Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Линукс лафче

Мнение от Mozo »

Да, няма нищо лошо, когато човек е изплувал от блатото да се поздрави и да се почувства добре :съгласен:

Аз друго не мога да разбера - тези екземпляри, които хейтят по Linux и са фенове на Windows. Трябва да си доста тъп, за да имаш подобно поведение и да не си даваш сметка въобще за какво става въпрос :-k
Прочетено: 535938 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ах, тия от Микрошит май са сътворили нова простотия, която ако се окаже вярна, Бил Гейтс е за разстрел. Преди няма и месец моята най-добра овца от мъжки род я мигрирах обратно на Уиндоус 7 (беше с 10-ка - някой сервизен "гений" му я беше инсталирал), защото комютърът се влачеше много брутално и то за машина с 4-ядрен професор и 8 ГБ РАМ. Снощи играем на танковете и вика "компютърът ми пак се влачи". Карам го да пусне споделяне на екран в дискорда, за да видя какво става и какво може да затвори и кога' гледам - Боза 10. И го питам - "нали ти инсталирах 7-ца, каква е тая 10-ка? Пак ли си пипáл, където не ти е работа?". И отговорът беше, че онзи ден вечерта като го приспал, било 7-ца. Сутринта го събудил, но вместо да се събуди нормално, компютърът се рестартирал 2-3 пъти самотечно и тръгнала 10-ка. :shock: Та, ако наглото говно Бил Гейтс е прибягнало дотам тайно да сваля Боза 10, докато машината спи/хибернира и да го инсталира при пускане на машината, аз лично такъв *еда* бих го разстрелял с гаубица в главата.
А най-странното в цялата работа е, че на 7-цата абсолютно винаги ѝ забранявам ъпдейтите. И понеже това е 7-ца 2018 (една версия преди онази, която ми затри целия хард диск), остава вариантът Бил Гей(тс) да е направил така, че тази забрана реално да не работи, а да е само визуална промяна.
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ
Регистриран: чет мар 02, 2017 17:30

Мнение от Хъшо »

Мен ме съмнява абсолютно самостоятелно да е качил до 10. Някой е натиснал нещо. Но иначе няма как напълно да спреш ъпдейтите на 10. Ако реши да ъпдейтва, ще ъпдейтне въпреки всичко. По притеснителното е, че някой ъпдейти стават без дори да знаеш.
KDE Neon 5.25
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Малко е невъзможна тая история, пипали са със сигурност. Мигрирай го към Linux :съгласен:
Изображение
Nikola_
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: вт яну 16, 2018 12:16

Мнение от Nikola_ »

Валсо написа:
съб дек 28, 2019 14:10
Та, ако наглото говно Бил Гейтс е прибягнало дотам тайно да сваля Боза 10, докато машината спи/хибернира и да го инсталира при пускане на машината, аз лично такъв *еда* бих го разстрелял с гаубица в главата.
Все едно чета sportal.
Това е практика на microsoft от както има windows 10!
Последният за Бил Гейтс ден като ръководител на Microsoft е 27 юни 2008 г. :toothy10:
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ

Мнение от Хъшо »

Nikola_ написа:
съб дек 28, 2019 18:47
Това е практика на microsoft от както има windows 10!
В офиса има един сандък с инсталиран Win 7 още от 2012-та. Ползва се за тестове и досега не се е преродил сам в Win 10, въпреки че постоянно е включен в нета и ъпдейтван непрекъснато (скоро ще спре и това, че почти свърши поддръжката).
С две думи, чак такива "чудеса" не стават. Не и без човешки фактор.
KDE Neon 5.25
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Чакайте де тази тема не беше ли Линукс лафче? А за Уиндоус е ясно че са го пипали нещо за да се прероди в 10
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ

Мнение от Хъшо »

Виновен, от мен тръгна. Затова се връщам към извора.
Clear Linux - дистрибуция, създадена основно за (от) Intel платформи. Какво ще рече и какви са ползите, ако има такива?
KDE Neon 5.25
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това е най-бързата дистрибуция към момента. Доста от нас биха спечелили, ако някои неща се имплементират и при другите дистрибицуии, но засега си траят, нямам идея защо 8-[
Изображение
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55

