Въпроса е базови неща да са наред - шрифтовете да са четими, иконите да не са от 90те години, и безжичната връзка да работи, тва за "свободните" драйвери си е чисто хардкор нърдщина, не е проблема с лиценза защото навсякъде другаде работи.
Погледни нещата от друг ъгъл - Debian e една от малкото дистрибуции, които правят ясно разграничение и предлагат възможност на потребителя да е изцяло със свободен софтуер, докато повечето дистрибуции- не. Има доста потребители, които желаят да са само със свободен софтуер и ценят тази възможност.
Лично аз през годините, когато съм бил с Дебиан, винаги съм ползвал затворени драйвери за видеото и за AMD, и за NVidia. Моята логика - Защо да си спъвам излишно скоростта на игрите/мултимедията?
Мощна конзола
Те заради това в Power Shell блъскат всички функции от Linux, щото на Мака му била мощна конзолата Относно развития интерфейс - въпрос на субективна преценка. За мен няма по-грозно и скърпено нещо от графичната среда на macOS
Ми то и Линукс е копи пейст от Юникс, Миникс.
Power shell не е на Apple.
Само че над 90% от дистрибуциите са безплатни и плащаш ако искаш, тоест, даряваш. Има няколко, които май са с корпоративни цели и само те са с лицензи, подобно на Бозата. А Макинтрош (нахапаната ябълка) продават каквото са краднали на баснословни цени, надхвърлящи с много цената на краденото.
Всащност, таман на Дебианци трябва да се сърдиш... щото комерсиалните/платените десктоп дистра са базирани на тях (в голямата си част). Тъпи ора - и пари да дават даже.
Никъде не съм казвал подобнонещо, напротив - давам ти горния пример, за да видиш,че се заимства от Linux, а не от "мощния" macOS, който винагие на дъното на класациите при каквито и да било тестове, въпреки че е оптимизиран за три варианта хардуер. По-голямо некадърие, здраве му кажи
Всащност, таман на Дебианци трябва да се сърдиш... щото комерсиалните/платените десктоп дистра са базирани на тях (в голямата си част). Тъпи ора - и пари да дават даже.
На дебианци трябва да одя да им мрънкам за новата КДЕ
Никъде не съм казвал подобнонещо, напротив - давам ти горния пример, за да видиш,че се заимства от Linux, а не от "мощния" macOS, който винагие на дъното на класациите при каквито и да било тестове, въпреки че е оптимизиран за три варианта хардуер. По-голямо некадърие, здраве му кажи
М-да. Запалих се по Линукс навремето. Сам-че първо беше ГНУ (бях на Уйн). И после минах на "по-доброто ГНУ". Дойде ми отвътре. А сега се търси "най-якото от якото". Щото е ... не знам, модно ли, кво ли. То "се кльопа" към днешна дата, "хакерско е" (не знам дали е така, гадая.) Нема идея, нема никой "отвътре". Става - не става, днеска го има - утре го няма. "Моди, нови моди безчет".