Това обяснява защо се държат точно като Майкрософт, като ти налагат тяхното си, без да ти дават избор. Така както няма бивши агенти на ДС, така няма и бивши агенти на Майкрософт - старите навици и индоктринацията не умират.Тамболианеца написа: ↑вт яну 07, 2020 21:01Изненадка - Steam за Линукс бил творение на бивши Майкрософт служители.
What isn't commonly known is that the original Steam Linux effort was started and led by a number of ex-Microsoft employees who, for various reasons, believed that Windows was going in the wrong direction.
https://www.gamingonlinux.com/articles/ ... &aid=15715
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
На това лайв режим ли му казват?
Защото Уиндоус няма лайв режим и видеото ти е фейк а не лайв режим Горещо копеле

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Това няма нищо общо с лайв режим. Иначе още на времето ХР SP1 имаше бъг при инсталацията на 11-тата минута, когато понякога забиваше и трябваше да извадиш медията, за да продължи.
Защото е доста капризно откъм драйвъри, защото взема майка си и баща си като място и защото зарежда толкова дълго, все едно инсталираш. Linux буутва за около 30 секунди.

Офтопик:
"Интересна работа", на exfat файлова система ако папката се казва "Дебиан" или "ДеБиАн" ще рече, че са едни и същи. И могат да станах "хубави неща" от това.
Селски, Начо Селски.
Aз съм срещал и ползвал живи уиндоуси, но това са били самоделки.
И то доста моднати.
Но това никога, доколкото знам, не е бил официален feature на Майкрософт.
Едиствено казвам, че такова нещо като жив Windows няма.
Те МS искат един Windows да се ползва за един или най много няколко компютъра за колкото е платено.
Не им знам точно политиката, но със сигурност не искат да хванеш едим уиндоус и
с него да обходиш десетки машини ей така.
Затова и вероятно инталаторът на Windows не поддържа да го инсталираш на външен носител.
Това че някой с хак е успял е друга тема.
Друг е въпросът, че живите дискове са си главно за проба и аварийни случаи.
Те не са за ежедневна употреба.
Някои предлгат опция да се копирав паметта, други не.
И то доста моднати.
Но това никога, доколкото знам, не е бил официален feature на Майкрософт.
Едиствено казвам, че такова нещо като жив Windows няма.
Те МS искат един Windows да се ползва за един или най много няколко компютъра за колкото е платено.
Не им знам точно политиката, но със сигурност не искат да хванеш едим уиндоус и
с него да обходиш десетки машини ей така.
Затова и вероятно инталаторът на Windows не поддържа да го инсталираш на външен носител.
Това че някой с хак е успял е друга тема.
Друг е въпросът, че живите дискове са си главно за проба и аварийни случаи.
Те не са за ежедневна употреба.
Някои предлгат опция да се копирав паметта, други не.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Братле, това е подигравка с понятието лайв!
Освен да браузваш по папки друго може ли? Ползвам джам от има няма 15г и ти казвам, че това не е нищо друго освен стартиране на explorer.exe
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Наистина ли на това ли му викаш лайв? А де му е режима за инсталация от лайв върху диска?
А да споменавам ли че повече от половината работи дето ги нацъка не можа и да ги стартира?
Изгледах тази пародия на лайв и единствено, че ме разсмя ти прощавам за пропиляното ми време.

Вие си измисляте разни неща както ви изнасят.
Това windows ли е?
Върху флашка ли е?
Флашката извадена ли е?
Зареден ли е бозиндоус в рам?
Програмите работят ли!
Добре кажи как да го наричаме. А кога е ставало въпрос за инстлиране? Някаде да пише такова нещо? Или аз да съм го написал?. И въпеки това да ще ти инсталира windows, но флашката трябва да е вкарана няма как. Същото важи и за Linux ако извадиш флашката не може да инсталираш от флашката. А да споменавам ли, че половината работи дето ги нацъках вероятно са части от други софтуери които се стартират от друго exe или по друг начин? А да споменавам ли че в Бозиндоус има възможност да не се вижда какво се изпълнява, дори и в CMD? Това е windows 8 изкъртен до 380МВ, нормално е много неща да не работят. Нататък са неща от рода кой е по-по-най.Тамболианеца написа: ↑ср яну 08, 2020 20:22
Наистина ли на това ли му викаш лайв? А де му е режима за инсталация от лайв върху диска?
А да споменавам ли че повече от половината работи дето ги нацъка не можа и да ги стартира?
Изгледах тази пародия на лайв и единствено, че ме разсмя ти прощавам за пропиляното ми време.![]()
Значи всички са прави - това не е лайв, а демо. Сам го подсказа в предпоследното изречение.
KDE Neon 5.25
Не съм гледал какво показва, но няма официален образ зад който да стои М$. И свършваме до тук. Може ли - може, таман същото като жив диск с извадена флашка (т.е. онова което каза Мозо) се случва. И ако се не лъжа, ползва същата технология на зареждане като на жив Линукс.
Има нещо друго. Приказката тръгна от това, че Белджо е правил еди що си. Пропускаме това. Само че дали живия Уиндоус (има такъв) не оставя нещо по съществуващата файлова система която е четима от него? (Въпроса е риторичен.)
Има нещо друго. Приказката тръгна от това, че Белджо е правил еди що си. Пропускаме това. Само че дали живия Уиндоус (има такъв) не оставя нещо по съществуващата файлова система която е четима от него? (Въпроса е риторичен.)
Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1353 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4294 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5246 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4631 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-