А за мързеливите и простите като мен има youtube-dl-gui .
Ето една причина да харесвам клипграб повече: той може да ти свали видеото в оригиналния формат, в който е качено видеото - MKV, както и да си избереш от наличните качества - от 1080p до 360p. Докато твоето любимо нещо поддържа само WEBM и mp4. Даже и в настройките му за видео формати (като цъкнеш на колелцето горе вдясно) никъде не фигурира MKV.
А за мързеливите и простите като мен има youtube-dl-gui .
Ето една причина да харесвам клипграб повече: той може да ти свали видеото в оригиналния формат, в който е качено видеото - MKV, както и да си избереш от наличните качества - от 1080p до 360p. Докато твоето любимо нещо поддържа само WEBM и mp4. Даже и в настройките му за видео формати (като цъкнеш на колелцето горе вдясно) никъде не фигурира MKV.
Да разпръсна малко мъглите на заблудите...
1. Няма такова нещо като оригинален MKV формат в Тубата : https://support.google.com/youtube/trou ... 8402?hl=en
2. WebM e стандартизиран MKV, MKV не е WebM;
3. Сорсът на ClipGrab е потресаващо наивно-елементарен като функционални възможности спрямо youtube-dl;
4. И двете ползват ffmpeg като бекенд за on-the-fly конверсии към формат. В ClipGrab са фиксирани и шепа като брой, в youtube-dl са ограничени единствено от възможностите на ffmpeg и фантазията на потребителя;
5. Елементарни браузер-интегрирани екстеншъни предлагат значително повече възможности от ClipGrab за сваляне видео от Тубата.
1. Няма такова нещо като оригинален MKV формат в Тубата
Аха, добре. И затова като кача 1080p mkv видео с размер 59 МиБ и после го сваля с клипграб, то си става mkv с точно същия размер и е 1:1 с това, което съм създал преди да го кача.
Да няма загуба на качеството е очакваният желан резултат.
Ако все пак държиш на загуба на качество можеш най-лесно да се изтестваш за ъплоуд на HD/2K/4K видео при скорости по-ниски от допустимите за ъплоуд за същите, секция Bitrate: https://support.google.com/youtube/answer/1722171
Приятелю, под мързелив и тъп имам точно това предвид - да не търсиш под вола теле. Ако искаш прецизност - има си конзолен youtube-dl и там си има всичко. Когато те мързи, се задоволяваш със каквото се предлага. Clipgrab не предлага нищо повече от интеграция с клипборд менидъра, но тънките настройки не стават по лесния начин (обикновено). Покажи, моля, кои сайтове поддържа Клипа. И, не, не приемам за предимство, наличността като снапове, флат-пакети и други изгъзици. ДиЕла иска само Питон (не Питон-3) и четене на ръководството му. Освен всичко друго, има и интеграция (от негови фенове) които са създали и други благинки с него. С Клипа не знам/не съм срещал и една.
A,да, не искам да те отказвам от Клипа. Аз също го понякога ползвам. Не искам да имаш грешна представа/виждане за youtube-dl.
Днес брат ми ми докара едни хора за инсталация. Този път не ми се наложи да ги навивам и обяснявам за Linux, брат ми ги беше подготвил На горкия лаптоп беше сложено недоразумението Windows 10. Буутнах, само видях логото, задържах копчето и това беше последното му издихание Първите впечатления на хората - лаптопът е много по-бърз, изглежда много по-добре, много по-удобно е. Супер щастливи са и казаха, че ще си купуват и нов лаптоп и ще звъннат задължително, като попитаха как да си купят лаптопа. Казах им - без операционна система, натам е лесно. Тръгнаха си изключително щастливи
На мен пък ще ми влачат един, на който задължително трябва да му инсталирам Повръщандоус 10. Заради някакъв автомобилен софтуер. Чакам да се обадят, за да ги питам какъв е този софтуер и да видя дали не мога да го подкарам под линукс. Щото ако тръгне, ще им инсталирам Говняндоус 10, ама когато цъфнат налъмите.
Леле, колко много бозиндоуски цъкачи има във ФБ групата "линукс за българи" - просто не е истина! Искат да има шарен графичен интерфейс, с който да могат да си инсталират дистрото с 2 клика без много да мислят, точно както е при бозиндоус. Като им чета простотиите, ме хващат нервите!