gcolor2 гледам, че още го има за Арч (нали още не си твърд КДЕ фен).
На самата среда. То и на Гном не съм фен, но и едните и другите имат много добри програми. Това обаче не означава, че бих си инсталирал която и да е от двете среди. Е, КДЕ може и да го инсталирам, когато си оправят двата дразнещи бъга с иконите и мултимедийните бутони след 20-30 години.
Което ме подсеща, че още една уиндоуска програма мога да я пратя в кофата. Досега ползвах Color Detector, за да "грабвам" цветове от екрана, но с доста ограничени възможности (както може да се очаква от уиндоуска програма).
Остана да намеря програма, която да може да добавя outlining (контур) на текст, така че да прилича на субтитри. Намеря ли такава, Ирфан Вю също отива в кофата.
Пак се побърках - бях сложил Дебиан на компа, но не го инсталирах както си го инсталирам и имаше някакъв конфликт, и не излизаха в панела някои от иконите. Викам, чай го видим новото Ксубунту. Направо го инсталирах с некс, некст и всички отметки сложени... Постфактум видях, че ще имам дял /dev/sda5 в ext4, ... накрая инсталира и още едно ядро (но не махна старото, "поумнял" е инсталатора, явно)... кво стаа тука. Сега гледам, че имам и fat32 дял...
Пробвай да пуснеш играта с Pulseaudio. Получава се понякога при някои игри и няма нищо общо с ядрото доколкото знам.
Това беше първото, което пробвах - пак същото. Довчера си записвах НФС-то без проблем. Като излезе 5.6.10 и си ива майката. И то, играта няма звук само ако пусна ССР да записва. Ако го оставя отворен без да записва, играта си има звук. А на НФС-то, ако го пусна да записва, освен, че няма звук, ами и играта крашва по някое време.