Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Откраднато от нета

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Откраднато от нета

Мнение от Mozo »

Да, в България е най-зле, по-зле няма никъде на света. Точно така, давай, типичен българино :evil3:
Прочетено: 8743 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
пон апр 20, 2020 17:33
Да, в България е най-зле, по-зле няма никъде на света. Точно така, давай, типичен българино :evil3:
Абе дали сме най-зле не знам, но е факт че гоним дъното. Не сме цъфнали и вързали, откъдето и да го погледнеш .... колкото и да се опитваш да го изкараш български песимизъм, мрънкане или оплакване.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Точно такова е. И въобще не сме на дъното, стига комунистически мантри :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
пон апр 20, 2020 18:52
Точно такова е. И въобще не сме на дъното, стига комунистически мантри :thumbright:
Е, те такова изказване ме вади от чорапите. Сто пъти ти се каза, и не само от мен, че никъде по света не е имало и няма да има комунизъм. Аз пък още по-малко съм фен на М.+Е.+Л.
А мантра е:
Мантрата е свещена сричка, дума или строфа, обикновено написана на санскрит. Думата мантра е санскритска дума
Вж. Уикипедия
Де комунизъм, де будизъм, де санскрит :p
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ма тя тая мантра си е комунистическа, не санскритска, аз не съм виновен :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Кой го е страх от големия лош корона вирус?
Хроники на абсурда (извънредното положение)
Вожда обяви среднощен преврат... упс.. извънредно положение. Ама то се обявявало от президент. Нищо Тиква чу, че Европата дава пари и вдигна крак да го подковат: "8 заразени. Затваряме всичко."
"Ама не може ли поне да си допием бирите?"
Явно не може.
Я това Годжи ли е? Не, Тиква има марионетка, парцалена кукла с униформа и пагон.
Стадо овце: VSI4KI 6TE OMREM! Запасете се с гъз папир.
Мила родна картинка. Опашка пред магазина и празни рафтове.
Собственици на вериги (потриват ръце): Изкупихте залежалите стоки, дето миналата седмица и на промоция не ги искахте.
Куха лейка тип BG-mama: Корона вирусът прекрати нощния разврат; жените станаха домакини и гледат децата, докато мъжете работят. Не ви е срам! Да си пуснете децата да си играят на детската площадка. Генералът каза вкъщи! Чакайте да ви снимам и да ви сложа на стената на срама за назидание!
Човече с униформа: Казах хранителен, аптека, банка. Не ме занимавайте с глупости с глупости като фризьорски салони и фитнеси!
Шайка идиоти от МС: Опа, тая заповед не я доизмислихме... Отваряйте, каквото трябва, ние ще напишем нова."
Пак не я доизкусурихме, айде нова.
Абе я пишете декларации. Само ние ли ще пишем?!
След символът на соца - опашката пред магазина, се върна и жителството.
Вече официално ни следят телефоните.
Явно извънредното положение е машина на времето - върнахме се с 50 години назад.
Ама нали плакахте за живково време, ето ви го.
Доноснците пак са съвестни граждани и снимат и изказват гражданско възмущение.
На какво прилича това! Срамота! Позор! Разврат! Вижте ги, не ги е срам! Ще ми играят на топка в парка! А ние седим вкъщи да ви пазим!
Човече с униформа: Няма да ходите на работа. Не може в парка, аз всявам паника, а вие се разхождате. Марш в супермаркета докато имате пари. Ще си стоите у дома! Освен ако не трябва да си плащате данъците. Освен, ако не трябва да храните банките. Можете да отскочите и до застрахователните компании и фирмите за бързи кредити. Там опасност от корона вируса няма! Тези институции са извън всякакви извънредни мерки! За тях няма забрани! Тях никакъв вирус не ги лови! Когато си платите данъците, тока, водата и разбира се сметките към мобилните оператори, може отново да се затворите в къщи. Спокойни че вашето правителство мисли за вас! Ще излизате, когато Тиква усвои парите.
