Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Предложете як Линукс.
Re: Предложете як Линукс.
Т.е. най-якият Линукс е Виндовският 
Прочетено: 4072 пъти

от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
-
- Начинаещ
- Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31
Нема виндовски линукс, оригиналдъ ядро ще има във WSL 2
накрая линукса просто ще стане поредната екстра в менюто на уиндоус 10

- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Всичко опира до задклавиатурното устройство.hot_bastard написа: ↑ср ное 06, 2019 17:34Почти всички лаптопи от 2017 насам не бачкат със 7ца. Освен ако ползването на гол windows без никакви драйвери се брои за "бачкане". Нали щях да съм със 7 ако можеше.
Ама ти май верно си трол, както изразиха съмнение другите. Казах ти да дадеш марка и модел, но ти не го правиш и продължаваш да си баеш едно и също като стара баба, което ме кара да мисля, че си тук само да тролиш.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Има много такъв хардуер. Кеф ти Wi-Fi адаптори, кеф ти USB хъбове и каквото още се сетиш. Просто няма драйвъри за тях, каквото и да правиш. Също така и всички нови лаптопи. Пожелавам ти успех да инсталираш седмѝца.Валсо написа: ↑ср ное 06, 2019 15:50Дай ми примери за "нов хардуер", който не работи с Боза 7.hot_bastard написа: ↑ср ное 06, 2019 10:44Е верно е, че 10 е по-зле в сравнение със 7, ама кво да се прави, новия хардуер не работи със 7ца и нема как да се ползва вече![]()
![]()

-
- Начинаещ
- Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31
Ами айде да те видим, намери драйвери за Windows 7 за лаптопи:Валсо написа: ↑ср ное 06, 2019 18:23Всичко опира до задклавиатурното устройство.hot_bastard написа: ↑ср ное 06, 2019 17:34Почти всички лаптопи от 2017 насам не бачкат със 7ца. Освен ако ползването на гол windows без никакви драйвери се брои за "бачкане". Нали щях да съм със 7 ако можеше.
Ама ти май верно си трол, както изразиха съмнение другите. Казах ти да дадеш марка и модел, но ти не го правиш и продължаваш да си баеш едно и също като стара баба, което ме кара да мисля, че си тук само да тролиш.
Lenovo IdeaPad L340
ASUS ZenBook 15 UX533FN
Пък ако се справиш с тези ще дам и още, ако си толкова талантлив може и на работа да те взема

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Лаптопи не ползвам. Но и да ползвах, щях да му инсталирам 7-ца. Поне допреди 2 години. В наши дни е повече от ясно какво бих инсталирал и то не е производство на Бил Гейтс, но разбираш какво имам предвид, нали?
USB хъбове нямаме, но се чудя дали да не си взема един, че портовете на компа взеха да свършват.
Вкъщи имаме само един wi-fi адаптор (usb). Не знам от коя година е производство нито каква марка е (изглежда като миниатюрна usb флашка с антена), но е нов - купен е тази година август месец и се ползва на компа на сестра ми, защото лан картата взе да прави номера заради летните бури и тогава успях да намеря само wi-fi адаптор за парите, които ми бяха дали. Компотът на сестра ми все още е с Бозиндоус 7 и адапторът си работи без грешка - 7-цата сама му инсталира някакви.
Ето ти един от многото нови USB хъбове (за USB 3.1, така че е нов), който няма драйвър, но пише, че поддържа и 7-ца, и 8-ца, и 10-ка: https://uk.hama.com/i/00012325/hama-14- ... al-details
И не е само този. Всички хъбове на TP-Link също поддържат 7-ца (даже имат и драйвъри).
И най-новите карти на nvidia (RTX) също имат драйвъри за 7-ца. Офиц.-та страница казва, че няма, но е направена така нарочно, иначе драйвърът си е там, сред многото други драйвъри в базата данни на енвидия. Ако знаеш адреса и името на файла за директно сваляне, ок, ще се оправиш. Ако не го знаеш, търсиш страница, чийто екип го знае.
Те ти го почти най-новият - 441.12 за RTX:

И като слезеш малко по-надолу в страницата:

Така че има всичко за най-новия хардуер, просто трябва да знаеш къде да търсиш. И друг път съм свалял софтуер то гуру3д и е проверяван много пъти с вирустотал и винаги всичко е било чисто, така че поне от вреден софтуер няма нужда да се притесняваш.
Имаше и една руска страница за АМД, но в момента не се сещам как се казваше. Беше нещо от рода на radeon.ru, където има къстъмизирани драйвъри за всички радеонки и за всички опер. с-ми. И техните съм ги ползвал преди много години и в някои случаи работеха по-добре (като напр. R7 370) от оригиналния.

