Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Re: Вашият десктоп

Мнение от hunter4o83 »

:рок: :линукс:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Прочетено: 319417 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
ср ное 06, 2019 15:56
Mozo написа:
ср ное 06, 2019 10:25
С прозрачностите също не е толкова лесна работата.
Напротив. Конфиг файлът е доста ясен по въпроса и са нужни максимум 3 опита, за да уцелиш прозрачността. Когато го настройвах за първи път, толкова ми трябваха.

Код: Избери всички

own_window_transparent yes
own_window_colour 000000
own_window_argb_visual yes
own_window_argb_value 0
А пък ако те мързи да си играеш с конфиг файла, сваляш conky-manager и му задаваш semi-transparent.
Говорим за прозрачностите в графичната среда, не на Conky.
hot_bastard написа:
ср ное 06, 2019 18:06
Хората с акъл инсталират и ползват, другите чоплят настройки, цъкат с мишката, праскат команди и докато се усетиш, живота ти минал :lol:
Не бе, честно ми кажете, един ден като остареете доволни ли ще сте ако живота ви е минал в компилиране на кърнели, настройване на графичната среда и т.н. :roll:
Точно така, хората с акъл инсталират Linux и забравят за ежедневните проблеми, които човек има с онова майкрософтско недоразумение. Защото аз мога да инсталирам Linux буквално за 3 минути и да е готов за използване, а на онова нещо не можеш само за един час драйвърите да му свалиш, какво остава да ги инсталираш. Пък след това чак започваш евентуално да използваш. За съжаление поддържам много Windows машини и съм пределно наясно какъв боклук е Windows. И да, да отбележа - до момента, след повече от 12-13 години използване на Linux, не съм компилирал ядро нито веднъж. Че пишеш глупости е ясно, но не се унасяй. И тук сме в тема, в която хората си показват десктопите, спри със спама, ако обичаш.
germaneca999 написа:
ср ное 06, 2019 18:32
Офтопик:
hot_bastard написа:
Не бе, честно ми кажете, един ден като остареете доволни ли ще сте ако живота ви е минал в компилиране на кърнели, настройване на графичната среда и т.н. :roll:
Сигурен съм, че ти (извинявам за обръщението) и повечето регистрирани тук във форума са много, много по-опитни, знаещи и можещи в сферата на ИТ.
Ще отговоря за себе си по следния начин. Аз избрах да ползвам Линукс, защото не желая да използвам кракнат или хакнат т.е. неплатен Уиндоус. Нямам достатъчно средства. По същата причина не ползвам и Мак. А за Линукс, тъй като малко разбирам аз ползвам базовата графична среда с много, много малки корекции от мен. И не се занимавам нито с компилиране, нито с програмиране и писане на команди. Всичко ми работи добре и не се чуствам пират и цъкам спокойно :съгласен:
Не, парите са най-малката причина. Не ми е проблем да си купя Windows, но това никога няма да се случи. Linux е много по-добър във всяко едно отношение и на онези няма да им дам една стотинка. Както вече сме си говорили, трябва да ми плащат, за да използвам този дразнещ боклук и пак не знам колко дълго ще изкарам. Толкова е некадърен и неудобен, че нямам идея как до ден днешен повечето хора си плащат за тази гавра...
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
ср ное 06, 2019 18:57
Е как за какво :-k заради това за което служат форумите - да се пусне някой бъзик, да се позабавляваме и така.
Пък и нещо смислено ако се каже между другото - халал да е.
Аз не видях нищо забавно в постовете ти (освен онзи тролския за това, че по цял ден, видиш ли, линукс юзърите сме пишели команди), а като гледам и тази тема оспами. Пиши си в твоята тема или в "Софтуерни случайни неща", ако толкова те кефи Бозата, но не спами другите теми. Понякога и аз спамя, но се усещам навреме и премествам цитата в по-подходяща тема. Като Уиндоус овца не ми се вярва да не знаеш за какво служи последователността от тези "команди": Ctrl+A, Ctrl+X, Ctrl+V?
Mozo написа:
ср ное 06, 2019 20:29
Говорим за прозрачностите в графичната среда, не на Conky.
Това зависи от самата среда, но в Канелата примерно не е никак трудно: /usr/share/themes/[theme-name]/cinnamon/cinnamon.css и нещата се случват. Е, първия път ще ти трябват няколко часа, за да свикнеш, но след това повторните проби се случват за половин час или по-малко - ако си си закоментирал нужното с правилните думи, които после просто търсиш с Ctrl+F в текстовия редактор. И сега за по-малко от 5 мин. мога да превърна черния панел на Канелата в прозрачен, ако реша.
Но, както казах, доколко е лесно зависи от средата. В Гном нямам идея как е направено, в КДЕ - още по-малко.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

При KDE става само с цъкане на мишката, важното е да знаеш как и къде да цъкаш :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

hot_bastard написа:
Е как за какво :-k заради това за което служат форумите - да се пусне някой бъзик, да се позабавляваме и така.
Явно си нямал намерение за Линукс.Ама виж има нещо смислено във бъзика,може да пробваш Линукс Минт от любопитство,може би.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
ср ное 06, 2019 20:41
При KDE става само с цъкане на мишката, важното е да знаеш как и къде да цъкаш :thumbright:
Знам, че става с цъкане на мишката, ама да речем, че искаш нещо да промениш - нещо, което го няма при цъкалото с мишката. Тогава какво правиш? :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Има ги всичките неща, които ти трябват.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Nico написа:
ср ное 06, 2019 20:53
hot_bastard написа:
Явно си нямал намерение за Линукс.Ама виж има нещо смислено във бъзика,може да пробваш Линукс Минт от любопитство,може би.
Пробвал е, Канела, показа снимки (ако ще му се вярва). Та според написаното досега от него - да, умерен е, поне досега, имам идея кой е, но и какво значение има. Не е тролил толкова очевадно както на други места.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

hot_bastard написа:
Хората с акъл инсталират и ползват, другите чоплят настройки, цъкат с мишката, праскат команди и докато се усетиш, живота ти минал :lol:
Всеки си има хоби, пичага...не е нужно то да заема 100% от времето ти!
Ама си трябва акъл да го установи човек :)
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Zeroadhesion написа:
ср ное 13, 2019 21:51
hot_bastard написа:
Всеки си има хоби, пичага...не е нужно то да заема 100% от времето ти!
Ама си трябва акъл да го установи човек :)
Да. Искам да ми заема целия живот (заплюл съм, че ще живея на инат колкото морските костенурки и ще разоря пенсионното), ама нещо не ми се получава (поне сега), после ще го мисля, ще имам има-няма още поне 200 годин да компилирам.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хаха :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Nico