Сигурно е дошъл с някоя от програмите, които съм избрал, когато инсталирах Арч.
А какво не му се разбира на поста? Местя директория 12 ГБ от /sdc в директория на /sdc и му трябват 16 минути, за да я премести!!! Което дори и при Бозата отнема секунди, ако целта е на същия дял!
И познай какво стана - даунгрейднах btrfs-progs до версия 5.6-1 и този процес се върна в нормалните си граници от по 1-2 секунди...
Не е от средата. В по-стари версии го нямаше този проблем.
А ако ще говорим за недоклатеност - да ти припомня ли за оня иконен бъг, който никога няма да оправят, както и за неработещите мултимедийни клавиши? Щото в недоклатената среда такива бъгове не съществуват.
Преди не знам какво е пишело, защото местенето се случваше светкавично и не стигаше дотам да изкара диалог. А с новата версия Ctrl+X + Ctrl+V = Ctrl+C + Ctrl+V = ХХ минути за големи файлове/папки. Днеска го тествах. Някой нещо е осрал яко в новата версия и горното уравнение важи с пълна сила.
Разбрах какъв бил "проблемът" на SSR - в последните 4 години за запис на микрофон трябваше да използвам "Monitor of Built-in Audio Analog Surround Sound 2.1", а за десктоп аудио (игри) - "Built-in Audio Analog Stereo". С новия ъпдейт обаче (0.4.2) нещата са били разменени и сега "monitor of" се ползва за десктоп аудио (в т.ч. и игри), а "Built-in Audio Analog" е за микрофон.
Друго, което забелязах е, че преди (във версия 0.3.11 на SSR) записаното аудио от десктопа беше много тихо и трябва да го усилвам с една кракната уиндоуска програма. Сега пак беше така. Обаче след инсталирането на пакет с име "samba", записаният звук е силен и ясен. Нямам идея какво е това самба, обаче "wine speed2.exe" го поиска и трябваше да го инсталирам.
err:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution.
И NFS не тръгва без samba, така ли? Или просто си плюе грешката, но работи? Аз очевидно не съм разбрал, защото имам инсталирана samba, защото я ползвам на ежедневна база.
"Разшифровах" защо една инсталация на компа се беше инсталирала в efi-мод. Бях направил една мултибутваща флашка и там се ползва grub-меню за тия на нея. Т.е. като я пускаш в такъв режим (на efi) - как очакваш, че ще се случи инсталацията, като си избрал автоматична. Тъп, тъп, та чак прост (съм).
И NFS не тръгва без samba, така ли? Или просто си плюе грешката, но работи? Аз очевидно не съм разбрал, защото имам инсталирана samba, защото я ползвам на ежедневна база.
Не тръгва без самба, но подозирам, че не е самата игра, а widescreen fix-ът причинява тази грешка. Четох в грешката, че искало някаква библиотека, която се намира в winbind пакет, който е единствен в АЮР, но той пък не щя да се компилира заради някакви грешни ключове. Така че ми остана да пробвам като другия арчър, чийто пост ти дадох и като инсталирах самбата, играта взе, че тръгна.