Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Project Torque revived
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Project Torque revived
Той ги изкопá и аз пробвах всякакви варианти, вкл. ги слагах в папка fonts в префикса, дори създадох папка fonts в директорията на играта и пак не се появиха. После разбрах, че играта е писана основно на Джава и е направена така, че да "инжектира" шрифтовете в играта, когато стартираш екзето, тоест тя не ги търси по директории, а ги вади от някой от '.pack' файловете и ги инжектира в процеса.
Но това беше при затворената бета. Сега отворената бета и близо 20 ъпдейта по-късно играта изобщо не тръгва. Само изкарва грешки в терминала: низове от 'stub' и/или 'null' и дотам.
Това е единствената игра досега, която се е опъвала така и която не съм успял да подкарам, дори и със съветите на Мозо.
Предполагам, че щом имат сорс кода, може да се направи играта да си търси шрифтовете от някоя папка, но не ги знам колко начетени са, тоест дали ще могат да го направят.
Прочетено: 2270 пъти
Но това беше при затворената бета. Сега отворената бета и близо 20 ъпдейта по-късно играта изобщо не тръгва. Само изкарва грешки в терминала: низове от 'stub' и/или 'null' и дотам.
Това е единствената игра досега, която се е опъвала така и която не съм успял да подкарам, дори и със съветите на Мозо.
Предполагам, че щом имат сорс кода, може да се направи играта да си търси шрифтовете от някоя папка, но не ги знам колко начетени са, тоест дали ще могат да го направят.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
То, ако има сорс код, може лесно и за Linux да се портне сигурно
Ще изчакам да се появи финалната версия, оная бъгня няма да я пробвам, а ти ми кажи като излезе и се появи някъде

Ще изчакам да се появи финалната версия, оная бъгня няма да я пробвам, а ти ми кажи като излезе и се появи някъде

То не е само да имат сорс кода. Трябва да могат и да го прочетат. Понякога когато наследиш някакъв софтуер трябва време, за да навлезеш и вникнеш в неговата логика. Въпроса е до колко този пич се е взел насериозно към този проект
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
If you want to live tomorrow
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
И дали въобще е чувал нещо за Linux, защото, колкото и странно и срамно да е, повечето "разработчици" на Windows игри, не са и чували за Linux...

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Чувал е за линукс, ама не е от надеждните потребители. Чул е покрай "Убунту за Бозиндоус" и това ползва... 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Вече има планирана дата за излизане - 20 Декември, даже е обявена и в Стийм. Да се надяваме, че след 3 месеца в празни обещания, Стийм най-после ще си удържат на думата.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Напротив, имат. Джак каза, че играта отдавна е напълно готова за пускане, но Стийм се мотаят със създаването на разплащателна система от 3 месеца. Първо обещаваха, че ще стане в началото на Септември, после Октомври, после... И все отлагаха заради нещо - то не беше някаква гейминг сбирка някъде си, която трябвало да обслужват, то не бяха турнири по нещо си... Имам усещането, че тия позволяват да се развиват само игри, които харесват, а останалите ги мотаят, докато не се откажат.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Абсолютни глупости. През последните три месеца излязоха хиляди игри, само Джак го мотаят, ахам 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Валсо, ето го и първия репорт за играта, можеш да го следиш и помагаш, ако искаш:
https://github.com/ValveSoftware/Proton/issues/3359
https://github.com/ValveSoftware/Proton/issues/3359