Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Имам си нов лаптоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Имам си нов лаптоп
Тъпото е, че аз лично съм го тествал тоя компютър и знам, че му няма нищо. Затова и още в началото казах, че няма логика да забива и то по същия начин като предишния лаптоп 
Прочетено: 14699 пъти

Ето:Тамболианеца написа: ↑съб мар 14, 2020 10:21За да приключим с диагностиката на диска, още една проверка.
Отваряш терминал, и изпълняваш командата:Копираш целия изход от командата като текст!! и го даваш тук.Код: Избери всички
sudo smartctl -a /dev/sda

Напълно прав си Мозо

Благодаря и на двама ви

Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
@Mozo
"няма логика да забива и то по същия начин като предишния лаптоп" ??
Значи вече е почти сигурно - прави го софтуер, а не хардуер. Това е логиката.
Може да са пикливите нон-стоп трупащи се CPU пачове към кърнела, може да се онези специфични програми, които тя използва.
@Mouse
Нямаш инсталирана изначално тази функционалност
(което е потресаващо за дистро от ранга на Mint)
"няма логика да забива и то по същия начин като предишния лаптоп" ??
Значи вече е почти сигурно - прави го софтуер, а не хардуер. Това е логиката.
Може да са пикливите нон-стоп трупащи се CPU пачове към кърнела, може да се онези специфични програми, които тя използва.
@Mouse
Нямаш инсталирана изначално тази функционалност

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Което е лесно поправимо
Иначе тя като софтуер няма нищо кой знае какво - браузър и една виртуалка. Почти базова инсталация. Мисля си да пробваме да махне приставката, която показва температурата на процесора, защото някои казват, че правела проблеми. Лично аз я използвам от поне пет години и нямам никакви ядове с нея, но знае ли човек

Иначе тя като софтуер няма нищо кой знае какво - браузър и една виртуалка. Почти базова инсталация. Мисля си да пробваме да махне приставката, която показва температурата на процесора, защото някои казват, че правела проблеми. Лично аз я използвам от поне пет години и нямам никакви ядове с нея, но знае ли човек

Заредих Скайпа и ще го оставя поне два-три часа.
Принципно от тогава, когато писах тук, не е забил нито веднъж. Може да е било от нещо където съм влизала. Чистя го вечер преди спиране.
Принципно от тогава, когато писах тук, не е забил нито веднъж. Може да е било от нещо където съм влизала. Чистя го вечер преди спиране.
Плъхолюбител

Откакто писах и пуснах Скайпа до преди минута го загасих - дзверо не заби нито веднъж. Какво му стана преди дни - не ми е ясно. Явно не е от Скайпа. За сега на Делския фронт е спокойно 

Плъхолюбител

Не е моя темата, ама пак е за нов стар лаптоп.
"Пиша" си флашките с gnome-disk-utility, обаче дали е от средата (lxde - на Дебиан и Лубунту), дали е от програмата, дали е от "желязото" (на него слагам една пара) - флашката е записана, пък още не го е отчело за такова... докато не ми хрумва умната идея да минимизирам прозореца и о, ама не може да бъде - записва се/приключва за миг.

Имам
като параметър в grub. Ако вярвам на викито на Арч, подразбиращо си го има пуснато и искам да го спра това dpm, най-малкото за да не отключвам 2 пъти при заключване.
П.П. Не гледам само екрана, гледам и флашката - спряла е да мига преди 100 лета.
"Пиша" си флашките с gnome-disk-utility, обаче дали е от средата (lxde - на Дебиан и Лубунту), дали е от програмата, дали е от "желязото" (на него слагам една пара) - флашката е записана, пък още не го е отчело за такова... докато не ми хрумва умната идея да минимизирам прозореца и о, ама не може да бъде - записва се/приключва за миг.

Имам
Код: Избери всички
radeon.dpm=0
П.П. Не гледам само екрана, гледам и флашката - спряла е да мига преди 100 лета.
Селски, Начо Селски.
Е, инсталирах xserver-xorg-video-r128 и xserver-xorg-video-mach64, преинсталирах linux-firmware и махнах всякакви мои хрумки от grub... Ако не друго, поне работи с по-малка консумация на РАМ при зареждане.
Ама забързване(то) дето ми трябва - няма от къде да дойде.

Селски, Начо Селски.
Продължението:
Излизаше ми надпис do_IRQ: 1.55 No irq handler for vector на който не обръщах внимание. Поразтърсих се - няма единно мнение как да се реши (и дали е решено в новите ядра). Но дава отговора защо се случва тая случка.
П.П. Ще търся вариант без обновяване на БИОС, сега време валяло.
И да, ще пробвам и как е в Арч (въпреки, че скриване на проблем, не значи, че го няма).
Излизаше ми надпис do_IRQ: 1.55 No irq handler for vector на който не обръщах внимание. Поразтърсих се - няма единно мнение как да се реши (и дали е решено в новите ядра). Но дава отговора защо се случва тая случка.
П.П. Ще търся вариант без обновяване на БИОС, сега време валяло.

Селски, Начо Селски.
Трябва да го хвана гада, поне за инфо за мен.
Намерих си занимавка.

Селски, Начо Селски.
Не знам дали това ново решение е на лаптопа, на мишката или на домашния полтъргайс - май последния няма вина.
Когато съм в Камината и цъкна на "Бързи връзки", за да видя новите неща ми отваря нов таб
Същото прави и при други сайтове. Цъкнеш да видиш нещо и вместо да се смени картината ти отваря нов таб. Понякога ако не погледва два-три са се надиплили горе. Дали мишока и за това е виновен или нещо друго става?
Когато съм в Камината и цъкна на "Бързи връзки", за да видя новите неща ми отваря нов таб

Плъхолюбител

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Путин: Винаги имам желание да ударя някого (ВИДЕО)
от Mozo » пон май 05, 2025 12:10 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 17 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон май 05, 2025 12:10
-
-
-
Кметът на район „Изгрев“: Имам адекватно и справедливо решение на кризата с презастрояването
от Mozo » пет дек 13, 2024 12:26 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 35 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет дек 13, 2024 12:26
-
-
- 6 Отговори
- 84 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 20, 2025 15:19
-
-
Сапьори и барети под прозорците на президента заради чанта от лаптоп (Снимки)
от Mozo » ср сеп 04, 2024 12:56 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 93 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср сеп 04, 2024 12:56
-
-
-
Калин Стоянов не отрече, че може да каже "да" на Пеевски: "Имам и други покани"
от Mozo » ср авг 21, 2024 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 72 Преглеждания
-