Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Компютър за игри под Linux.

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт май 23, 2017 15:31

Компютър за игри под Linux.

Мнение от ac28 »

Ако се вземе конфигурация за игри под Linux базирана на
AMD Ryzen 5 3600 дали ще има проблеми , защото съм чел ,че за Linux по-добрият вариант е Intel. С AMD имало проблем понякога(може да е ставало дума за видеокартите) или това е в миналото. Става дума за Linux Mint 19.3 или Manjaro.
Другият вариант е intel i5 9600К , но с него май излиза по-скъпо. Ryzen 5 3600 си има и вентилатор. RAM 2 Х 8 GB.
Картата ще е GeForce GTX 1660 Ti OC или GeForce GTX 1660 Super .Втората не е ли по-добър вариант като се гледа цена-производителност.
Само за дъно не съм мислил.
Прочетено: 1604 пъти
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Компютър за игри под Linux.

Мнение от Shaker »

AMD са супер като процесори и мисля че работят добре под Linux :thumbright:
Но за видеокарта, трябва задължително да е nVIDIA. Единствено те си поддържат добре драверите за Linux и то за доста дълго време. Другите изобщо не го правят това...
Относно кой модел, тук вече не съм много запознат, защото не ме интересува това :lol:
Лично аз си използвам RTX 2060 (на лаптоп) и съм много доволен. Последно играх "Вещерът 3 GOTY" (купена на физически носител, ама аз използвах кода за GOG) и я превъртях. Много добре си вървеше игрицата :headbang:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Напротив, има редица игри, които не работят с Ryzen 3. За да се играе на сигурно - Intel+NVIDIA :съгласен:
Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ac28 »

Mozo написа:
вт апр 28, 2020 20:12
Напротив, има редица игри, които не работят с Ryzen 3. За да се играе на сигурно - Intel+NVIDIA :съгласен:
Жалко. Бях направил разчет за AMD Ryzen 5 3600 . Картата задължително ще е NVIDIA. Intel Core i5-9400F дали е вариант. Конфортна игра на 1080p . Cyberpunk 2077 като излезе и Red Dead Redemption 2 ми е целта.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Бая по-слабичък е. Иначе за Cyberpunk 2077 все още не се знае дали ще може да се играе под Linux, а RDR2 все още не може да се подкара, а дори и да се подкара за в бъдеще, няма да можеш да я играеш, ако не си я купиш, защото е с Denuvo и кракът няма да работи с Wine и това е сигурно на 99.9%.
Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ac28 »

За да не пускам нова тема . Филмите са с 24кадъра в сек. и видеото ,което снимат смартфоните е средно 30 fps . Защо при игрите дори 60 fps се считат за малко , като филмите с 24 кадъра в сек. не насичат. Има ли смисъл от монитор 144Hz -240Hz и видима ли е разликата между монитор 60Hz и 140. Все пак човешкото око има лимит. Колко е fps e минимума за комфортна игра .
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Зависи от играта. Иначе има разлика между 60 и 144, но не се втелясвай чак толкова. Аз още си карам с 60 :mrgreen:
Изображение
kracode
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср май 22, 2019 08:53

Мнение от kracode »

Аз съм с изцяло amd pc -ryzen 5 3600 +rx5700xt,не е имало проблем с игрите.Това с интела е малко като при apple,лежат на стари лаври.Имам познат който работи в голям сервиз и каза ,че на 100 компютъра само 2-3 са интел .Масово хората купуват amd+nvidia.Като аз също изчаквам да видя какви карти ще изкарат nvidia ,ако е голям скока в пърформърса ще скоча на 3070 или 3080.
За мониторите бих казал ,че има разлика като играеш на 60 и 144 hz.Които не са капризни ,могат и да не видят разликата.
mint debian
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

kracode написа:
съб май 02, 2020 09:37
Това с интела е малко като при apple,лежат на стари лаври.
Няма такова нещо.
kracode написа:
съб май 02, 2020 09:37
Аз съм с изцяло amd pc -ryzen 5 3600 +rx5700xt,не е имало проблем с игрите.Това с интела е малко като при apple,лежат на стари лаври.Имам познат който работи в голям сервиз и каза ,че на 100 компютъра само 2-3 са интел .
Имам един познат, работи в музикален магазин. Казва, че на 100 клиента само 2-3 си купуват Мейдън, всичко друго е чалга. Това едва ли означава, че Буболина е по-добра от Стив Харис...
Изображение
kracode
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср май 22, 2019 08:53

Мнение от kracode »

Не казвам ,че интел е лош процесор.В момента процесорите на amd доста добре работят и са за предпочитане при десктоп машините.След година-две може да се обърне палачинката ,тогава ако сглобявам машина ще си взема интел.Колкото повече "УЖ"се борят двата гранда по-добре за потребитела.Като гледам цените ,те няма да паднат ,но дано за определени пари се вземе по-производителен процесор.Аз не деверувам на марки и не ме интересува ,за дадена сума искам да взема най-доброто което се предлага.Според теб амд ако не бяха се разшавали,дали интел щяха да се напънат за нещо по-добро?
mint debian
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ама аз не казвам, че е лошо, но да казваш, че Интел лежали на стари лаври, сякаш не изкарват процесори и не правят на мармалад AMD.
Изображение
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Shaker написа:
вт апр 28, 2020 17:24
"Вещерът 3 GOTY" (купена на физически носител, ама аз използвах кода за GOG) и я превъртях. Много добре си вървеше игрицата :headbang:
Изкефи ме в Blood & Wine expansion-а как са пренаписали графиката с bloom и HDR. Уникална игра. Все още разцъквам, от време на време. Винаги намираш нещо ново в пъстрия им свят, което преди не си срещал. Също развиването на героя има няколко пътища. Ако се развива на фехтовка (червения клон) и тук-там магии (синия), няма проблеми нито в началото, нито по-натам. Ако обаче го развиеш в мутации (зеления) и специални умения, с някой друг знак от магиите, в началото е трудно, но после става изрод. Особено със свръхмутациите в Blood & Wine.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ac28 »

За да се играе на 144 hz трябва ли яка видеокарта и процесор . Ако се играе с по-слаба конфигурация и се пусне на 144 hz дали ще насича. С други думи изискват ли тези 144 hz определен хардуер- видеокарта и процесор. G-Sync и FreeSync наистина ли вършат ли работа за да няма насичане или е повече комерсиален трик.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Бъркаш понятията. G-Sync и FreeSync са технологии против тиъринг, който няма нищо общо с насичането от слаб хардуер. Да, при всички положения ти трябва много яка карта за 144Hz. Ама много яка - 2 бона и нагоре според заглавието.
Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ac28 »

Има ли добър вариант за процесор AMD или Intel с вградено видео последно поколение. Да вървят на него игри макар и не на max, но прилично. Става дума за WOW Classic и The Witcher 3: Wild Hunt . Всъщност коя е най-добрата вградена видео карта за момента.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Хардуер”