Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Хранене на болен

Хоби, интереси, съвети
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Хранене на болен

Мнение от Mouse »

Не съм сигурна за мястото на темата, но Мозо ако трябва да я премести.

Майка ми е 31-ви набор и вече не може да се оправя сама. Днес синът ми я качи при мен.
Водена е по лекари и там като я гледаха не установиха нищо конкретно, от което да я боли стомаха. Освен старостта, изтъняли черва, изтъняли стени на стомах ..... все нормални за възрастта й неща.
Проблемът е, че тя отказва да яде. Отказва да пие чай. От всичко я болял корема и за това отказва всичко. Как да я накарам да се храни, дори по малко? Какви храни според вас ще са подходящи за изтънял вече стомах?
За обяд има варен ориз (2 лъжици), ще направя млечно кремче за следобяд и картофено пюре за вечеря.
И нищо друго (като изключим пилешка супа) не ми идва на ум. Моля помагайте с идеи какво да й готвя при нейното състояние :pray:
Благодаря :поклон:
Прочетено: 234 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Хранене на болен

Мнение от Mozo »

Този съвет трябва да ти го даде тесен специалист 8-[
Изображение
Потребителски аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36

Мнение от elementaryos »

Имах подобно преживяване миналата година по това време. За съжаление няма много варианти.
Ако човека не иска да се храни, никой не може да го накара. Виках всякакви лекари, едни го заплашваха, други го увещаваха... Няма ефект. Единствено психолог може да помогне, но пак си зависи от човека.
Въоръжи се с огромно търпение. Друго незнам какво да ти кажа...
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
съб фев 29, 2020 12:26
Този съвет трябва да ти го даде тесен специалист 8-[
Мозо, водили сме я къде ли не, взимали сме мнение от лекари и диетолози. Не е оставена на самотек, но тя отказва. Тъй като е и напълно глуха не обръща внимание какво й говорят докторите. Знаеш, че Док са приятели. Дори си обръща настрани главата когато той се опитва да говори с нея.
elementaryos написа:
съб фев 29, 2020 12:35
Имах подобно преживяване миналата година по това време. За съжаление няма много варианти.
Ако човека не иска да се храни, никой не може да го накара. Виках всякакви лекари, едни го заплашваха, други го увещаваха... Няма ефект. Единствено психолог може да помогне, но пак си зависи от човека.
Въоръжи се с огромно търпение. Друго незнам какво да ти кажа...
Благодаря ОС! Ще се видя в приключение :sad:

Извинявайте, може би не трябваше тук да питам. Мозо, не знам как се трие цяла тема и те моля ти да я изтриеш.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Няма защо да се трие PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18