На всяко дистро можеш да си туриш която среда те кефи, аз му препоръчвам да види Спарки по което бат начо се е зарибилВалсо написа: ↑нед ное 03, 2019 19:42Arch/Anarchy Linux и можеш да му инсталираш каквато искаш десктоп среда, за разлика от повечето дистрота. Ако не те мързи да пишеш команди, за да инсталираш линукс, свали Arch. Ако те мързи - Anarchy, което по същество е Arch, но с минималистичен графичен интерфейс за инсталиране.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Предложете як Линукс.
Re: Предложете як Линукс.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Бе то може, да, ама после става такава манджа с грозде, че се чудиш откъде ти е дошло...

Абе вие май пропускате това:
hot_bastard написа: ↑нед ное 03, 2019 19:36Предложете ми някакъв Линукс с як графичен интерфейс, ако е подобен на MacOS най-добре......
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не може да се инсталира среда, да я погледнеш за една минута и да кажеш пробвах я. Да не говорим, че така инсталирана тя идва без нищо и е адски грозна, независимо за коя среда говорим. Но тези неща се научават с опит...

Не е точно така освен ако не ползваш външи за дистрото пакети или от сорс
.hot_bastard написа: ↑нед ное 03, 2019 22:09
Точно така, инсталирах всяка една графична среда, разгледах я и преминах към следващата.
Функциите и настройките са работа на разработчика. Тяхно задължение е да направят така, че да ми хареса и да си кажа - това е моето. Ако нещо не ми харесва, няма проблем, другаде предлагат нещо което ще ми хареса.
Ако не сте Божидар Денков, значи трябва да го откриете и да се консултирате с него. Той следва вашият път и философия от години. Не мисля, че е стигнал много далеч, но все пак, той е най- опитния в това отношение и може да го приемете за експерт.
Повечето, които пишем тук сме от тези, които си варим кафето сами, защото държим на качеството и можем да си го позволим. Нямаме нужда някой новоизлюпен келеш да ни слага Plank или Cairo Dock, защото сме го правили, когато той е бил в детската градина.
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Създателят на поста не пита - той е дошъл да троли. С провикативен ник.
Не го ли усещате?
Неочаквано за днешните времена правописно грамотен е и с ясна логическа мисъл.
Което пък стеснява кръга до 3ма Уиндоус тъпака от Клоакадата.
Не го ли усещате?
Да не правиш намеци, че това е Валсо?Тамболианеца написа: ↑пон ное 04, 2019 10:16Създателят на поста не пита - той е дошъл да троли. С провикативен ник.
Не го ли усещате?
Премахнати имената на потребител по негово искане.
Mozo
Mozo
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Еми за Даебиан ще трябва да ползваш външни пакети за дистрото, ако искаш да му сложиш среда, различна от тази, с която се предлага. Веднъж пробвах нещо подобно с Мента 18.3, която идва по подразбиране с Канела. Инсталирах ѝ Мокша среда, за да я пробвам. Инсталирането мина ОК, ама като реснах компа, за да вляза в новата среда - хой, повече не видях Мента и трябваше да я преинсталирам.
Даже и в Арч не е добре мешането на две среди. Примерно в Канелата да ползваш софтуер от КДЕ - ОК, работи без проблем. Ама ако инсталираш и КДЕ като отделна среда, ела да видиш тогава какъв миш-маш става и после почти всичко спира да работи, програми от двете среди се мешат и един път текстов файл ти тръгва с GEdit, после изведнъж решава, че трябва да тръгне с Катето... Абе, пълен буламач! Зат'ва - инсталация само с по една среда и да ти е мирна главата!

Не си, това пък ти го гарантирам аз! И веднага каза с това изречение, точно обратното на това, което Мозо се опитваше да каже.hot_bastard написа: ↑нед ное 03, 2019 21:31Debian е с вкус на лайно, това ти го гарантирам, само го инсталирай и виж на какво прилича, а пробвах всички графични среди![]()
Таман викам, я, "интересна" тема, дай да каза antix за цвят... Ама ще я гледам само, май, вече.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не позна, в момента съм с Xfce, KDE и MATE, пък нямам никакви проблемиВалсо написа: ↑пон ное 04, 2019 18:06Еми за Даебиан ще трябва да ползваш външни пакети за дистрото, ако искаш да му сложиш среда, различна от тази, с която се предлага. Веднъж пробвах нещо подобно с Мента 18.3, която идва по подразбиране с Канела. Инсталирах ѝ Мокша среда, за да я пробвам. Инсталирането мина ОК, ама като реснах компа, за да вляза в новата среда - хой, повече не видях Мента и трябваше да я преинсталирам.
Даже и в Арч не е добре мешането на две среди. Примерно в Канелата да ползваш софтуер от КДЕ - ОК, работи без проблем. Ама ако инсталираш и КДЕ като отделна среда, ела да видиш тогава какъв миш-маш става и после почти всичко спира да работи, програми от двете среди се мешат и един път текстов файл ти тръгва с GEdit, после изведнъж решава, че трябва да тръгне с Катето... Абе, пълен буламач! Зат'ва - инсталация само с по една среда и да ти е мирна главата!![]()

За мен такъв външен вид е неприемлив и много глупав. Предпочитам 2 класически панела - горе и долу (сега е модно да са встрани и отдолу, като на голямото братче на antix).

Селски, Начо Селски.
П.П. Грешно съм набедил големия брат, друг е, LXLE е следващия заподозрян, ама има ли значение.
Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4280 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5231 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4617 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-