След близо час борба се инсталира, но не иска да стартира, когато е избран режим различен от VMSVGA при който пък няма промяна на резолюциите на виртуалната машина. С една дума мъкааааа
С каква пакетна система е това чудо? Сигурно ще е голяма мъка да се инсталира нещо ако го няма в хранилището
Clear Linux - Intel Linux в изпълнение open sorce??
Не, мерси!
Даже Microsoft WSL ми се струва по-безобидно - там поне не променят оригиналните Линукси.
Проектът Clear Linux може единствено да доведе до вреди за Линукс.
Директно копирано от сайта им:
Clear Linux* Project
This customizable operating system is highly tuned for Intel® platforms, and optimized for performance, security, and manageability.
Поради 2 причини - проектът е насочен към хардуерни Intel платформи и в следствие на това ще изисква промени и на ОС ниво за постигане на оптимизацията си. След няколко години разцеплението в ОС кода с другите Линукси ще е необратимо, а съвместимостта съмнителна с други хардуерни платформи.
Начинанието ми прилича на провала Intel Itanium, това е втори епизод.
Бъзикът е добър, но не съм съгласен за твърденията, че джава едва ли не е най-добрият програмен език. Учил съм джава, макар и малко. Много ограничен език е - всичко е разделено на класове. За базови програми става, но да правиш игри на него, където се иска гъвкавост - абсурд. Даже и Project Torque, за която мислех, че е само джава, се оказа, че само около 20% от нея са джава, останалото е C и C++.
Преди време беше ми дал ето този скрипт "nvidiafanspeed.py" с който да контролирам оборотите на видео картата , но стана зима и захладня и температурата на видео картата е 25-30 градуса а вентилаторите духат на 40%, пробвах да редактирам скрипта като температурата е под 35 градуса вентилаторите да работят на 15% но не стана, пак си работят на 40%.
Имаш ли някаква идея как мога да го редактирам за да работят на по малко % вентилаторите ?