Аудиото най-вероятно е Realtek - щом се споменава HD Audio, то в 90% от случаите става въпрос за Realtek. За точен модел обаче ще трябва да пуснеш AIDA64 или Еверест, за да разбереш точно коя е. Но така или иначе това автоматично те отвежда към https://www.realtek.cz/ , където да си потърсиш драйвър за звуковата карта. Най-новият модел Realtek изглежда е Realtek ALC1150, за който също има драйвъри за Боза 7, така че ако твоята е дори малко по-стар модел от 1150, 100% ще има драйвър и за нея:

Ако някой от другите ти хардуери (лан картата, например) също е риълтек, пак в тази страница си търсиш драйвъра.
За чипсета не пише какъв е, но се търси по аналогичен начин - намираш какво е дъното и отиваш в сайта на производителя на дъното, където (ако е нормален производител, а не микрошитски роб) ще има драйвър за Боза 7.
За АСУС-а е аналогичен начинът за търсене на драйвъри. Тук пък си с енвидия МХ150:

Ако лаптопът обаче идва с интелския боклук UHD 620, тогава верно си прецакан.
За този лаптоп не пише каква му е звуковата карта, освен, че е ASUS sonic master, което обаче не помага изобщо. Тук също ще трябва AIDA64 и търсене по хардуер - извън сайта на Лениво.
Във всеки случай Ленивото можеш да си го подкараш под Боза 7 без проблем. АСУС-а - има 50% шанс, ако все пак АСУС не са изнагляли толкова, че да напишат драйвъра за Соник Мастер само за Говно 10. Но и така да е, винаги можеш да си вземеш USB sound card - примерно на Creative, които имат драйвъри за 7-ца от време оно.
USB хъбове нямаме, но се чудя дали да не си взема един, че портовете на компа взеха да свършват.

Ето ти един от многото нови USB хъбове (за USB 3.1, така че е нов), който няма драйвър, но пише, че поддържа и 7-ца, и 8-ца, и 10-ка: https://uk.hama.com/i/00012325/hama-14- ... al-details
И не е само този. Всички хъбове на TP-Link също поддържат 7-ца (даже имат и драйвъри).
И най-новите карти на nvidia (RTX) също имат драйвъри за 7-ца. Офиц.-та страница казва, че няма, но е направена така нарочно, иначе драйвърът си е там, сред многото други драйвъри в базата данни на енвидия. Ако знаеш адреса и името на файла за директно сваляне, ок, ще се оправиш. Ако не го знаеш, търсиш страница, чийто екип го знае.
Те ти го почти най-новият - 441.12 за RTX:

И като слезеш малко по-надолу в страницата:

Така че има всичко за най-новия хардуер, просто трябва да знаеш къде да търсиш. И друг път съм свалял софтуер то гуру3д и е проверяван много пъти с вирустотал и винаги всичко е било чисто, така че поне от вреден софтуер няма нужда да се притесняваш.
Имаше и една руска страница за АМД, но в момента не се сещам как се казваше. Беше нещо от рода на radeon.ru, където има къстъмизирани драйвъри за всички радеонки и за всички опер. с-ми. И техните съм ги ползвал преди много години и в някои случаи работеха по-добре (като напр. R7 370) от оригиналния.
За Ленивото просто трябва да търсиш по хардуер, а не това, което ти пробутват в страницата на Лениво. Тя е полезна само да видиш какъв хардуер има в лаптопа. И чрез нея разбрах, че този лаптоп идва с две видеокарти (или пък да е само една, но според желанията на клиента - това не е ясно). Но да кажем, че твоят е с енвидия, чието кодово име е N17S-G0, което преведено на прост език означава GeForce MX230. И като отидеш в страницата на енвидия, ето какво откриваме. Много добре погледни за кой Бозиндоус съм избрал да търси, както и датата на драйвъра:hot_bastard написа: ↑ср ное 06, 2019 18:44Ами айде да те видим, намери драйвери за Windows 7 за лаптопи:
Lenovo IdeaPad L340
ASUS ZenBook 15 UX533FN

Аудиото най-вероятно е Realtek - щом се споменава HD Audio, то в 90% от случаите става въпрос за Realtek. За точен модел обаче ще трябва да пуснеш AIDA64 или Еверест, за да разбереш точно коя е. Но така или иначе това автоматично те отвежда към https://www.realtek.cz/ , където да си потърсиш драйвър за звуковата карта. Най-новият модел Realtek изглежда е Realtek ALC1150, за който също има драйвъри за Боза 7, така че ако твоята е дори малко по-стар модел от 1150, 100% ще има драйвър и за нея:

Ако някой от другите ти хардуери (лан картата, например) също е риълтек, пак в тази страница си търсиш драйвъра.
За чипсета не пише какъв е, но се търси по аналогичен начин - намираш какво е дъното и отиваш в сайта на производителя на дъното, където (ако е нормален производител, а не микрошитски роб) ще има драйвър за Боза 7.
За АСУС-а е аналогичен начинът за търсене на драйвъри. Тук пък си с енвидия МХ150:

Ако лаптопът обаче идва с интелския боклук UHD 620, тогава верно си прецакан.

