Имам свалена игра, която се пуска чрез /start файл. На десктоп иконата опитах да ѝ задам команда -nointro, но не сработи - пак си има интро. Къде и как да му добавя "-nointro"?
Разгледай самия start файл и виж къде може вътре в него да зададеш опцията.
Не мога да кажа къде точно, понеже не знам какво съдържа точно start файла.
Ако искаш може да го публикуваш тук.
Първо трябва да се каже играта нейтив ли е, с Wine ли е, от изолираните префикси ли е или си я стартираш сам. Без тази информация няма как да се помогне.
Не е задължително да помогне, защото някои игри имат хардкоднат път до видео файловете и тотално отказват да стартират. Аз знам как да му помогна, само да каже кой от вариантите използва. Няма да седна да обяснявам за всеки поотделно.
Не е задължително да помогне, защото някои игри имат хардкоднат път до видео файловете и тотално отказват да стартират. Аз знам как да му помогна, само да каже кой от вариантите използва. Няма да седна да обяснявам за всеки поотделно.
Там е с %command%, нали? Би трябвало от терминал с ключа да става.
Не. В Стийм цъкаш десен бутон на играта (в случая Евро Трък 2), отиваш на Свойства, на "пускови опции" и там пишеш просто "-nointro" без кавичките. Като пуснеш играта, двете клипчета в началото биват прескочени и ти показва директно менюто, където си избираш профилите.
[rado@arch]: /media/1000GB/GAMES/ETS2/game/bin/linux_x64>$ ./eurotrucks2 -nointro
./eurotrucks2: error while loading shared libraries: libsteam_api.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[rado@arch]: /media/1000GB/GAMES/ETS2/game/bin/linux_x64>$ eurotrucks2 -nointro
bash: eurotrucks2: командата не е открита
[rado@arch]: /media/1000GB/GAMES/ETS2/game/bin/linux_x64>$ ./eurotrucks2 %nointro%
./eurotrucks2: error while loading shared libraries: libsteam_api.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Не. В Стийм цъкаш десен бутон на играта (в случая Евро Трък 2), отиваш на Свойства, на "пускови опции" и там пишеш просто "-nointro" без кавичките. Като пуснеш играта, двете клипчета в началото биват прескочени и ти показва директно менюто, където си избираш профилите.
[rado@arch]: /media/1000GB/GAMES/ETS2/game/bin/linux_x64>$ ./eurotrucks2 -nointro
[rado@arch]: /media/1000GB/GAMES/ETS2/game/bin/linux_x64>$ ./eurotrucks2 %nointro%
Така не се подават команди на скрипт, редактирай самия скрипт
petie ти е казал - погледни си шорткъта как се стартира играта. Това %nointro% няма как да стане. В Steam се задават параметри с "ключове плюс %command%", като %command% си е точно така написано и е винаги в края.
Абе, ти кракнатият ETS2 ли се опитваш да подкараш Няма да стане тая както си я мислиш, поразгледай скрипта, хакер го раздаваш, не прелоудваш библиотеките и затова ти реве
Опитах се да я пусна директно с изп. файл, все едно съм го кликнал, само че през терминала. А пише, че командата не е открита, защото пробвах без ./ пред името на файла.
Първо мислех да го пиша това темата за подкарване и инсталиране на игри под линукс, но после ми хрумна, че може да потъне в небитието пост след пост...
Напълно съгласни сме с тези, които са на позиция за мир – има различни инициативи, стартирани от различни държави. А тези, които считат, че трябва да...