Всички са тръгнали да се разхождат като 5 бона, родната милиция ни пази.
Човече с униформа: Стойте си вкъщи!
Явно положението е сериозно. Човечето смени униформата, а армията ще стреля срещу вируса.
Доносниците са още по-съвестни и подават сигнали за опасни престъпници и рецивидисти, които се разхождат или седят в някоя градинка.
Кмет с име на цигански музикант: Магазините на Главнта трябва да се затворят!
Човече в униформа: Черни овце, какво се разхождате по Главната?!
Кмет си име на цигански музикант: Стойте си вкъщи! Генерала каза!
Някаква Дани: Магазините на Главната не трябва да се затварят! Кафе машините трябва да работят, защото ги зарежда фирмата на мъжа ми.
Собственици: Магазините на Главната са затворени от обявяването на извънредното положение. Повечето даже вече фалираха.
Човече с униформа: Да не излиза!
Кмет с име на цигански музикант: Който не суша Генерала - глоба!
Шайка идиоти от МС: Маските са задължителни, маските не са задължителни, маските са задължителни. Маски от Китай не дойдоха, защото откраднахме парите, слагайте шалове.
В Пазарджик си слагат бурките.
Слагаме намордници да не лаем и да не хапем, защото Тиква иска послушно стадо.
Всички си отварят магазините на принципа "не, че някой има пари да пазарува, ама поне да не стоим вкъщи".
Човече с униформа: Да не изиза!
Пазарът е с жълта лента като от местопрестъпление, защото там за разлика от супермаркета върлува големия лош корона вирус.
Човече с униформа: Останете си вкъщи!
Три патрулки. Да не е станало убийство? Не, още по-страшно някакви хора се разхождали по улицата без маска.
Нереализиран старшина а.к.а Общинска охрана: Ти къде? Генерала каза да си стоите вкъщи!
Я, ние сме си имали президент! Какъв ни е умничък, а го избрахме, за де не се показва недоразумението Цецка, когато пуснеш търсене "президент на България" в гугъл.
Тиква: Свекърва! От ония злобните!
Тиква обикаля по къра и прегръща работници. Марионетката тръгна по стъпките на кукловода - реже ленти. За тях няма КПП, пред камерата вирус не лови.
В Пловдив построиха курник и Човечето с униформа го откри тържествено. Цяла делегация начело с кмета с име на цигански музикант ръкопляска. Най-доволен е Стефчо Афтографа.
Тиква: Аз съм месията на стадото! Аз ви спасих! Ако не бях в моргите нямаше да има място и ледените пързалкки ще станат хладилни камери! Ако не съм аз да ви пазя щяха да дойдат камионите с трупове. Слушайте ме иначе идват Оня с косата и Торбалан.
Стадо овце: Ние сме свикнали на милиционерщина! Ние искаме репресия! Ние най-обичаме дебел и четвъртит без вазелин!
Шайка идиоти от МС: Честито! Получавате още един месец! И безлихвени кредити с 10% лихва.
Тиква: Ако не искате кредити си продайте мерцедесите, за да си платите на работниците. Ето ви дарителска сметка, дарете си пенсиите, аз си дарих цялата заплата на една самотна майка в Барселона.
Тиква: Ако нямате хляб, яжте фурми!
Човече с униформа: Стойте си вкъщи!
Шайка идиоти от МС: Извънредното положение ще продължи докато има пари за крадене. Извинете, за усвояване искахме да кажем.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Това изглежда истинско и ме ужаси.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Не съм му фен на гологлавеца, но интересно как могат да се оборят думите му. Аз не съм достатъчно дабра в аритметиката, но тук не се искат познания по интегрални уравнения или нещо още по-сложно.
Колко плащаме на един български депутат?
(за да научите отговора, текстът се чете докрай)

