Message from syslogd@debian at Oct 10 22:09:02 ...
kernel:[ 3808.817725] mce: [Hardware Error]: CPU 1: Machine Check: 0 Bank 0: 90000040000f0005
kernel:[ 3808.817727] mce: [Hardware Error]: TSC b4df68f09e8
kernel:[ 3808.817729] mce: [Hardware Error]: PROCESSOR 0:306c3 TIME 1570734542 SOCKET 0 APIC 2 microcode 21
Как да я оправя? Иначе Дебиан 10 много ме кефи, очаквах да е по зле но засега е супер
Грешките ти са от Убунту версията на VirtualBox, който Oracle погрешно е маркирал като Дебиан 10.
Разкарай VirtualBox и си инсталирай virt-manager(KVM) като истински дебианец - хем по-малко ядове, хем далеч по-мощна виртуализация. Дебиан изхвърли VirtualBox от употреба, поне за целия 2+3 годишен цикъл на Бъстер.
Ако пък толкова държиш за VirtualBox имаш два варианта:
А. Статично компилирания VirtualBox от Oracle - link-a All distributions
Б. Сам да си го компилираш
Грешките ти са от Убунту версията на VirtualBox, който Oracle погрешно е маркирал като Дебиан 10.
Разкарай VirtualBox и си инсталирай virt-manager(KVM) като истински дебианец - хем по-малко ядове, хем далеч по-мощна виртуализация. Дебиан изхвърли VirtualBox от употреба, поне за целия 2+3 годишен цикъл на Бъстер.
Ако пък толкова държиш за VirtualBox имаш два варианта:
А. Статично компилирания VirtualBox от Oracle - link-a All distributions
Б. Сам да си го компилираш
А аз си мислех че процесора ми сдава багажа а то било грешка на Oracle, май ще пробвам и двата варианта с QEMU/KVM и статично компилирания VirtualBox от Oracle - link-a All distributions. Много ме кефи тази 10, не е чак такова дърво, благодаря за помоща
Ами какво трябва да се прави на тоя Бокс, щото при мен по инструкции (съобразени с днешната дата обаче за добавките) от тук https://linuxize.com/post/how-to-instal ... debian-10/ си работи. А, да, и се добавям към групата vboxusers, аз го права графично, но и така става