Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Работа с Линукс.

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Отговори
ТерминалТора
Регистриран
Регистриран: ср ное 06, 2019 12:12

Работа с Линукс.

Мнение от ТерминалТора »

Здравейте. Търся си работа с Линукс/Юникс , за съжаление съм момиче и едва ли имам много шанс. Имам някакъв опит в областта на системната администрация,поддръжката на LAMP стекове;. Имам опит с почти всички Линукс дистрибуции, FreeBSD, HP-UX и др. Имам изкаран LSA сертификат от СофтУни. Мога да пиша скриптова на bash и python. Нямам много опит, но имам хъс и желание да се уча и развивам. Обаче никъде не мога да си намеря работа като junior linux admin или поне техническа поддръжка. По-затворена личност съм и търся работа с по-малко контакти с клиенти и по-малко корпоративна среда и процедури . Предварително се извинявам за спама.
Прочетено: 571 пъти
horny_bastard
Регистриран
Регистриран: ср ное 27, 2019 15:20

Re: Работа с Линукс.

Мнение от horny_bastard »

А защо точно Линукс? Те и тук хората си признаха, че това е само хоби. Аз не съм виждал фирма където да ползват Линукс.
ТерминалТора
Регистриран

Мнение от ТерминалТора »

Значи си работил или в много малко фирми или в някоя, корпорация където се кланят на Микрософт и Епъл. Има хляб в свободния код, просто явно жените нямаме за съжаление много шанс за развитие,
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Това за жените е мит според мен, ако си добър няма значение от пола
ТерминалТора
Регистриран

Мнение от ТерминалТора »

Да по принцип би трябвало да е така.. но... не знам смятат че жените в ит са все мениджърки qa тук там някоя програмистка ... но мрежови или сисадмин... даже не съм срещала .. освен в някоя голяма корпорация ... а там в твърде голяма бумащина.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

horny_bastard написа:
пет ное 29, 2019 22:26
А защо точно Линукс? Те и тук хората си признаха, че това е само хоби. Аз не съм виждал фирма където да ползват Линукс.
Абсолютно не позна, много фирми използват най-използваната операционна система в глобален мащаб. Престани да се правиш на интересен, защото и този ник ще отиде на следващото ти провинение и оттук нататък всеки следващ ще бъде банван дори и без да си писал.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

ТерминалТора написа:
пет ное 29, 2019 20:46
Здравейте. Търся си работа с Линукс/Юникс , за съжаление съм момиче и едва ли имам много шанс. Имам някакъв опит в областта на системната администрация,поддръжката на LAMP стекове;. Имам опит с почти всички Линукс дистрибуции, FreeBSD, HP-UX и др. Имам изкаран LSA сертификат от СофтУни. Мога да пиша скриптова на bash и python. Нямам много опит, но имам хъс и желание да се уча и развивам. Обаче никъде не мога да си намеря работа като junior linux admin или поне техническа поддръжка. По-затворена личност съм и търся работа с по-малко контакти с клиенти и по-малко корпоративна среда и процедури . Предварително се извинявам за спама.
Бест френдът работи във фирма, където ползват само линукс сървъри (предимно убунту). Ако искаш мога да го питам как се казва фирмата и да кандидатстваш?
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

horny_bastard написа:
За да не правя реклама на една или друга фирма, просто напиши в гугъл "линукс сървъри под наем" и ще видиш не една и две. Сериозните фирми ползват И линукс сървъри, наред с Боза сървъри.
horny_bastard
Регистриран
Регистриран: ср ное 27, 2019 15:20

Мнение от horny_bastard »

ТерминалТора написа:
съб ное 30, 2019 00:26
Да по принцип би трябвало да е така.. но... не знам смятат че жените в ит са все мениджърки qa тук там някоя програмистка ... но мрежови или сисадмин... даже не съм срещала .. освен в някоя голяма корпорация ... а там в твърде голяма бумащина.
Просто няма жени с интерес към системната администрация на сървъри и особено линукс.
Иначе това, че си жена даже е бонус. Пълно е с кочове в ИТ сектора и фирмите искат да има баланс. Нали сега такава е европейската политика - равенство навсякъде.
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

horny_bastard написа:
Това майтап ли е? Всички, които ползват Лайняндос са жалкари и само страдат от жалката ОС.

https://www.jobs.bg/front_job_search.ph ... 0hQ&subm=1
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55

Мнение от user12 »

Здравейте, според мен ще си намериш подходяща работа. Само не се предавай. Това за мъжете и жените в ИТ сферата са глуспоти. Тук се ценят качествата. Какво можеш. Дори образованието и сертификатите са важни до толкова, колкото да получиш покана за интервю. Като отидеш на събеседване хората ще се интересуват какво можеш и знаеш. Това, че имаш хъс е в твой плюс. Възползвай се. Напиши си мотивационно писмо. Някои компании предпочитат да вземат хора без опит, за да могат да си ги вземат и обучат според тяхната култура. bvbfan е поставил линк за доста обяви.
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
ТерминалТора
Регистриран

Мнение от ТерминалТора »

Валсо написа:
съб ное 30, 2019 08:47
ТерминалТора написа:
пет ное 29, 2019 20:46
Бест френдът работи във фирма, където ползват само линукс сървъри (предимно убунту). Ако искаш мога да го питам как се казва фирмата и да кандидатстваш?

Благодаря за съдействието, може да го питаш, Въпросът е и дали те търсят хора.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

ТерминалТора написа:
съб ное 30, 2019 12:45
Благодаря за съдействието, може да го питаш, Въпросът е и дали те търсят хора.
Писах ти на лично. ;)
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”