Основните възнаграждения на българските депутати се преизчисляват на всяко тримесечие по следния начин: Средната работна заплата в бюджетния сектор през последния месец от предходното тримесечие се умножава по три.
От 14 май няма да има извънредно положение, което означава, че депутатите ще започнат да получават пълните си заплати. Въпреки грандиозния сканадал от началото на април, новите им заплати все пак ще бъдат изчислени на базата на средната заплата от декември 2019 г., когато нямаше финансова криза, а ръст на доходите.
През декември доходите бяха най-високи, защото тогава в бюджетния сектор се раздаваха и коледни бонуси.
А сега нека видим какви заплати ще получават депутатите от 14 май, според сега действащите закони и правилници.
Както отбелязах, един депутат трябва да получи средномесечната заплата от декември, умножена по три. Такъв е законът. И така, средната заплата в бюджетния сектор през декември е 1416 лв. Умножена по три, това прави 4248 лв. основно месечно възнаграждение за депутат.
4248 лева. Но това не е всичко. Според Правилника на Народното събрание, председателят на Парламента получава месечно възнаграждение с 55 на сто по-високо от основното месечно възнаграждение, заместник-председателите на Народното събрание - с 45 на сто, председателите на парламентарните комисии и председателите на парламентарните групи - с 35 на сто, заместник-председателите на комисии - с 25 на сто, членовете на постоянна комисия - с 15 на сто, и секретарите на Народното събрание - с 10 на сто.
Сега. Да вземем депутатът с релсата Валери Симеонов. Той трябва да получи основно месечно възнаграждение от 4248 лв. Понеже Валери Симеонов е и заместник-председател на Народното събрание, той трябва да получи плюс 45% от сумата от основното възнаграждение. Ще получи още 1911,60 лв.
Но Валери Симеонов членува и в две постоянни парламентарни комисии. Това означава, че ще получи още пари - плюс 15% за участие в едната комисия и плюс 15% за участие в другата комисия. Ще получи два пъти по 637,20 лв. или още 1274,40 лв. Така заплатата на Валери Симеонов стана 7434 лв.
Но и това не всичко. Към основните възнаграждения на депутатите се начисляват допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит - 1 на сто за всяка прослужена година!
Да се върнем на Валери Симеонов. Ако приемем, че той има 40 години трудов стаж (все пак е на 65 години), парите му ще се вдигнат с още 40%. Т.е. с още 1699,20 лв. Така вече заплатата му възлиза на 9133,20 лв.
Но и това не е всичко. Ето една от “любимите” ми алинеи:
“Народните представители могат да получават допълнителни възнаграждения при реализирането на приоритетни за страната задачи”. Кой ги определя тези приоритетни за страната задачи и колко струва това на данъкоплатците - въобще не е ясно. Дали пък за депутатите не беше приоритетна задача гласуването на извънредно положение във време на пандемия и дали те вече не са получили допълнителни възнаграждения за реализирането на тази приоритетна задача?
И това не е всичко. Ето нещо забележително - Народното събрание поема допълнителни разходи на народните представители в размер на две трети от основното месечно възнаграждение на народните представители!
Тоест, за всеки депутат ние плащаме по още 2832 лв.! Ето, че вече Валери Симеонов ни излиза 11 965,20 лв. на месец. Минимум.
Ще отбележа, че по време на извънредното положение, депутатите не се отказаха от тези така наречени “безотчетни пари”, за които няма никакъв контрол как и за какво се харчат. Излиза, че българският депутат дори, когато се е отказал от заплатата си, пак получава близо 3 000 лева.
Обърнете внимание и на следното епохално законодателно творение - ако един депутат има научна степен “доктор”, то той получава още 10 на сто от основното месечно възнаграждение, а ако е “доктор на науките” - още 15 на сто!
Сега, няма да се учудя, ако голяма част от депутатите се окажат доктори или доктори на науките. Знаем, че всички там са мозъци. Да вземем депутата Лъчо Мозъка. По собствените му думи, той е доктор на науките от 2009 г. Какъв доктор на науките е Лъчезар Иванов не знам, само знам, че преди години беше уличен в плагиатство на научен труд. Тъй като е доктор на науките, независимо дали е плагиат или не, Лъчо Мозъка ще получи 637,20 лв. към основното си месечно възнаграждение.
Лъчо Мозъка получава още едни 637,20 лв., защото е постоянен член на Комисията по култура и медии. Специално отбелязвам това заради пълния абсурд - Лъчо Мозъка е член точно на Медийната комисия, при положение, че именно Лъчо Мозъка осъществи натиск над една медия да не излъчва репортаж за негов приятел-митничар. Ей това е медиен човек!
Ще добавя още нещо - по професия Лъчо е гинеколог.
Но, уви, и това не е всичко. Ние, данъкоплатците, покриваме и много други разходи на депутатите - покриваме им разходите за всякакъв вид транспорт - за депутатските автомобили с шофьор, за самолетни билети, дори забележете - “за водния транспорт - първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа.”
Ние, данъкоплатците, покриваме и разходите за ведомствени жилища на депутатите, за ремонти и обзавеждане на тия жилища. Даже и данъците на тия жилища са за наша сметка.
Ние, данъкоплатците, дори осигуряваме застраховки на депутатите.
И така, тук вече е абсолютно невъзможно да кажем колко над 10 000 лева ни излиза депутатът с релсата или пък депутатът Лъчо Мозъка.
От всичко това, което ви изброих, можем да заключим, че един народен представител ни излиза около или над 10 000 лева месечно, въпреки че им се правят удръжки за осигуровки и данъци! И забележете - става въпрос за депутатите в Народно събрание, което със сигурност е най-некомпетентното и най-слабо юридически подготвеното в историята на България.
И за финал още една новина, свързана с едни други милиони- от 14 май партиите отново ще започнат да получават партийните си субсидии от 8 лева на глас. И така, в края на юни партия ГЕРБ ще получи субсидия за 4 месеца в размер на над 3 милиона лева, БСП - на над 2 милиона и половина лева.
Благодарение на безценните български депутати, освен високата субсидия от 8 лева на глас, продължава да важи и възможността за неограничено финансиране на партиите от бизнеса, както и възможността за ползване на напълно безплатни офиси от страна на партиите.

P.s. За прочитането на този текст са ви нужни 5 минути, докато чакате на опашката в Бюрото по труда.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Администрацията трябва да е добре заплатена и който твърди обратното не е в час. И да, във всяка една държава народът плаща за депутатите си, няма кой друг.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
чет май 07, 2020 19:11
Администрацията трябва да е добре заплатена и който твърди обратното не е в час. И да, във всяка една държава народът плаща за депутатите си, няма кой друг.
Ти на ония 240 угоени крадливи свине народни депутати ли им казваш?
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това са, други няма. Има и читави, айде стига с това черногледство.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Изображение
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Оооо, псувам си като каруцар, всичките ги псувам, особено ако се омажа с черен катран от дизел или трябва да му извадя нещо, което е завряно на кучето в г..а :toothy10:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Че то без това работата не върви :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”