За този лаптоп не пише каква му е звуковата карта, освен, че е ASUS sonic master, което обаче не помага изобщо. Тук също ще трябва AIDA64 и търсене по хардуер - извън сайта на Лениво.
Във всеки случай Ленивото можеш да си го подкараш под Боза 7 без проблем. АСУС-а - има 50% шанс, ако все пак АСУС не са изнагляли толкова, че да напишат драйвъра за Соник Мастер само за Говно 10. Но и така да е, винаги можеш да си вземеш USB sound card - примерно на Creative, които имат драйвъри за 7-ца от време оно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ех, Валсо... За много устройства няма драйвъри и където и да търсиш, няма да намериш нищо. И под USB хуб имам предвид този, който е в чипсета, а не външен. В момента за моето дъно няма драйвъри за USB и за вградения Wi-Fi и няма абсолютно никакъв начин да инсталираш такива, защото просто няма. Също така, при някои лаптопи дори и да има драйвър, просто не можеш да инсталираш седмѝца защото това е ограничено от BIOS. UEFI? Случайно да знаеш, че вече при 95% от лаптопите не можеш да пуснеш MBR?

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не ми е попадал такъв лаптоп, не съм се хванал да му инсталирам 7-ца. Но не ми се вярва да не може. Отдавна мина модата на ограничаването в БИОС.Mozo написа: ↑ср ное 06, 2019 20:22Ех, Валсо... За много устройства няма драйвъри и където и да търсиш, няма да намериш нищо. И под USB хуб имам предвид този, който е в чипсета, а не външен. В момента за моето дъно няма драйвъри за USB и за вградения Wi-Fi и няма абсолютно никакъв начин да инсталираш такива, защото просто няма. Също така, при някои лаптопи дори и да има драйвър, просто не можеш да инсталираш седмѝца защото това е ограничено от BIOS. UEFI? Случайно да знаеш, че вече при 95% от лаптопите не можеш да пуснеш MBR?

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Купи си лаптоп от тази или най-късно миналата година и ела да се похвалиш как си му инсталирал седмѝца. На времето бях един от малкото, които успяваха да слагат ХР на нови лаптопи, след това беше така и със седмѝцата - от пиле мляко измислях и ставаше. Вече свърши тая - просто няма драйвъри. Не като преди да търсиш покомпонентно и да си мсилиш, че си голям хакер - сега просто няма. Ако продължаваш да упорстваш, ще ти изкарам моите модели и те призовавам да ми намериш драйвър. Лично аз съм си играл два дни и не стана нищо.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
За двата споменати от hot_sheep явно има. Дай да ги видим и твоите. Ако не намеря драйвъри за тях - значи няма. Но не боли да се потърси.Mozo написа: ↑ср ное 06, 2019 20:46Купи си лаптоп от тази или най-късно миналата година и ела да се похвалиш как си му инсталирал седмѝца. На времето бях един от малкото, които успяваха да слагат ХР на нови лаптопи, след това беше така и със седмѝцата - от пиле мляко измислях и ставаше. Вече свърши тая - просто няма драйвъри. Не като преди да търсиш покомпонентно и да си мсилиш, че си голям хакер - сега просто няма. Ако продължаваш да упорстваш, ще ти изкарам моите модели и те призовавам да ми намериш драйвър. Лично аз съм си играл два дни и не стана нищо.

И съм далеч от мисълта, че съм голям хакер. Просто човек трябва да знае къде и как да търси, това беше единственото, което се опитах да обясня на hot_sheep.
Между другото, дори и да няма специално за 7-ца, винаги може да се пробва да се инсталират драйвърите за 10-ка или 8-ца. Няма гаранция, че ще стане, но може да се пробва. Няколко пъти така подкарвах принтери на приятели и познати, които имат драйвъри само за определена ОС, но не и за тази, която са си инсталирали. Най-пресният случай е с един дърт принтер, чиито драйвъри приключват с пускането на Бозиндоус Глиста и нямаше нито за 7-ца, нито за по-нови ОС. Свалих драйвърите за Глиста, инсталирах ги и принтерът беше разпознат и започнаха да го ползват.
По същия начин преди години си подкарах една звукова карта на Creative, която по неясни причини нямаше драйвър за 7-ца - имаше за 8.1, 8.0 и Глиста. Драйвърът за 8-ците доста често крашваше, а този за Глиста си работи чудесно през цялата година, докато ползвах тази недъгава звукова карта.
Според мен причината за тази взаимозаменяемост на драйвърите е в това, че и 7, и 8, и 8.1, и 10-ката реално погледнато са надградена Глиста. 10-ката е най-различна от оригиналната Глиста и затова е малко вероятно драйвър за 10-ка да тръгне под 7-ца, но има случаи, в които тръгва и работи. Зависи как е написан самият драйвър.
Баси смешния трол е тролил тук
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4282 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5233 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4619 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-