Мнение от user12 »

Mozo написа:
съб дек 28, 2019 13:40
Да, няма нищо лошо, когато човек е изплувал от блатото да се поздрави и да се почувства добре :съгласен:

Аз друго не мога да разбера - тези екземпляри, които хейтят по Linux и са фенове на Windows. Трябва да си доста тъп, за да имаш подобно поведение и да не си даваш сметка въобще за какво става въпрос :-k
Според мен голяма част от тези, които хейтят Линукс не са го ползвали или са чули това и онова за тази ОС. Ако щеш дори ги е "страх" да пробват нещо друго или нямат нужните познания. Гроздето е кисело. Така, че не можем да ги обвиняваме. Феновете на Windows, а със сигурност има такива, в чистата им форма надали ще са толкова агресивни към другите ОС. Все пак какво ти ползваш най-добрата ОС, какво ти пука там, че някой друг ползва нещо друго.
Просто това с хейтенето не го разбирам. Дори сега се замислям, дали няма платени хейтъри за Линукс. То такава злоба понякога съм чел по форуми и коментари под статиите.

Хейт - ех каква хубава българска дума. :изчервих се:
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Мнение от sokoban »

Честит рожден ден на "патерици" на един от най-големите в нашето съвремие - Линус Торвалдс
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

В друга тема стана на въпрос за "systemd". Ето какво показва едно проучване относно Линукс дистро с графична среда КДЕ без systemd
https://www.slant.co/topics/9126/~linux ... ut-systemd

Аз ползвам openSUSE Tubleweed с КДЕ, за сега съм много доволен. Даже онзи ден си взех едно SSD и реших да му инсталирам горепосоченото дистро по подразбиране. Root в Btrfs и Home в Xfs. За сега нямам никакви проблеми. Разлика в бързината може би има при отварянето на браузъра ФФ в полза на Btrfs, но може и да си внушавам.
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

user12 написа:
нед дек 29, 2019 10:00
Mozo написа:
съб дек 28, 2019 13:40

Според мен голяма част от тези, които хейтят Линукс не са го ползвали или са чули това и онова за тази ОС. Ако щеш дори ги е "страх" да пробват нещо друго или нямат нужните познания. Гроздето е кисело. Така, че не можем да ги обвиняваме. Феновете на Windows, а със сигурност има такива, в чистата им форма надали ще са толкова агресивни към другите ОС. Все пак какво ти ползваш най-добрата ОС, какво ти пука там, че някой друг ползва нещо друго.
Просто това с хейтенето не го разбирам. Дори сега се замислям, дали няма платени хейтъри за Линукс. То такава злоба понякога съм чел по форуми и коментари под статиите.

Хейт - ех каква хубава българска дума. :изчервих се:
Не са платени, индокринирани са. Ти си нямаш на идея какъв саме наричали, че използвам Linux, то не беше циганин, не беше беден, не беше чудо, с няма такава злоба... Дори са ме питали съвсем искрено - ти що се мъчиш с тоя Linux :-s
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед дек 29, 2019 10:31
Дори са ме питали съвсем искрено - ти що се мъчиш с тоя Linux :-s
Хахахахахаха, т'ва ми напомня на един сельо, дето беше питал майка ми "За какво ти е да четеш, нали си имаш мозък?". :toothy10: :toothy10: #-o :banghead: :tard:
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ

Мнение от Хъшо »

Mozo написа:
нед дек 29, 2019 10:31
Дори саме питали съвсем искрено - ти що се мъчиш с тоя Linux :-s
Хахаха, то страшна мъка! Ако не човърках с любопитство, пробвайки всякакъв софтуер или тествайки безграничните възможности на Линукс, със сигурност щях да умра от скука. Не се чудя кога успя да ми се препълни диска и то без да съм инсталирал кой знае какво, не се боря да ИЗКЛЮЧВАМ разни неща от опрационната, защото са вредни, мога тотално да преобразя десктопа си, ако ми омръзне... Списъкът е мнооого дълъг.
Когато всичко работи безпроблемно, си е скучно, а не мъчно. :)
KDE Neon 5.25
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”