горе, долу, вляво, вдясно, да ги има всичките едновременно (то това си е нормално за всеки един панел, въпрос на настройки).
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Валсо написа:
ср май 27, 2020 22:20
Много не разчитай на това нещо. То пише, че едното ми ССД (това с линукс) е на 93 градуса по Целзий, което, ако беше вярно, щеше да се е стопило досега, а да не говорим и че жегата, която щеше да излиза от компа, щеше да е непоносима. :lol:
А пък hddtemp казва, че температурата на същото ССД е 31 градуса:

Код: Избери всички

[rado@arch]: ~>$ sudo hddtemp /dev/sdb
/dev/sdb: Corsair Force LE SSD: 30°C
Явно гномаджийското нещо е сбъркано.
Аз не гледам градусите, а смарт-статуса. Като и без програма ми е ясно, че "има нещо гнило в Дания".
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа:
ср май 27, 2020 22:55
Казва се панел
Хахах, а аз се чудех за какъв док говори и мислех да го питам дали не е объркал темата, пък то било за панела... :lol: #-o
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт май 23, 2017 15:31

Мнение от ac28 »

Да за панела (лентата на задачите ) става дума , грешката е моя. По-точно иконките от панела са ми интересни .Не съм виждал такива.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

ac28 написа:
чет май 28, 2020 12:27
Да за панела (лентата на задачите ) става дума , грешката е моя. По-точно иконките от панела са ми интересни .Не съм виждал такива.
Иконките могат да са всякакви и повечето от тях могат да се сменят. Виж моя панел. Малка част от тях можеш да познаеш за какви програми са.

Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт май 23, 2017 15:31

Мнение от ac28 »

Да, не мога да разбера какви програми са зад иконите на панела . Аз като гледам десктопите обръщам голямо внимание особено на хората с голям опит какви програми ползват. Използвам plank dock . Предпочитам когато стартирам приложение иконката да вибрира или подскача докато се зареди , а когато е стартирано иконката да е по-голяма или по някакъв начин видимо да показва ,че приложението е стартирано.
Чел съм за Mac OS, че панелът е премислен много добре , а не е просто пришит само за красота ,но никога не съм ползвам Mac OS.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

macOS е помия :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

На мен ми беше интересно (и защото не стана лесно може би) да имам горен ред като панел с инфо от конкито, който да не се покрива от прозорците. После ми стана интересно да имам панел долу и конкито да е под него. Като го постигнах... и след много кратко време не ми хареса. Те хората са го измисли така както си идва и покриват така вкуса на по-голямата част от потребителите си. (Е, понякога го правят с вилата на врата, но повечето случаи са от демократичен характер).
Бих дал конфигурациите, но не ми се търси къде съм ги забутал - малко игра с автостарта им (забавяне), конки и tint2 (къде само 1 пиксел да е невидимо и "да варди", къде цял панел).
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ
Регистриран: чет мар 02, 2017 17:30

Мнение от Хъшо »

Офтопик:
ac28 написа:
чет май 28, 2020 20:20
Да, не мога да разбера какви програми са зад иконите на панела . Аз като гледам десктопите обръщам голямо внимание особено на хората с голям опит какви програми ползват. Използвам plank dock . Предпочитам когато стартирам приложение иконката да вибрира или подскача докато се зареди , а когато е стартирано иконката да е по-голяма или по някакъв начин видимо да показва ,че приложението е стартирано.
Чел съм за Mac OS, че панелът е премислен много добре , а не е просто пришит само за красота ,но никога не съм ползвам Mac OS.
Plank, Docky или Cairo Dock - каквото и да избереш ще има функционалността на панела на MacOS. Някои дори и повече, а да не говорим за възможностите за персонализация, които ги няма в ябълката.
KDE Neon 5.25
larix
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб фев 24, 2018 11:35

Мнение от larix »

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Доколкото можах направих иконите в панела кръгли. Мисля, че така е по-добре от предишния изглед (горния пост).

Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Изображение

И манджарето беше добре като за мързелива дистрибуция, но все ме тегли насам.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

Една скромна Fedora, защото Linux нестава за гледане на клипчета в YouTube :p

Изображение

Изображение

Изображениеjesse james sandra bullock wiki