Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем с wifi драйвера [РЕШЕНА]
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Re: Проблем с wifi драйвера
какво ти дава lsmod | grep 8821
виж ми горния пост
При мен:
# lsmod
Module Size Used by
8821ce 1982464 0
cfg80211 831488 1 8821ce
....
Прочетено: 2650 пъти
виж ми горния пост
При мен:
# lsmod
Module Size Used by
8821ce 1982464 0
cfg80211 831488 1 8821ce
....
-
- Пристрастéн
След разсъждения по поста ти, нищо не копираш ръчно.
след sudo ./dkms-install.sh
драйверът ти се намира в:
/lib/modules/5.4.xxxx/updates/dkms/
правиш един sudo depmod
и след това можеш да го заредиш чрез
sudo modprobe 8821ce
и да се убедиш в
lsmod | grep 8821ce
след sudo ./dkms-install.sh
драйверът ти се намира в:
/lib/modules/5.4.xxxx/updates/dkms/
правиш един sudo depmod
и след това можеш да го заредиш чрез
sudo modprobe 8821ce
и да се убедиш в
lsmod | grep 8821ce
Re: Проблем с wifi драйвера [РЕШЕНА]
Нищо не ми показва, което означава, че май нищо не съм направил, но както и да е. Инсталирах едно манджаро и ще видя дали да го задържа. Благодаря все пак за помощта.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не четеш внимателно, няма нищо трудно 
С Manjaro върви ли Wi-Fi адаптерът?

С Manjaro върви ли Wi-Fi адаптерът?

От тук ако може да напишеш как да продължа.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ама ти защо влизаш там въобще
Тя те пита системата дали искаш да редактираш файла, а ти искаш ли? А ако не искаш, защо даваш, че искаш

И преди да инсталираш драйвъра просто пусни най-новото ядро, рестартирай и виж в секцията с драйвърите какво се случва. Ако не стане, чак тогава инсталирай този пакет

Код: Избери всички
trizen -S rtl8821ce-dkms-git --noconfirm

И преди да инсталираш драйвъра просто пусни най-новото ядро, рестартирай и виж в секцията с драйвърите какво се случва. Ако не стане, чак тогава инсталирай този пакет

Човек с Windows 10 със сигурност работи тази Wi-Fi карта, затова направи логичния избор и остави тия Линукси...не се мъчи и на мен и на трите лаптопа ми прекъсва връзката.
-
- Пристрастéн
Знаеш ли, защо не се преместиш в Уиндоус форума на Калдата - там са около твоето умствено ниво и ще се чувстваш уютно, у дома си.
Още колко ще ви трябва докато подкарате на човека вифито? Единствените които в 2020 се чудите по такива въпроси сте вие, умнициТамболианеца написа: ↑нед яну 05, 2020 23:14Знаеш ли, защо не се преместиш в Уиндоус форума на Калдата - там са около твоето умствено ниво и ще се чувстваш уютно, у дома си.

Системата умря напълно.

При първата снимка се появи при изпълнение на командата + няколко рестарта. При втората се появи след няколко часа и седи така без промени.

При първата снимка се появи при изпълнение на командата + няколко рестарта. При втората се появи след няколко часа и седи така без промени.
лuнокса ympe 

-
- Пристрастéн
whassup - ти си за психодиспансер.
Предложение към @Модераторите на сайта
Що не си спретнете за 5 мин една параметризирана DB clean_troll завявка от типа:
Update - Select - Join - 'by ID' - SET мнение='изтрито'
за всичките му досегашни псевдоними?
Хем няма да си нарушите структурата на мненията по темите, хем в същото време ще изтриете всичките му простотии. И за повече драматизъм му променяте с втора заявка ID-то към ID с ник 'изтрит', та да няма и спомен за него.
Както подобно го правят и в Reddit, ако сте забелязали стринга [deleted] по мненията и регистрациите.
Най-голямото наказание за Трола е да са му изтрити всички битове на съществуването.
И в следващите опити на тоя и подобни нему за регистрация:
- Бан
- clean_troll
Само за 5 сек!!
Предложение към @Модераторите на сайта
Що не си спретнете за 5 мин една параметризирана DB clean_troll завявка от типа:
Update - Select - Join - 'by ID' - SET мнение='изтрито'
за всичките му досегашни псевдоними?
Хем няма да си нарушите структурата на мненията по темите, хем в същото време ще изтриете всичките му простотии. И за повече драматизъм му променяте с втора заявка ID-то към ID с ник 'изтрит', та да няма и спомен за него.
Както подобно го правят и в Reddit, ако сте забелязали стринга [deleted] по мненията и регистрациите.
Най-голямото наказание за Трола е да са му изтрити всички битове на съществуването.
И в следващите опити на тоя и подобни нему за регистрация:
- Бан
- clean_troll
Само за 5 сек!!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Нефелчо, ако този лаптоп ми падне в ръцете, Wi-Fi ще заработи след максимум две минути. Айде баш за драйвъри да не говорим, че въпреки че бозата ѝ ги дават наготово, проблемите са милиарди. А, да, ядеш банани. Отновоwhassup написа: ↑пон яну 06, 2020 00:23Още колко ще ви трябва докато подкарате на човека вифито? Единствените които в 2020 се чудите по такива въпроси сте вие, умнициТамболианеца написа: ↑нед яну 05, 2020 23:14Знаеш ли, защо не се преместиш в Уиндоус форума на Калдата - там са около твоето умствено ниво и ще се чувстваш уютно, у дома си.![]()

Тоя проблем не ми се вижда свързан с Wi-Fi драйвъра, то си пише, че сервизът за подсветката нещо се дъни. Напиши каквото те съветва съобщението, за да се ориентираме евентуално.

Сложил съм различни дистрибуции на 28 машини, от които 23 лаптопа. Само два пъти не ми е тръгвало WiFi-то - на един Dell, тежък като танк, дето не си знаеше годините и един чисто нов Самсунг. И в двата случая заработиха след забучване на кабел и пускане на ъпдейт (за Dell-a трябваше отделно да свалям драйвъри, но пак стана за нула време).
Офтопик:
KDE Neon 5.25
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с емотиконите
от Валсо » вт май 13, 2025 13:21 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 3 Отговори
- 51 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 13, 2025 18:01
-
-
-
Проблем с вгадената клавиатура
от Shaker » пон фев 17, 2025 11:34 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 14 Отговори
- 447 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
вт май 13, 2025 16:23
-
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 463 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
-
Николоски: РСМ има проблем с най-слабата страна в ЕС - България
от Mozo » ср ное 27, 2024 14:14 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 46 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo