Много не разчитай на това нещо. То пише, че едното ми ССД (това с линукс) е на 93 градуса по Целзий, което, ако беше вярно, щеше да се е стопило досега, а да не говорим и че жегата, която щеше да излиза от компа, щеше да е непоносима.
А пък hddtemp казва, че температурата на същото ССД е 31 градуса:
Как се казва този dock горе хоризонтално на скриншота на десктопа .
Предполагам, понеже е след моето, питаш мен. Казва се панел, xfce4-panel и може да изглежда и да се държи като док-бар, като може (като всеки един панел) да е горе, долу, вляво, вдясно, да ги има всичките едновременно (то това си е нормално за всеки един панел, въпрос на настройки).
Много не разчитай на това нещо. То пише, че едното ми ССД (това с линукс) е на 93 градуса по Целзий, което, ако беше вярно, щеше да се е стопило досега, а да не говорим и че жегата, която щеше да излиза от компа, щеше да е непоносима.
А пък hddtemp казва, че температурата на същото ССД е 31 градуса:
Да, не мога да разбера какви програми са зад иконите на панела . Аз като гледам десктопите обръщам голямо внимание особено на хората с голям опит какви програми ползват. Използвам plank dock . Предпочитам когато стартирам приложение иконката да вибрира или подскача докато се зареди , а когато е стартирано иконката да е по-голяма или по някакъв начин видимо да показва ,че приложението е стартирано.
Чел съм за Mac OS, че панелът е премислен много добре , а не е просто пришит само за красота ,но никога не съм ползвам Mac OS.
На мен ми беше интересно (и защото не стана лесно може би) да имам горен ред като панел с инфо от конкито, който да не се покрива от прозорците. После ми стана интересно да имам панел долу и конкито да е под него. Като го постигнах... и след много кратко време не ми хареса. Те хората са го измисли така както си идва и покриват така вкуса на по-голямата част от потребителите си. (Е, понякога го правят с вилата на врата, но повечето случаи са от демократичен характер).
Бих дал конфигурациите, но не ми се търси къде съм ги забутал - малко игра с автостарта им (забавяне), конки и tint2 (къде само 1 пиксел да е невидимо и "да варди", къде цял панел).
Да, не мога да разбера какви програми са зад иконите на панела . Аз като гледам десктопите обръщам голямо внимание особено на хората с голям опит какви програми ползват. Използвам plank dock . Предпочитам когато стартирам приложение иконката да вибрира или подскача докато се зареди , а когато е стартирано иконката да е по-голяма или по някакъв начин видимо да показва ,че приложението е стартирано.
Чел съм за Mac OS, че панелът е премислен много добре , а не е просто пришит само за красота ,но никога не съм ползвам Mac OS.
Plank, Docky или Cairo Dock - каквото и да избереш ще има функционалността на панела на MacOS. Някои дори и повече, а да не говорим за възможностите за персонализация, които ги няма в ябълката.